Neumünster Hayvanat Bahçesi Koronavirüsten Dolayı Hayvanların Birbirlerini Yemesine İzin Verebileceklerini Açıkladı!

Her zaman tıklım tıklım olan hayvan bahçeleri koronavirüs salgınından dolayı şu anda bağış talep ediyorlar...

Almanya'da bir hayvanat bahçesi ise yaşadıkları maddi sıkıntıdan dolayı bir süre sonra bazı hayvanları beslemek için diğerlerini feda edebileceğini açıkladı. Neumünster Hayvanat Bahçesi müdürü Verena Kaspari ise Die Welt'e 'Öncelik vereceğimiz hayvanları listeledik.' dedi.

Berlik Hayvanat Bahçesi'nde de durumlar pek farklı değil.

Hayvanat bahçesinin sözcüsü olan Pjiline Hachmeister ise DPA haber ajansına yaptığı açıklamada birçok hayranı olan ve şu anda da hayvanat bahçesinde yaşayan ikiz pandaların artık internetten canlı bir şekilde izlenebileceğini söyledi. 

'Ziyaretçilerimizin onları canlı izlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün bu olaylar bittiğinde ve yenidenaçıldıpımızda ziyaretçilerimizin, küçük pandaları büyümüş halde bulmasını istemiyoruz.'

Neumünster Hayvanat Bahçesi yaşadıkları finansal sıkıntıdan dolayı bazı hayvanları yaşatabilmek için diğerlerini öldürmek durumunda kalabileceklerini açıkladı!

Ayrıca hayvanat bahçesi fok balıkları ve penguenlerin her gün çok büyük miktarlarda taze balık yemesi gerektiğinin örneğini vererek bu duruma dikkat çekmeye çalıştı. 

'Eğer bu noktaya gelirsek bazı hayvanlara açlıktan ölmelerindense ötanazi yapmak durumunda kalabiliriz. Daha da kötüsü hayvanları birbirine yem olarak verebiliriz.'

Bu hayvanat bahçesi, küçük işletmeler için devlet acil durum fonu kapsamına girmeyen bir derneğe ait.

Ayrıca yapılan açıklamalara göre hayvanat bahçesinin bu bahar döneminde yaşayacağı gelir kaybının yaklaşık 175.000 euro olacağı tahmin ediliyor.

DHA'nın yapmış olduğu habere göre ise Almanya'daki hayvanat bahçeleri, kamu bağışlarının yanı sıra, yaklaşık 100 milyon euro değerinde yardım talep ediyor.

Almanya'nın ulusal hayvanat bahçesi derneği (VdZ), hayvanat bahçelerinin diğer birçok işletmenin aksine hazırda bekletme moduna geçemeyeceğini ve maliyetleri düşüremeyeceklerini açıkladı. 'Hayvanlar hala günlük olarak beslenmeli ve bakılmalı ve ayrıca 20°C'nin üzerinde ısıtılmalı.'

Bütün bunlara ek olarak VdZ başkanı Jörg Junhold, karantinanın tipik bir Alman hayvanat bahçesine haftalık yaklaşık 500.000 euro kayıp ciroya mal olduğunu söyledi.

www.instagram.com

Viyana'nın en gözde mekanlarından biri olan Schönbrunn Hayvanat Bahçesi ise mevcut kaynaklarından yararlanarak şimdilik idare edebileceğini açıkladı.

Fakat 1 Nisan'da 230 personelinin% 70'ini üç aylık ücretli izne gönderdi.

Hachmeister "Hayvanlar insanları özlüyor!" dedi.

Bazı hayvanat bahçeleri ise salgının belirli hayvanlar için duygusal bir maliyeti olduğu konusuna da dikkat çekmeye çalıştı. Örneğin Berlin Hayvanat Bahçesi'nden Hachmeister, 'Maymunlar özelliklede insanları tarafından izlemeyi çok seviyor.' dedi. Geçen hafta ise Moskova Hayvanat Bahçesi, iki dev pandasının insanları özlediğini söyledi: 'Önlerinden geçen herkese dikkatle bakıyor ve ilgi bekliyorlar.'

Hayvanları hayvanat bahçelerine hapsedip şimdi de bu durumları yaşamalarına neden oluyoruz... Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Kasımpaşa’nın 18 Yaşındaki Futbolcusu Yasin Özcan 8 Milyon Euro’ya Aston Villa’ya Transfer Oluyor
Wanda Nara ile Yasak Aşk Yaşadığı Öne Sürülen Keita Balde Sivasspor'dan Gönderildi
Volkan Demirel, Elini Sıkmadığı Şenol Güneş'le Arasında Geçen Diyaloğu Anlattı
YORUMLAR
17.04.2020

Kendi sülaleni ver yesinler yavşak orospu çocukları hem doğasından kopar hem aç bırak inşallah geberirsiniz de hayvanlar rahat eder

Hayvanat bahcelerinde hayvanları birbirine yem edersiniz, pet shoplarda açlıktan ölmeye terk edersiniz. Artık hayvanları doğal ortamından koparmamayı, hayvanlar üzerinden ticaret yapmamayı mı deneseniz!

17.04.2020

onlar insanları özlemiyor aptallar!!! Onlar serbest bırakılmak istiyorlar. Bırakın artık hayvanları kendi doğalarında yaşasınlar. Hayvanları birbirine yem ederek ne anlayacaksınız. Bırakın kendi doğalarında avlansınlar. İnşallah bu size ders olur.

TÜM YORUMLARI OKU (16)