Nevada Çölü'nün Ortasında Bir Türk ve Bir Ermeni Arasında Yaşanan Bu Diyaloğu Okumalısınız

Nevada Çölü'nü 160 Km hızla geçerken nereden çıktığını anlamadığım bir polis aracı bitti arkamda, cayır cayır, kenara çektirdi.

Sıçtık dedim. Hız sınırını 25 mil aşanın aracını bağlıyorlar, kamu hayatını tehlikeye atmaktan tutukluyorlar. Ben 30 mil sınırı aşmışım. Ayetel Kürsi okumaya başladım.

İzbandut gibi bir polis.

'Ne kadar hızlı gittiğinizin farkında mısınız efendim?'

'Hayır değildim, ıssız bir çöldeyim, çok etkileyici bir şarkı dinliyordum' dedim.

Aksanımdan olacak, sordu 'Nerelisin?'

'Türkiye.'

'Türk müsün?'

'Evet.'

'Ben de Ermeniyim.'

Eyvah, tam sıçtık!

Sonra birden kötü bir Türkçeyle:

'Acele iş şeytan katışır' dedi!

Aynen böyle dedi. Şaşırdım. 'Oo Türkçe biliyorsunuz. Acele işe şeytan karışır' dedim.

'Benim Türkçe çok az. Babam tarafi Adanali'

İngilizceye döndü 'Şarkı İbrahim Tatlises miydi?'

'Hayır, Erkin Koray.'

'Hiç duymadım.'

Davet ettim, geldi yanıma oturdu, adı Michael Papazian imiş.

Papazyan yani. Düşünsenize, 'papazı bulduk!' diye düşünürken!

Birlikte şarkıyı dinledik 'Türkü'. Hani Erkin Koray'ın muhteşem Anadolu-rock müziğiyle Nazım Hikmet'in 'Bu Memleket Bizim' şiiri. Bayıldı, coştu, duygulandı, 'Amazing! Amazing! Wooow!', arada tercüme ettirdi, 'bu müziği dinlerken insan kanatlanıp uçmak ister tabii' dedi, hayatında ilk kez Erkin Koray duymuş, not aldı 'youtube'a bakarım bulurum' dedi, dedesi Adana'dan göçmüş.

Bir anons aldı, apar topar yanaklarımdan öptü, dikkatli ol dedi, kanunu hatırlattı ve koşarak gitti.

Ve ben burada, gavur kıtanın ıssız bir çevre yolunun kenarında oturmuş, bunları yazarken ağlıyorum.

Bu da iki "ayrı" dünyanın insanı arasında köprü olan mevzubahis parça: Erkin Koray - Türkü

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
15.02.2016

şunu unutmayın tüm halklar birbiriyle rahatlıkla geçinebilir sorunu çıkaran ülkeleri yönetenlerdir. insanları birbirine kırdıracaklarki rahatlıkla cukka yapsınlar ;)

15.02.2016

Sonuna dek haklısın kardeş

siz hiç bi ermeni restoranına gidip sakin sakin lahmaco (lahmacun) söyleyip, ibrahim tatlıses in bir şarkısını ermenice dinleyip lahmacunun gelmesini beklediniz mi. Peki lahmacun geldiğinde aksanınızdan ermeni olmadığınız, yüksek ihtimal Türk olduğunuz anlaşıldığında "Türkmüsün?" sorusuna "evet" dedinizmi? Ben dedim. Sonra nooldu, garson aşçıyı çağırdı bak "Türk misafirimiz var burda bakalım o beğencek mi senin lahmacoyu" dedi. Sonra "ara (dostum) bizim aşcı adana kebap da yapıyo onu da bi denesene" dedi ve ikram etti. Hesabada güzel bi indirim yaptı, "yine gel komşu" dedi. Gurbet kafası çok ayrı kafa gençler yaşamadan anlamazsınız burda asar kesersiniz anca.

16.02.2016

Ne kadar vizyonsuz at gözlüklü ırkçı mal varsa toplanıp yorum yazmış. Dünya sizin sandığınız gibi değil, geri zekalı Kayseri'nin dışına çıkmamış, hayatında hiç yabancıyla tanışmamış, gurbet nedir bilmemiş, gelmiş burda yalan diyor, Ermeni'ler düşmanımız diyor, biz yemeyiz diyor. Bir ırka mensup hiç tanımadığı herhangi birine düşmanlık besleyebilen ezik, kulaktan duyma alimi kara cahiller ne kadar çok memleketimde. Tiksinti geldi bu sığırlardan...

kime ne anlatmaya çalışıyosun dostum uğraşma, sinirlendiğine deymez. sen bu sığırlardan birini karşına alıp, oturtup, iki çay söyleyip, sakin sakin anlatmaya çalışsanda olmaz anlamazlar. 1 saat sonra elinde ince bi sopayla bu sığırları ahıra doğru sürerken bulursun kendini. sen insan çoban olursun, sığır yine sığır.

TÜM YORUMLARI OKU (81)