Nevşin Mengü Diyanet'in İskandinav Ülkelerini Gezmesine Destek Çıkınca Tepki Çekti!

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yurt dışı gezileri vurgulu tasarruf tedbirlerine karşın kalabalık bir Diyanet heyetinin, İskandinav ülkelerini ziyaret ettiği açıklanmıştı.

Haber kamuoyunun gündemine yerleşti. Sosyal medya platformlarında tartışma konusu oldu.

Habere göre gezi İsveç, Norveç ve Danimarka ülkelerine yapılırken, gezinin amacı ise "Diyanet’e bağlı vakıfların genel kurullarına katılmak” olarak belirtildiği açıklandı.

Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 8 Şubat’ta başlayan gezi 13 Şubat’ta tamamlandı. Heyette yer alan isimlere yedi günlük harcırah ödendi. Uçak paraları, otel paraları ve günlük harcamalar Diyanet bütçesinden karşılandı, diye belirtildi.

İddiaya göre geziye ilişkin, tepki çekeceği gerekçesiyle kamuoyuna açıklama yapılmadı. Heyette yer alan isimlere, “Sosyal medyada paylaşım yapmayın” denildiği de öne sürülürken Diyanet’in resmi yayın organlarından da ziyaret paylaşılmadı.

Gazeteci Nevşin Mengü, konu ile ilgili YouTube kanalında yaptığı canlı yayında konuştu.

Mengü, “Diyanet İşleri’nin İskandinavya gezisine benden tam destek, keşke bütün imamlarımız için Erasmus gibi programlar olsa" dedi.

İşte o video:

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
21.02.2024

Şeriat çığırtkanlığı yapanların şeriatla yönetilen ülkelere ayak basmadığı gerçeğini diyanetin etkinliğiyle de teyit ettirmiş olduk. :)

21.02.2024

Geri dönmeyin sakın hepiniz gidin hatta dolar bile düşer siz giderseniz...

21.02.2024

sıçtı nevşin bez getir, sulu oldu tez getir. o nursuz, meymenetsiz, yüzüne tükürülmeyecek tipler birkaç gün isveç, norveç görünce mi aydınlanma yaşayacak, insana dönecek? şaka mısın sen? bir de helal-i hoş olsun vergilerim falan demez mi amq..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ