Nevşin Mengü'nün Tezsiz ve Diplomasız Olduğunu Söylediği Akademisyen Zehra Zulal Atalay Açıklama Yaptı!

Nevşin Mengü'nün Aksaray Üniversitesi'ndeki bir akademisyenle ilgili ortaya attığı garip iddialarla ilgili ÜAK başkanı Abdülkerim Çalışkan akademisyen Zehra Zulal Atalay'ın diplomasının olmadığını belirtmişti. Çok geçmeden akademisyen Zehra Zulal Atalay Twitter hesabından Mengü'nün iddialarının asılsız olduğunu söylediği bir açıklama yaptı. 

Detaylar içeriğimizde;

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Nevşin Mengü, Twitter hesabından Aksaray Üniversitesi'nde görevli olan Zehra Zulal Atalay isimli akademisyenle ilgili bomba iddialar ortaya atmıştı.

Mengü, Aksaray Üniversitesi'nde görevli olan akademisyen Zehra Zulal Atalay'ın YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ’nün tez arşivinde bir tezi bulunmadığını ve hatta ODTÜ'den mezun olduğunu beyan eden Atalay'ın diplomasında da gariplikler olduğunu söylemişti.

Detaylara buradan bakabilirsiniz;

Aksaray Üniversitesi'ndeki Bir Akademisyenin Diploması ve Eğitimiyle İlgili Ortaya Atılan Şaşırtan Gariplikler

Bu iddianın ardından da Mengü yine Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ÜAK başkanı Abdülkerim Çalışkan'ın iletişime geçtiğini ve Aksaray Üniversitesi'nin Atalay'ın atamasını iptal ettiğini belirtmişti. Ve ayrıca ÜAK'nın Atalay'ın doçentlik belgesinin olmadığını da tespit ettiklerini paylaştı.

Burada detayları anlatmıştık;

Aksaray Üniversitesi'ndeki Akademisyenin Yıllardır Diplomasız Görev Yaptığı Ortaya Çıktı!

Bu haberlerin ardından da gözler elbette ki Prof. Dr. Zehra Zulal Atalay Laçin'e çevrildi. Atalay, çok geçmeden Mengü'nün iddialarının asılsız olduğunu söylediği bir açıklama yaptı.

Akademisyen, özel hayatı nedeniyle ismini değiştirdiğini ve diplomasının/tezinin bulunduğunu söyledi.

Basın açıklamasının tamamını okuyabilirsiniz;

Atalay'ın açıklamasının ardından da Nevşin Mengü YouTube kanalında Atalay ile yaptığı telefon görüşmesini ve bazı detayları anlattı.

Mengü, ÜAK'nın diplomasını 3 aydır istediğini fakat Atalay'ın teslim etmediğini, sadece kendi haberi nedeniyle Atalay'ın işten atılmadığını ve daha önce hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Mengü'yü buradan dinleyebilirsiniz;

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
26.10.2021

Hiçbir şeye şaşırmamak. Alışmış kudurmuştan beterdir derler. Alışıyoruz böyle haberlere.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ