Niğde’deki Hayvan Katliamı İçin Suç Duyurusu: Belediye Kedi ve Köpekleri "Uyutup" Gömüyor İddiası

Büyük tartışmaların yaşandığı hayvan hakları yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçmişti. Yeni yasadan “ötanazi” kelimesi çıkarılmıştı ancak bugün Niğde’den gelen haberler adeta şok yaşattı. İddiaya göre AK Partili Niğde Belediyesi, barınakta tuttuğu kedi ve köpekleri ilaçla “uyutarak” toplu mezara gömdü. Kente giden Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” uzun süre tartışılmış ve 2 Ağustos’ta Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy, Niğde Belediyesi’nin kendi barınağında tuttuğu sokak hayvanlarını ilaçla öldürerek toplu mezara gömdüğü iddiaları sonrası kente gitti.

T24’ten Ceren Bala Teke’nin haberine göre, Ankara Barosu avukatları Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü T.B. ile uyutma işlemini gerçekleştirdikleri önü sürülen iki çalışandan şikayetçi oldu.

Avukat Tuğba Gürsoy’un paylaşımı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Savılığa verilen şikayet dilekçesinde bir tanığın söylediği; “Barınağa da düzenli olarak ziyaretlerime devam ettim ve bu süreçte köpeklerin sayısında hızlı bir azalma olduğunu fark ettim. Öyle ki; tahminimce bin köpek barındırabilecek büyüklükte ve donanımda bir yer olmasına rağmen köpek sayısının 20-30’u geçmemektedir. Üstelik geçtiğimiz senelerde 700-800 civarı köpek olduğunu defalarca gözlemledim” dikkat çekti

Olay yerinden görüntüler 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

YouTuber Orkun Işıtmak Sokak Köpekleri Yasasına Videosunda Tepki Gösterdi Kısa Süre Sonra Sildi
10 Ortak Madde: Dünyada Sokak Köpekleri İçin Nasıl Hukuki Düzenlemeler Yapıldı?
Almanya'da Yaşayan Gurbetçi Tüm Detayları Paylaştı: Almanya Sokak Köpekleri ile İlgili Nasıl Bir Yol İzliyor?

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Arabistanlı Lawrence Tarafından Pusuya Düşürülen ve 105 Yıldır Arap Çöllerinde Yatan Osmanlı Treninin Hikayesi
Müge Anlı'da Eşinin Peynir ve Turşu Karşılığında Kendisini Sattığını Söyleyen Jigolo Görenleri Şoke Etti!
YORUMLAR
06.08.2024

Yaşattıklarını yaşamadan ölmezler umarım! Süründüklerini ve merhamet dilendiklerini görürüz umarım! Hiç bu kadar nefret görmemiştim. Meğer ne kadar kin doluymuş bu mahlukatlar!!!! Vicdansızlar!

06.08.2024

şu habere gülen alkışlayan emoji koyanlardan allah hepimizi korusun, ciddi ruhsal problemleri olmalı.

07.08.2024

Ağır olacak ama çok o.ç va çok..

06.08.2024

30-40 sene önceki Müslümanları özledim yalan söylemeyen özü sözü bir olan ve hayvana değer veren Müslümanları

06.08.2024

dediğin doğru, köpek giren eve melek girmez diye en az kendileri kadar grzek bir safsataya inandıkları için sanırım. ben köpeğimi hep tasmasız gezdirrim,hem yaşadığım mahalle müsait hem de hayvan öyle alıştı rahat ediyor, camiden çıkan bi amca bana sokakta köpek yasak diye bağırdı :D olayı da anlamamış fukara. sensin yasak 65 yaş üstünün sokağa çıkması yasaklandı haberin yok mu dedim geçtim. inş inanmıştır.

TÜM YORUMLARI OKU (68)