14 Kasım 2024’de sosyal medya hesabından hakkında kırmızı bülten kararı bulunan PYD silahlı terör örgütü yöneticisi Salih Müslim ile yaptığı röportajı paylaştığı ve bu şekilde örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen gazeteci Nevşin Mengü hakkında soruşturma açılmış, görülen dava sonucunda gazeteci Nevşin Mengü’ye 'basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak' suçundan oy çokluğuyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Nevşin Mengü’nün öncesinden kasıtlı bir suçtan dolayı 3 aydan fazla hapse mahkum edilmemiş olduğu ve ileride suç işlemekten çekineceği hususunda yeterli kanaat oluşturduğu da dikkate alınarak bu cezanın ertelenmesine hükmedildi.
Karara muhalefet şerhi koyan üye hakim, sanığın suça kastı bulunmadığını belirterek 'yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı' gerekçesiyle beraat verilmesi düşüncesinde olduğunu kaydetti.
Nevşin Hanım ceza aldı ama bunların ceza almasını beklemeyin. bunların adaletten anladıkları bu. bakın sizde adaletten bir örnek vereyim abd de yasaklar dışında herşey serbesttir. rusyada serbers olan şeyler dışında herşey yasaktır. ülkemizde ya herşey yasaktır yada herşey serbesttir. bu senin ampule ne kadar yakın olduğuna bağlı.
Hukukun talimatla işlemesi yüzündendir.