'Nitelikli Okul' Emlak Göçünü Başlattı: Lise Manzaralı Evlerin Kiraları 1.000 Lira Arttı

TEOG sisteminin yerine gelen adrese dayalı eğitim sistemi beraberinde bir çok tartışmayı da getirdi. Yeni sistemde en çok tartışılan konulardan biri de 'nitelikli mahalle okulları'. Yeni sisteme göre öğrencilerin sadece yüzde 10'u sınavla Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği nitelikli 600 liseye yerleşecek. Geriye kalan öğrenciler ise en yakın 5 liseden birini tercih edecek. 

Eğitim uzmanları adres taşımaların yaşanacağını söylemişti 👇

Eğitimciler Endişeli: Yeni Sistem Yoksul Çocukları Kalitesiz Bir Eğitime Sürüklüyor

Nitelikli liseler emlak piyasasını da etkiledi, kiralar yüzde 50 yükseldi

Gazete Vatan'dan Gamze Özce Çiftçi'nin haberine göre eğitim kalitesi yüksek liselerin çevrelerindeki evlerin kiraları da yükseldi. İkametgah ile çocuklarını daha iyi bir kaydettirmek isteyen veliler bin liradan başlayan kira farklarını gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Emlakçılar yeni sınav sistemine hemen ayak uydurdu...

Yeni sınav siteminin açıklanmasının ardından emlak sitelerinde 'lise manzaralı ev' ilanları yayınlanmaya başlandı. Emlakçılar bölgelerindeki liselerin yakınlarındaki evleri liselerin adları ile güncellediler.

Kiralar düşüşe geçiyordu, yeni sistem kiraları arttırdı...

İstanbul Maltepe Anadolu Lisesi bölgesindeki emlak şirketinde Emlak Satış Danışmanı görevinde bulunan Özlem Kaplan kiraların düşüşte olduğunu ancak açıklanan sınav sisteminden sonra bin 600 TL kirası olan bir evin kirasının 2 bin, 2 bin 500 TL'ye yükseldiğini belirtiyor.

Son tarih Mayıs 2018

Çocuklarının daha iyi bir lisede okuması için taşınmayı düşünen veliler için son tarih Mayıs 2018. Milli Eğitim Bakanlığı mahalli yerleştirme sisteminde elektronik sisteme kayıtlı olan adresleri göz önüne alacak. Bu nedenle mayıs ayından sonra ikametgahını başka bir bölgeye taşıyan ailelerin çocukları eski adreslerine göre yerleşecek.

'Bu sistem bir eğitim göçüne neden olacak'

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, TEOG'un yerine gelen sistemin eğitim göçü başlatacağını söyledi. Öğrencilerin yüzde 90'ının adrese dayalı kayıt sistemi ile yerleşeceğini belirten İrgil açıklamasında 'Evinin çevresinde yeterli Anadolu Lisesi olmayan öğrenciler, İmam Hatiplere zorunlu olacak. İmam Hatiplere gitmek istemeyenler sosyo-kültürel yapısı yüksek olan okullara yakın yerlere taşınacak.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi
Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
Yabancılar Hayran Kaldı: Mourinho'nun Trabzonspor Maçındaki Heyecanı Dünyanın Dilinde
YORUMLAR
07.11.2017

Daha bu sistem netleşmeden, henüz TEOG tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, her tartışmada "ama yol yaptılar" diyen 3 çocuk sahibi üst komşum bir gecede Ankara`nın hiç de muhafazakar olmayan bir semtine taşındı. Kendisine "hayırdır, bir sorun mu var?" dediğimde "çocukların geleceği için" demişti. Sanırım bir yerlerden tüyo aldı ve okullar açılmadan kendi önlemini aldı.

07.11.2017

O tiplere sinir oluyorum ya. Senelerce birşeyler anlatmaya çalıştığım bi arkadaşım şimdi yurt dışına gitme planları yapıyor. Hayırdır? diyorum bu ülkeden bi b.k olmaz diyor. Ulan siz yaptınız bu ülkeyi böyle ben mi yaptım bir de kaçacak yer arıyorlar

07.11.2017

Ulan biliyordum varya :D Bu sistemin millete bir şekilde girecegini biliyordum.. Siz ne zaman vatana millete yararlı bir sistem getirdiniz ki ? İşiniz gücünüz halkı kucaginizda hoplatmak..

07.11.2017

Böyle başa böyle tarak.iyice türk milletinden iğrendim.Ahlaksız,fırsatçı ve uyanık.bu milletin layığıda bu hükümet olur ne deyim.

TÜM YORUMLARI OKU (48)