1. Sessizlik Meditasyonu:
Yoğun günün, fazlasıyla uyarılan bir zihninin sadece sessizlikte kalması ve iç görüne odaklanarak yapabildiğin meditasyondur. Bunu eylemsizlik halinde sessizlikte öylece durmak olarak düşünebilirsin. Eyleme alışmış biz insanlar genellikle bu meditasyonu gerçekleştirmekte zorlanırız. Sadece öylece sessizlikte, gözlerimizi kapatıp oturmak çoğu zaman kolay gelmeyecektir. Bu yüzden kısa kısa adım adım başlamakta ve süreyi arttırmakta fayda var. Önce iki dakika, sonra dört dakika gibi.
2. Bilinçli Farkındalık (Mindfulness)Meditasyonu:
Nefesler eşliğinde sırayla 5 duyumuza odaklandığımız, andaki varoluş halimize döndüğümüz meditasyonlardır. Düzenli yapıldığında anın içindeki farkındalık yükselir ve performans artar.
3. Mantra Meditasyonu:
Mantralar ister 5000 yıllık tarihçesi olan özel Sanskritçe sözlerden seçilmiş isterseniz de sizin seçtiğimiz olumlamalarla olsun zihni rahatlatıp amacının içindeki tılsımı auranıza yaymanıza yardımcı olurken, yine size bir odaklanma sağlar. Tekrarlanan mantralarla bu titreşim yayılır...
4.Rehberli Meditasyon:
Bir rehber, uzman eşliğinde yapılan ve bir ruhsal rahatlama alanı amaçlayan meditasyonlardır. Örneğin denge meditasyonu, affetme meditasyonu gibi.
5. Kundalini Yoga Meditasyonu:
Mudralarla (el, parmak ve kollarla yapılan hareketler), mantralar, nefes ve yoga /bedensel pozlar eşliğinde yapılan aktif meditasyonlardır. Yine bilinçli seçilmiş spesifik bir gayesi vardır.
6. Çakra Meditasyonu:
Bedenimizde bulunan 7 ana çakra merkezine odaklanır. Her bir çakra merkezinin temsil ettiği ruhsal taraf ve bedensel hücresel şifalanma esastır. Çakra sesleri ister mantralarla ister ses çanakları ile çalışılabilir.
Bir düşün bakalım... Ya da deneyimlemediysen mutlaka dene... Etkileri eminim seni mutlu edecek.
https://www.youtube.com/watch?v=K--YruJPhyg&t=54s
Linktree
Instagram
Instagram