Nihat Hatipoğlu'na İlginç Soru: "Hocam Saça Şekil Vermek, Boyamak Caiz mi?"

Ramazan ayının ilk gününde Nihat Hatipoğlu'na sorulan sorular yine Türkiye'nin dikkatini çekmeyi başardı. Bir izleyici, 'Hocam saça boya sürüp şekil vermek caiz mi?' diye sordu, Hatipoğlu ise gülerek, 'Caiz değil desem ne yapacaksın?' diye cevap verdi.

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.06.2016

öbür tarafta, bütün galaksileri, kara delikleri, nebulaları, nötron yıldızlarını yaratan koca kainata şekil veren tanrı bu kamile diyecek ki "sen saçını boyamıştın seni cehenneme atıyorum"

07.06.2016

1400 yıldır bir dini anlayamadınız. Adamlar atomu paramparça hale getirdi, bizimkiler hala saç yapmak caiz mi.

07.06.2016

Allah'ın dinini tanınmaz hale getirdiler. İslamı ne helal ne haram dini haline getirdiler. 'İslam alimleri' kesinlikle hayatın içinden konuşmuyorlar. Kendilerine ayrı bir dünya kurmuşlar bu haram şu helal başka bir şey konuşmuyorlar. Oysa Allah Kuranda sakın dilinizi eğip bükerek bu helal şu haram demeyin Allah size ne helal ne haram onu açıklıyor zaten demesine rağmen. Aslında bu problem Kuranı eksik bir kitap olarak düşünmekten kaynaklanıyor. Kuran ile hayat arasında simetrik bir çizgi yok, asimetrik bir bütünlük var. Yani Kuran ile hayat arasındaki ilişki sağ el ile sol el arasındaki ilişki kadar tamamlayıcı sınırları belirsiz ve asimetrik bir bütünleyicilik içerisindedir. İnsanların kafasını karıştıran şey bu. Bunu anlamadıkları için ısrarla Kuranı kategorik hale getirmeye çalışıyorlar.

07.06.2016

Oysa Kuran çoğu yerde sınırlarını kırmızı çizgilerle belirlemez. Direk proje üzerinde hayat üzerinde çalışır. Zira en iyi öğrenme metodu da budur. Konular kategorik değil analitik dağıtılmıştır. Bu yüzden bilmeyen veya ilk defa okuyan biri için Kuran dağınık bir kitap gibi görünebilir. Ama Kuran bunu özellikle yapmıştır. İnşa etmeye çalıştığı zihin kategorik, sınıflara, parçalara ayırıcı değil fakat analitik ve mümeyyiz(=seçici),birleştirici ve tözel(=ilişkili) bir zihindir. Çoğu 'İslam aliminin' Herhangi bir kitap okuduğu falan da yok. Çoğu sisteme biat etmiş durumda. Eğitim sağlık politika ekonomi hakkında herhangi bir fikirleri yok. Oysa çağı okumadan adaletli olmak mümkün değil. Kuran insanı adil olmaya davet ettiği halde. Çoğu 'alimin' Kuranın ruhunu anladığını da sanmıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (28)