Nice Şehrini Poposunu Açarak Barbaros Hayreddin Paşa'nın Ordusuna Karşı Koruyan Kadın: Catherine Ségurane

Evet arkadaşlar yanlış okumadınız, sadece ve sadece poposunu kullanarak koca bir şehrin kaderini değiştirmiş hatun. 😂

Öncelikle geçmişte böyle bir kadının yaşayıp yaşamadığı tartışmalı bir konu olsa da büyük bir kesim yaşadığı savını kabul etmekte...

İlginçtir ki Güney Fransa’daki Fransızlar, onu kahraman olarak gördükleri için her 25 Kasım günü ‘Aziz Catherine’ günü olarak kutlamaya başlamışlar. Catherine 1523’te yarı İtalyan yarı Fransız olarak Fransa’da bir şehir olan Nice’te doğar. 

Annesi çok çok mühim ama biraz hafifmeşrep bir kontestir, babasının kim olduğuysa tam anlamıyla bir muammadır. Nihayetinde gayrimeşru bir çocuk olarak ilgisiz büyür ve sonunda annesi gibi hafifmeşrep, çamaşırcı bir hatun olup çıkar.

Buraya iyi odaklanın, aile mirası olan hafifmeşreplik büyük bir avantaj haline geliyor çünkü...

Kanûnî Sultan Süleyman döneminde Fransa Kralı I. François, 1542’de ülke sınırlarındaki işgalcilerle baş edebilmek için Osmanlı’dan yardım ister.

Kanûnî de Barbaros Hayreddin Paşa’yı 110 gemi ve 30 bin kişilik donanmayla Fransa’ya gönderir. Fransız donanmasıyla Barbaros Hayreddin Paşa'nın ordusu, kıyı kentlerini bir bir fethetmeye başlar. Nice’te tüm kenti ele aldıktan sonra, bir tek Savoi Dukalığı’na ait kaleyi de düşürüp fethi tamamlamak kalır.

İşler tam da bu noktada karışmaya başlar ve kale düştü düşecek derken, tırmanarak çıktığı kale surlarının üzerinde genç bir kadın olan Catherine Ségurane belirir.

Savoi'un askerlerine seslenerek moral vermek ister. Konuşma yapar ancak bakar ki bu böyle olacak gibi değil askerler kalenin içinde sıkışıp kalmış, hemen surun üzerinde Osmanlı ordusunun onu görebileceği bir yere geçer. 

Karşılarında asker yerine tek başına, saçı başı dağınık genç bir kadın gören Osmanlı levendleri, olaya anlam veremeyip duraksar. Catherine tam da o anda, tüm orduya arkasını dönüp eteklerini kaldırarak poposunu açar, levendler ise şaşkına dönerek bakakalır.

Tüm ordu, “Tövbe estağfirullaaaah!” diyerek gözlerini kapatır ya kapatır ya da başka yöne çevirir.

Kısacası tüm ordu afallamıştır. Kaledeki askerler, durumdan istifade sur kapılarını indirip hücum ederler. Hazırlıksız yakalandıklarını fark eden Barbaros Hayreddin Paşa, bu anlık saldırı karşısında geri çekilmeye karar verir. Bu olay sadece Osmanlı tarihine değil dünya tarihine de en ilginç savaş vakalarından birisi olarak geçmiştir.

Öte yandan bakılınca Catherine Ségurane, bir kadın zekasının birbirine karşı savaşan, toplamda yüzbinlerce erkekten oluşan iki ordudan da ağır basabilecek kadar keskin olabileceğini göstermiştir.

Evet olay aslında sadece bundan ibaret… Sizce de öyle değil mi? 🤔

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz. 🤗👇

Uzun Süreli Mektuplaşmaların Ardından III. Murad'la İttifak Sağlayan I. Elizabeth'in 'Bakire Kraliçe' Olarak Anıldığı Olayın Hikâyesi

👇

Prenses Diana'nın Olaylı Hayatı Sinemaya Taşınıyor! Başrolde Kristen Stewart'ın Yer Alacağı Duyuruldu

👇

Onlarla Baş Başa Yapacağınız Bir Sohbetin Keyifli Geçeceğine Emin Olduğumuz 16 Ünlü İsim

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
20.06.2020

Böylelikle götü kurtarmak terimi tarihe geçmiştir. :P 1711 Prut savaşı Katerina Rus Çariçesi olayını da okumanızı tavsiye ederim.

20.06.2020

:D :D :D en güldüğüm olaylardan bir tanesi de odur. Ya orduyu bırakıp katerinayı götürmek nedir :D .

Pasif Kullanıcı
20.06.2020

Siz de buna inandınız.

Göt açmak sivri zeka göstergesiyse tüm porno yıldızları Einsteindır...

TÜM YORUMLARI OKU (23)