Nevruz Kutlamalarında 14 Yaşındaki Çocuğa İşkence İddiası: 5 Polis Gözaltına Alındı

Diyarbakır Lice'de yapılan Nevruz kutlamalarında 14 yaşında bir çocuğun polis tarafından işkence gördüğü iddia edilmişti. Diyarbakır Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 5 emniyet personelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D.’nin Lice’de polisler tarafından alıkonulduğunu, öldüresiye dövüldüğünü, daha sonra da ağzı ve ellerini bağlayarak bataklığa attıldığını belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

Kimi sosyal medya paylaşımlarında da Y.D.’nin yaşamını yitirdiği öne sürülmüştü.

Diyarbakır Valiliği’nden konu hakkında yapılan açıklamada, Y.D.’nin tedavisinin ardından hastaneden taburcu olduğu ve öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

'Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 Mart'ta İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırılmış, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleriyle soruşturulmaktadır.'

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
26.03.2023

oruspu çocukları

26.03.2023

sülonun adamları

26.03.2023

Asla tasvip etmemekle birlikte dövüldü ve polis teşkilatının ilk vakası değil tabii ki. Bu polislerin yediği halt. Görev ve sorumluluklarının ne olduğunu öğrenemediler. Ama bakın iki tarafın niyeti de kötü olunca sonuca bakın. Diyarbakır barosunun iddiasına bakın elleri bağlanıp bataklığa atıldı, öldüresiye dövüldü. Fotoğraflardan az çok belli oluyor çocuğun durumu öldüresiye mi dövülmüş bu? İşte bu tutum uzlaşma sağlanmasına engel. Bile bile olayı abartıp galeyan yaratmaktan başka bir şey değil bu. Polis kanunlarda tanımlanan sınırlarda hareket etse baro da gerçekten hukukçu kimliğiyle hareket etse ne de güzel olacak her şey

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ