Onedio Logo

Nevşin Mengü’den Sermaye Sınıfı Eleştirisi: "Korkudan Bana Reklam Bile Vermediler"

Kapak Görseli

TÜSİAD genel kurulunda yapılan açıklamalara hükümet kanadından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere tepki gelmişti. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma açılmış, iki iş insanı da adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest kalmıştı. İş dünyası ile hükümet arasında yaşananlar sonrasında sermaye sınıfının tepkileri konuşuluyordu. Gazeteci Nevşin Mengü ise Türkiye’de sermaye sınıfı olmadığını kendi yaşadığı bir olayla anlattı. Mengü, 50 tane patrona gidip sunum yaptığını ancak korkudan kendisine reklam verilmediğini söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan hukuk üstünlüğü ve ekonomi açıklamaları hükümet kanadından tepki görmüştü.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından yapılan hukuk üstünlüğü ve ekonomi açıklamaları hükümet kanadından tepki görmüştü. Görseli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “hadsiz açıklamalar” diye yorumladığı olaylar sonrasında TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma açılmıştı. Dün akşam polis ekipleri tarafından savcılığı götürülen iki iş insanı da adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest kalmıştı.

TÜSİAD’ın açıklamaları, sermaye sınıfının da artık ülkede yaşananlara ses çıkaracağı olarak yorumlanmıştı.

TÜSİAD’ın açıklamaları, sermaye sınıfının da artık ülkede yaşananlara ses çıkaracağı olarak yorumlanmıştı. Görseli

Gazeteci Nevşin Mengü ise Türkiye’de sermaye sınıfının bir hayal olduğunu söyledi. TÜSİAD’ın gözaltına alınan yöneticilerinin dahi profesyoneller olduğunu ifade eden Mengü, gerçek patronların hala sesini çıkarmaktan korktuğunu iddia etti.

Mengü, YouTube üzerinden yaptığı yayınlara reklam almak için başından geçeni de anlattı.

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen gazete ve televizyonlara milyarlık reklam veren patronlara kendisinin de gittiğini söyleyen Mengü, “50 tane patronla görüştüm. Sunum yaptım. Hepsi ‘Sizi çok beğeniyoruz’ diyor ama reklam vermeye geldiğimi korkudan veremiyorlar. Bu ülkede sermaye sınıfı falan bunlar yalan dolan” ifadelerini kullandı.

Nevşin Mengü’nün açıklamaları 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Savcılıktan Açıklama: TÜSİAD Başkanına da Soruşturma Açıldı
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Eli Cebinde Adliyeye Girmişti: Görüntüler Hükümeti Rahatsız Etmiş

Popüler İçerikler

Mustafa Sandal'dan Seda Bakan'ın "Devlet Büyüklerine" Yaptığı Çağrıya Ders Niteliğinde Cevap!
Mustafa Sandal'dan Seda Bakan'ın "Devlet Büyüklerine" Yaptığı Çağrıya Ders Niteliğinde Cevap!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması: “Heybedeki Büyük Turplar Dökülmedi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması: “Heybedeki Büyük Turplar Dökülmedi”
Özel'in Boykot Çağrısının Odağındaki Espressolab'in X Hesabı Kapatıldı
Özel'in Boykot Çağrısının Odağındaki Espressolab'in X Hesabı Kapatıldı
YORUMLAR
20.02.2025

Sermayeyi mutlu edemezsin ne zaman gerçek kölelik gelir belki o zaman

20.02.2025

şimdiki sistem kölelikten beter. Kendini özgür hissetmek için bütün paranı harcıyorsun hatta borçlanıyorsun. Ayrıca köle olsak kime satacaklar onca gereksiz şeyi.

20.02.2025

korkuyorlarsa onlarında vardır kaçak işleri. Herkes gemisini yürüten kaptan birbirlerine bulaşmıyorlar. al gülüm ver gülüm devam...

20.02.2025

nevşin bazen haklı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ