Soner Arıca Yazio: No-name Nasıl Sabırlı Olsun?

nasıl olursa olsun ama bir şekilde olsun, aslında nefes alan herkesin kayıtsız şartsız bunu bilmesi ve yapabilmesi gerekli. geçen haftaki yazıda belirtmiştim üst başlık 'sabır' olacak diye. şimdi konuyu müzikli yolculuğa bağlıyoruz ama yaşam yolcuğunun tamamına yaymak gerek o ayrı. 

yıllar geçiyor, teknik olarak  gelişime bağlı değişimler gerçekleşiyor, yeni alışkanlıklar filan dolu ama; henüz duygu durumlarımız yapay zekaya ve algoritmalara (bu da başka bir haftanın başlı başına konusu) tamamen teslim olmadığından, yalpalaya yalpalaya ilerliyoruz bazı alanlarda. müzik üretim, yayımlama ve tüketim kısımları da aynen bu alanlara örnek verilebilir.

çok ilginç , söz konusu sanat olduğunda, tamamen duyguları ifade etmeye hizmet etsin diye harekete geçiyorsun ama duyguları hiç işin içine katmadan davranmaya iteleniyorsun.

Yeni model yaklaşımın 'belirsizliğe, sürprizlere yer olmamalı, matematiksel sapmalara fırsat vermemeliyiz' gibi altyazıları var. Duygularını ifade edecek kişi için yeni bir rehber lazım, rehberi anlama ve ona uyum sağlama sürecini unutmayalım (bazen çok uzun sürüyor) 

işte tüm hayatın süper formülü; iyi hissetmeye giden yolda başrolü verdiğimiz davranış modeli 'sabırlı olmak' sahneye yine çıkıyoooor. Biliyorum öğüt veriyor pozisyonda olan, öğüt verdiğine sıkıcı da görünüyor; bildiğime göre öğüt vermek amaçlı söylemiyorum; ama sabırlı olun arkadaşlarım (bu arkadaşlarım kısmı, bana 'müzik yapmak istiyoruz ne yapmalıyız?' sorusunu soranlar oluyor) çok anlıyorum sizi çokkk, inanın bana kalsa bu sabır işini son sıralara koymak isterdim , gelin görün ki işleyiş buna izin vermiyor.  

ilgilendiğiniz alanla ilgili tüm teoriyi bilmek ve gerekli pratikleri yapmak sırasında da işinize çok lazım olan sabır, sonrasında onla çarparak yanı başınızda duracak, durmalı, dursun... bu hikayenin bazı bölümlerine, ne kadar bilgili ya da egzersizli olduğunuz  malesef yetmiyor. Gereği kadar sabırlı olduğunuza inanıyor ve 'tamam da yetti' diyor olabilirsiniz ama (sıkıcılık algısını göze alarak söylüyorum) buna direnç göstermeyin, bu bir bölüm değil, tüm yolculuk süreciyle ilişkili olmak zorunda. 

daha nelere, nelere, dikkat etmeniz gerektiğini işaret edeceğim ama bu yazının konusunu içselleştirebilen, inanın çok yol kat edecek, lüzumlu lüzumsuz uyaranlara karşı boşuna enerji harcamamış olacağından, yaratım ve performans bölümünde asıl ihtiyacı olan, taze-yıpranmamış  enerjisi misler gibi koruma altında kalacak.

size no-name demeyi ben seçmedim, sinsi bir şekilde milenyum çağında sıkça duymaya başladık bu tanımlama şeklini.

Adınız neyse size onula hitap ettiğimi düşünün ve sesimi duyun, faydalı olacak; lütfen sabırlı olmak konusunda pratik yapın, hatta en çok bu konuda yapın, çünkü sabrınızı çok zorlayacak bazı KİŞİLER ve olaylar. 

yeri geldi atasözünün : DOST ACI SÖYLER 

'çok doğru söylemiş' diyecek bana dua edeceksiniz. 'belki siz sabırla sınanmazsınız' demek isterdim ama garip bir şekilde bunun istisnası yok, uzatmayalım anlaşalım, nasıl olacaksanız olun, sabırlı olun :) 

önemli not: sizde başkasının sabrını zorlamayın, iyileşme gecikiyor, bilginize 

NE KADAR DA DOĞRU: 

iklimle zıtlaşmaya gelmiyor, onun bozulmamasına dikkat ettiğimiz sürece onun tarafından gelebilecek tehlikere karşı güvende olabiliriz, kısmen haaa; pazarlık filan da yok, dikkatli ve özenli olmak şart! 

Twitter

Instagram

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!