Nijerya'nın 12 Yaşındaki 'Leonardo da Vinci'si: Waris Kareem

Henüz 3 yaşındayken çizgi-roman çizmeye başlayan Nijeryalı çocuk Waris Kareem yeteneği ile sanat dünyasını hayrete düşürüyor.

Waris Kareem geçen yıl, 2 saat içerisinde portresini çizdiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de buluşma fırsatı da yakaladı.

Yeteneği ile yoksul ailesinin de hayatını değiştiren Waris'in amacı 15 yaşına geldiğinde eserlerinin Mona Lisa kadar ünlü olması.

İşte o yetenekli çocuk:

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR

Bu tarz resimleri küçümsemiyorum, olaganüstü bir gözlem ve aktarım yeteneği var bu yaşta ona da birşey demiyorum. Fakat bu çocukta dahil bu tarz çizim yapanların bir yazıcının yaptığından daha farklı birşey yaptıklarını da göremedim. Bire bir kopyanın sanatsal bir yönü varsa her hangi bir yazıcıya da maşallah Da Vinci mubarek diyebiliriz. Oysa sanat biraz da sanatçının kendi yorumunu katıp birşeyler anlatma çabası değil midir? Bu tarz resimlerde ben bu vurgunun olduğunu zannetmiyorum. Her hangi bir fotograf emek ve yetenek sonucu aslına uygun çiziliyor. Bu sanat değil de bence sanki zanaat.

16.02.2019

Yeteneklerini önce taklit ederek geliştirirsin zaten,teknik kısmı halledip alışkanlık kazandıktan sonra artık hayal dünyanda ne varsa onları sorunsuz kağıda aktarabilirsin ancak.Ayrıca bu gördüğünü aktarabilme yeteneği cidden hiç basit bir şey değil.Senin dediklerin doğru ama o da daha çocuk.Biraz zaman ver :))

15.02.2019

sadece çizim ile da vinci benzetmesi?

15.02.2019

möhteşem, scanner gibi çocuk maşşallah

TÜM YORUMLARI OKU (10)