Nikola Tesla Devrelerimizi Yakmaya 120 Sene Öncesinden Başlamış: Ölümcül Drone!

Nikola Tesla ve sahip olduğu deha hakkında ne kadar araştırma yapsak da, zihninin derinlerine ne kadar inmeye çalışsak da dibini bir türlü göremiyoruz.

Her zaman en derinlerde biz insanları şaşırtacak bir buluşa, üstün zekası sayesinde köşeye bucağa sakladığı şeylere mutlaka rastlıyoruz.

Tesla’nın yaptıklarının sonunu göremememizin sebebi ise oldukça basit: Düşündükleriye ve yaptıklarıyla çağının ve çağımızın çok ötesinde olması.

Ortaya çıkmış ya da açıklanan patentleri bile onun zekasını kullanmakta ne kadar ileri olduğunu bizlere göstermek açısından oldukça önemli.

Günümüzde hemen hemen tüm elektronik sistemlerde kullanılan AC akım jenaratörleri ve motorlarının yanında, MRI , lazer teknolojisi, robot teknolojisi gibi konularda da önemli çalışmalara imza atmıştır.

Bu çalışmaları ve bunların yanındaki pek çok çalışmasıyla insanlığın önünü açmış, teknolojik anlamda yaşanan gelişmelere ön ayak olmuştur Tesla.

Daha fazlası için:

21 Madde ile Nikola Tesla'nın Zamanının Çok Ötesinde Bir İnsan Olduğunun Kanıtı

Son yapılan araştırmalara göre Tesla’nın çok bilinmeyen bir çalışması daha var: İnsanlığın sonunu getirebileceğini düşündüğü Dronelar.

8 Kasım 1898 tarihinde alınan bir patentte Tesla, o zamanlar ne olduğunu tam adlandıramadığı buluşunun hiçbir kablo veya elektrikli iletkenlere ihtiyaç duymadan uçabileceğini belirtiyor.

Kablo veya elektrikli iletkenler yerine "araçları" hareket ettirmek için "toprak, su veya atmosfer aracılığı ile alınan dalgalar, itici güç veya radyasyon yaratarak" ilerleme yöntemi bulduğunu ve bunların "aktif bölge veya etkin menzil içerisinde kaldığı sürece" hedefe ulaşabileceklerini söylüyor.

s6.photobucket.com

Patentin verildiği sırada halen yeni olan radyo dalgaları, bu buluşun bir parçası gibi gözükmekte. Dahası bunları 'herhangi bir iletken yolunu takip etmeyen ancak boşluk içerisinde düz çizgiler halinde ilerleyen elektriksel salınımlar' olarak tanımlamaktaydı.

"Method Of And Apparatus For Controlling Mechanism of Moving Vessels or Vehicles" olarak adlandırılan patent, aynı zamanda Tesla'nın drone savaşları hakkında tahminlerini de içermekte.

Tesla, bu tahminlerinde drone'ların, 'kesin ve sınırsız yok edici’’ olmaları sebebiyle ülkelere süresiz barışı getireceğini de yaklaşık 120 yıl önceden tahminlerine eklemiş.

Yok edici ve kitleleri ölüme sürükleyen bir teknolojinin, ülkeler arasındaki barışı nasıl sağlayacağını merak ediyor olabilirsiniz…

Atom bombasını hatırlayın. Şimdiye dek üretilen belki de en ölümcül silah fakat kullanıldıktan sonra yarattığı yıkım yüzünden pek çok ülkenin sıcak savaştan kaçmasına sebep oldu. Hatta ABD - Sovyetler soğuk savaşının en önemli sebebi bile olabilir.

Bu patent ve Tesla'nın iddiaları, internetin dikkatine Matthew Schroyer tarafından geçtiğimiz hafta sunuldu ve Schroyer, attığı tweet'te patentin bir de görüntüsünü yayınlamış durumda.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ortada dolaşan iddialar her ne kadar geldiğimiz gün itibariyle bir anlam ifade etmiyor olsa da, tahminlerin çıkış noktası Tesla olunca üzerine bir değil bin kez düşünmek gerekiyor.

Tesla'nın drone savaşlarının potansiyelini, insansız hava araçları henüz kullanılmaya başlamadan yaklaşık bir asır önce görmüş olması da ilginç ve önemli bir ayrıntı elbette.

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR

tesla var diye geldim

09.09.2016

Nasıl bir adın var aq

Bence süresiz barış derken ortada birbirleriyle savaşacak kimsenin kalmamasından bahsediyordu.

23.08.2016

http://i.hizliresim.com/rEV3Nm.jpg

TÜM YORUMLARI OKU (21)