New York'ta Saldırıya Uğramıştı: Yazar Salman Rüşdi Bir Gözünü ve Bir Elini Kaybetti

ABD’nin New York kentinde bir konferansta radikal dincilerin bıçaklı saldırısına uğrayan yazar Salman Rüşdi'nin bir gözünü kaybettiği ve bir elini kullanamadığı duyuruldu.

New York'ta düzenlenen bir konferansta sahnedeyken bıçaklı saldırıya uğramıştı

Dünyada büyük protestolara ve ölüm tehditlerine maruz kalan 'Şeytan Ayetleri' kitabının yazarı Salman Rüşdi, 12 Ağustos günü ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir konferansta sahnedeyken saldırıya uğramıştı. Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi’nin sağlık durumu hakkında menajeri Andrew Wylie açıklama yaptı.

"Yaraları çok derindi. Ve maalesef bir gözünü kaybetti. Bir elini de kullanamıyor"

Menajer Wylie, Rüşdi'nin bir gözünü kaybettiğini ve bir elini de kullanamadığını söyledi. Wylie, 'Yaraları çok derindi. Ve maalesef bir gözü görme yetisini kaybetti. Elindeki sinirler kesildiği için bir elinde kalıcı zarar oluştu. Bir elini kullanamıyor. Göğsünde ve üst bedeninde de 15 yarası vardı.' dedi.

25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor

New York'taki Chautauqua County'de çıkarıldığı mahkemede ikinci derece cinayete teşebbüs ve ikinci derece saldırı suçlamalarını reddeden 24 yaşındaki Hadi Matar isimli saldırgan, kefaletsiz şekilde tutuklu yargılanıyor. Matar’ın Rüşdi'ye yönelik saldırısında cinayete teşebbüs nedeniyle suçlu bulunması halinde 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

‘Şeytan Ayetleri’ Kitabının Yazarına Saldırı: El-Kaide’nin Ölüm Listesindeydi
Salman Rüşdi'ye Saldırı Sonrası İran Basını: 'Sıra Trump'ta'
Salman Rüşdi: ‘Din de Hicvedilebilmeli ve Korkusuzca Eleştirilebilmeli’

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR

Şimdi bu acınası ahmak, kendince cennetlik bir iş yaparak bir münafığa dersini verdi. Ve elbette bunu beleşe de yapmadı emin olun. Dünyanın her yerinde böyle bunun gibi ucuz ve kullan at radikal bozuntusu cihadistler bulabilirsiniz. Bunlar dinime sövdü diyerek dünya çapında bir yazara bunu reva görürler, ama cennete gideceğim diyerek, hocanın mollanın şeyhin vs. anasını bacısını karısını gacısını hatta kendini düdüklemesine çıtını çıkarmaz. Bunlardan kaçı 2'den fazla kitap okumuştur, kur-an dahil? Bak bu adamın sadece 10 küsür kitabı yazmışlığı var ve okusa, sadece romanlarını dahi, o bıçağı kendine verene saplar.

24.10.2022

Fikir fikir ile savaşılır. Beyin gücğ yetmeyince beden gücü devreye girer. Burada ve her zaman olduğu gibi.

Biri içten pazarlıklı saçma sapan kitabıyla milleti kışkırtır, diğeri zırcahil kanıt sunamaz anca saldırır. Suçlu arıyorsak ikisi de birbirinden suçlu. Peki ya bizim insanımıza ne demeli? İnananı masallara inanır, inanmayanı da devamlı slogan atar sorsan iki üç ayetten başka bilmez onu da inananı gibi yanlış bilir :D. Merak ediyorum acaba hiç İncil veya Tevrat okudular mı? İnanmıyorum deyip her defasında burada Kur'an düşmanlığı yapılır ama ne hikmet diğer kitaplara gelince sus puss. Müslim hoşgörüsü demiş biri ya ya tabii Hristiyan veya Musevilerin hoşgörüsünü de başka ülkelere açtıkları savaşlardan görüyoruz.

24.10.2022

Üçünü de okudum müslümanların inandığı ayrıntılı olay tevrattan geliyor diyebilirim. Bu ülkede tevrat ya da incil eleştirisi yapsam ne olacak. Buradaki insanların hayatını etkileyen din islamiyet. İslamiyet ekseninde insanların yaşamı kısıtlanıyor siyaset bu eksende biçimlenirken siz ne bekliyordunuz anlamadım. Yaptığınız iki üç ayetten başka bir şey bilmez eleştirisini ülke coğrafyasındaki bütün müslümanlar olarak genişletin bence. Nitekim inandığını söyleyenlerin çoğu kitabı kendi dilinde bile okumamış arapça okumayı marifet sayıyor. Dini öğretmek adına okullarda yıllarca eğitim verilmesine, diyanetin bunca kadrosu olmasına rağmen hala tarikatlara tav olan saçma sapan din kisvesi adı altında şuursuzluğa kapılıp giden bunca insanın olması inanmayanların suçu.

TÜM YORUMLARI OKU (19)