Neyi Sevsek Elimizde Kalıyor! Squid Game'in Bir Kore Filminden Çalıntı Olduğu İddia Ediliyor

Yayınlandığı andan itibaren inanılmaz bir rağbet göre Squid Game, hala pek çok ülkede en çok izlenen dizi olsa da yeni gelen bir haber tüm hayranları üzdü. As the Gods Will isimli bir Kore filmi ile birebir benzerlikte sahnelere sahip olan Squid Game'in bu iddiaya ne diyeceği ise merak konusu...

Güney Kore yapımı Squid Game dizisi Netflix'in bugüne kadar ki en çok izlenen yapımı olsa da bu popülerliği üzücü bir haberle yarıda kesildi.

2014 yapımı Kore filmi As the Gods Will filmi ile aşırı benzer sahneler içeren dizinin bu yapımdan çalıntı olabileceği düşünülüyor.

Bir grup lise öğrencisinin ölmemek için oyun oynamaya zorlanmasını konu alan As the Gods Will filmi, tıpkı 'kırmızı ışık yeşil ışık' filmindeki gibi bir robotla oynanıyor.

Bu benzerliğin yanı sıra tıpkı Squid Game'de olduğu gibi As the Gods Will filminde de oyunları kaybedenler ölüyor.

Bazı sahneler birebir benzer olsa da Squid Game'de bu oyunlar bazı zenginlerin eğlencesi olarak gösterilirken, As the Gods Will'de durum çok daha farklı.

Filmin konusu ise şöyle:

Sıradan bir lise hayatı yaşayan Shun Takahata'nın yaşamı değişmek üzeredir. Bir gün öğretmenleri sınıfın ortasında ölür. Bu olayın hemen ardından ise Takahata ve arkadaşları bir ölüm oyunu oynamaya zorlanacaklardır. Kim için ve ne için yapıldığı bilmeyen bu oyun, sınıftaki öğrencilerin çoğu için ölüm anlamındadır.

Birkaç dikkatli Twitter kullanıcısı tarafından keşfedilen benzerlikler karşısında Squid Game ve Netflix cephesinden hala bir cevap gelmedi.

Bakalım Squid Game cephesinde neler olacak?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

17 Günde 111 Milyon! Netflix, Squid Game'in En Çok İzlenen Dizisi Olduğunu Açıkladı
Aşk Kazanacak🌈 DC Comics, Yeni Çizgi Romanında Superman'in Biseksüel Olacağını Açıkladı
Liste Epey Şaşırtıcı! Türkiye'de Squid Game'e En Çok İlgi Duyan Şehirler Sıralandı

Popüler İçerikler

Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz'le Hüngür Hüngür Ağladığı Sahneyi Açıkladı!
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
15.10.2021

Daha Kore'yle Japonya'yı ayırt edemeyenler, editör olmuş da haber yapıyor. Haberinize sokayım.

15.10.2021

Nasıl çevirdiniz ya burnunuzla mı lol. Kamisama no iutoori( As The Gods Will) Kore filmi değil Japon filmi. Filmdeki karakterin isminden de mi anlamadınız kaç yerde Kore yazmışsınız. Ayrıca evet inanılmaz benziyor. Ama filmde olaylar dünyadaki insanlara yayınlanıyor ve tüm Japonya'daki (Dünya da olabilir tam hatırlamıyorum.) lise öğrencilerini alıyorlar. Yani dizideki gibi gönüllü katılım veya para ödülü vs. yok. Oynanan oyunlar da kültürel ögelere göre daha farklı. Ama temelde benzer tema.

15.10.2021

Bir konsept var var ve o konsepte uygun dizi çekiliyor, Japon animeleriz karıştıran squit game filmine benzer en az 10 larca anime sahnesi bulunur. Bu arada hala bu diziyi izlemedim

TÜM YORUMLARI OKU (9)