Neye Niyet, Neye Kısmet! Bitkin Hissettiği İçin Gittiği Doktorda Doğumuna Haftalar Kaldığını Öğrenen Genç Kadın

25 yaşındaki öğrenci Laura Molloy kendisini son günlerde bitkin hissettiği için doktora gitmişti. Ama öğrendikleri karşısında hayatının şokunu yaşadı.

Genç kadın, doktora gittiğinde hamile olduğunu ve doğumuna haftalar kaldığını öğrendi. Kendisiyle yapılan röportajda, hamileliğe dair karın şişliği, mide bulantısı veya regl olmama gibi herhangi bir durum olmadığını; hatta daha öncesinde iki test yaptığını ve negatif çıktığını belirtti. 

Aile hekimini ziyaret ettiğinde 37 haftalık hamile olduğunu öğrendi. Aslında ölümcül kanser hastası olduğunu düşündüğü için biraz rahatladı ama öğrendikleri de fazlasıyla şaşırttı.

Bir aydan daha kısa bir süre sonra ise Laura, 18 saat süren doğuma alındı ve oğlu Finn dünyaya geldi. Finn şu an üç yaşında!

'The Announcement' adlı belgesel programında durumuyla ilgili konuştu. 

'İlk etapta düşüncem, doktorun bir tümör araştırması yaptığı yönündeydi. Kanser olduğumu sanıyordum. Öldüğümü düşünüyordum. Sonrasında ise bana hamile olduğumu düşündüğünü söyledi.'

Laura ilk etapta ikna olmamıştı çünkü doktorunun önünde yaptığı hamilelik testi de negatif çıkmıştı. Ama doktoru kendisine 28 haftalık hamile olduğunu ve hamilelik testinde pozitif gösteren hormonun vücudunda olmayışından ötürü sonucun negatif olabileceğini açıkladı.

Laura direkt olarak cerrahiye yollandı ve gerekli kontroller yapıldı.

'Hesaplarıma göre yedi aylık hamileydim. Karnım şiş değildi, mide bulantım yoktu, herhangi bir hareket hissetmiyordum. Bir karışıklık olduğunu ve doktorun o kadar da iyi bir doktor olmadığını düşündüm.'

Laura ultrason muayenesine gitti ve bebeğin kalp atışlarını duydu! 

'Hamile olduğuma inanamıyordum. Resmen şok olmuştum. Bunun başıma geldiğine inanamıyordum.'

O zamanlar, şu anda da beraber olduğu Luke ile iki yıllık bir ilişkileri vardı. Yeni yıldan sonra ise kendini iyi hissetmediğini fark etmeye başlamıştı. Ellerinin ve ayaklarının şiştiğini, enerjisinin tükendiğini hissediyordu.

'Kendimi kötü hissetmeye başladım. Okul derslerime çalışmak yerine belirtileri internetten araştırmaya başladı. Üzerimde bir ağırlık vardı. Luke'a kilo alıp almadığımı soruyordum.'

Luke da en az Laura kadar şaşırmıştı. Sevgilisinin kilo almış olabileceğini düşünmeye başlamıştı.

2015 yılı Mart ayında Laura hamile olduğunu öğrendiğinde, hala regl oluyordu ve herhangi bir belirtisi yine yoktu. Laura konuyu Luke'a ve ailesine açtığında ise herkes resmen dilini yutmuştu. Luke ise şoktan kurtulamamıştı. 

'Çökmüş gibi hissediyordum ve bütün dünya dönüyordu. Ben de kaç haftalık hamile olduğunu ve ne kadar zamanımız kaldığını sormuştum. Şoku üzerimden atamıyordum.'

Doktorlar daha sonrasında, ceninin plasentanın arkasında büyüdüğünü ve bundan ötürü karnının şişmediğini söylediler. Ayrıca bu sebeple herhangi bir tekmeleme veya hareket de hissedememiş olabilir. 

'Hamile olduğumu öğrenmeden üç hafta öncesine kadar Luke ile tatile gitmeyi planlarken, tatil değil çocuk çıktı şansımıza. Bunca zaman benden saklanan bu küçük adamla tanışacaktım.'

Üç yıl sonrasında Finn'in annesi olarak Laura hala ailesiyle yaşıyor ve öğretmenlik okumak için okula dönmeyi planlıyor. Bununla beraber Finn olmadan bir hayat hayal edemediğini de belirtiyor. 

'Beş yıl öncesinde hayatımı asla böyle hayal etmezdim. Ama şu an tek söyleyebileceğim Finn'in hayatımda olmadığı bir dünya hatırlayamıyordum. Gerçekten onsuz yaşamak istemiyorum.'

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
18.09.2018

Aslında ölümcül kanser hastası olduğunu düşündüğü için biraz rahatladı ama??? 37 haftalıkken mi öğrendi 28 haftalıkken mi öğrendi? kelimeler mantık kifayetsiz kaldı yine.

18.09.2018

"köpeğin bir insan ısırması haber niteliği taşımaz ama adamın köpeği ısırması haberdir." metaforundan habersiz iş olsun diye haber yapan gazetecilik 101'den bihaber editörlük. gerçi onedio'nun verdiği maaşlara bakınca bu bile fazla. yönetmenleri azaltıp bir iki gazetecilik tecrübesi olan editöre zam yapılabilir.

19.09.2018

Belki de bu çocuk gelecekte önemli işler yapıcak. Çünki düşünün , belki de kadının bebekde haberi olsaydı onu aldırırdı. Tanrı da onu korumak üçün böyle bir şey yapmış. Mucize gibi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ