Nevşin Mengü'nün Kızılcık Şerbeti Açıklamasıyla Bakış Açınız Değişecek: "Siyasal İslam Propagandası Gibi!"

Son iki sezonun reyting rekortmeni dizisi Kızılcık Şerbeti, cuma günlerinin en çok izlenen dizisi olmaya ve gündeme yön vermeye devam ediyor.

Fatih ve Doğa arasında başlayan ve biri seküler diğeri muhafazakar iki ailenin "mecburi" ilişkisini konu alan dizide her hafta ayrı bir kaos, entrika, ihanet ve ayrılık konusu işleniyor.

Gazeteci Nevşin Mengü de diziyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Orhan Şener Deliormanlı'nın sorularını yanıtlayan Mengü, "Bu dizide bütün kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini. Laik erkekler sersem sepelek, eli ekmek tutmuyor, boş boş geziyor. Ama İslamcı erkekler ailesine sahip çıkıyor, para kazanıyor. Aslında laikçi görünümlü siyasal İslam propagandası gibi bir dizi." dedi.

Deliormanlı'nın "Bu dizide laik erkekler hadım edilmiş gibi, ailesine bakamaz, koruyamaz. Oradaki baba karakteri ancak gidiyor zengin kayınpederden iş dileniyor, öbürü Nursema'yla evlendi ama kendine hayrı yok. Hiçbiri erkeklik rollerini taşımıyor." sözleri üzerine ise Mengü şunları söyledi:

'Kıvılcım, Ertuğrul'la her konuda ne kadar iyi anlaştığını söylüyor. Nasıl anlaşıyorsun abi, hangi konuda konuşuyorsun? Biri namaz kılıyor, öbürü içki içiyor, hangi ortak konularda bu kadar iyi anlaşıyorlar? Kıvılcım öğretmendi, hiç mi okullardaki 78 saat din dersine konu gelmiyor?'

Deliormanlı ise son olarak, "Kıvılcım'ın 18 yaşındaki kızı bir İslamcı erkeğe kuma gidiyor, Kıvılcım 'çıkar o başındakini' diyor. Kız kuma gidiyor, kadın buna değil de başörtüsüne tepki gösteriyor. Çünkü Kıvılcım, İslamcıların önüne atılan dövmelik seküler." dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

'Bahar' Dizisinde Demet Evgar'ın Doğaçlama Repliği Sonrası Kamera Arkasında Gülme Krizine Girdiler!
Aleyna'yı Suçlayan Yunus Emre'nin Eşiyle Aleyna'nın Annesi Sosyal Medya Üzerinden Birbirine Girdi!
Kızılcık Şerbeti Çimen'in Aptallıklarına Dayanamayan İzleyici Show TV'yi Aradı

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
18.03.2024

Diziyi düzgün izlerseniz, kıvılcımın imam nikahını kaale almadığı için bu konuya başörtüsü kadar takılmadığını anlarsınız:) Nasılsa evli değiller diye düşünüyor. Müslümanlığı yaşayanlar laik olmuyormu ki Müslümanlığı yaşamayanları laik diye nitelendiriyorsunuz! Laiklik anlayışınız buysa koskoca apo da gayet laik artık.. :)

18.03.2024

Böyle ülkeye böyle dizi ne bekliyordunuz amk.

18.03.2024

ne hasta kafalar yav. bu kadın hangi tv den atıldıysa isabet olmuş. sadece akpnin eline malzeme veriyorsunuz bu şekilde.

TÜM YORUMLARI OKU (15)