Netflix Yapımı Bir Filmde Kartacalı General Hannibal Rolündeki Oyuncunun Ten Rengi Tartışmaya Neden Oldu

68 yaşındaki Amerikalı oyuncu Denzel Washington hiç şüphesiz Hollywood'un en başarılı isimlerinden biri. Deja Vu, The Hurricane, Malcolm X ve Glory filmleriyle tanınan Washington, pek çok kez Oscar ödüllerine aday olarak gösterildi ve bazılarını da kazandı.

Ünlü oyuncu şimdilerde Gladiator 2 filmiyle adından çok söz ettiriyor. Ama onu son zamanlarda gündeme taşıyan bir konu Netflix'te yayınlanacak olan bir yapımda Kartacalı general Hannibal'ı canlandırmasına gelen tepkiler oldu.

Denzel Washington'ın, Kartacalı general Hannibal'ı canlandıracak olması, ten renginden dolayı generalin doğum yeri olan Tunus'ta ırk tartışmalarına yol açtı.

Tunus gazeteleri ve sosyal medya platformları generalin Afrikalı siyahi olarak tasvir edilmesinin 'tarihi bir hata' olduğunu dile getirdi.

Daily Mail'de yer alan bir habere göre; sosyal medyada pek çok kişi dilekçe imzaladı, yapımın yayınlanmaması için Tunus Kültür Bakanlığından harekete geçmesini istedi.

Peki tartışmaya konu olan Hannibal kimdir?

Sami ırkından olan Hannibal, milattan önce 2. yüzyılda yaşamış Kartacalı politikacı ve generaldir. Tarihi kaynaklarda tüm zamanların en büyük askeri dehası olarak kabul edilir. Askeri hayatı boyunca Romalılarla savaşan Hannibal, Romalılara teslim olmamak için yüzüğünde taşıdığı bilinen zehirle kendisini öldürmüştür. Hannibal'ın mezarının ise Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olduğu düşünülmektedir. TÜBİTAK, 1981'de kendisinin adına Gebze'de Hannibal Anıtı yapmıştır.

Bunlar da İlgini Çekebilir

'Wonka' Filminin Başrolünde Oynayan Timothée Chalamet Türkiye'ye Bir Mesaj Yolladı!
Sette Aksilik Üstüne Aksilik Yaşanmıştı! Paul Mescal'ın Başrolde Olduğu Gladyatör 2 Çekimleri Yeniden Başladı
Ölümlü Dünya ve Gibi'deki Rolleriyle Komedi Tufanı Estiren Feyyaz Yiğit'in Motivasyon Açıklaması Gündem Oldu

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
12.12.2023

kleopatra'yı da siyahi yapmıştı bu gerizekalılar. bitmiyorlar.

12.12.2023

Bu Amerika yıllarca siyasilere yaptıkları eziyeti üzerlerindeki ırkçı imajını silmek için şimdi her film ve dizide mutlaka siyahi bir oyuncu kullanır. Hatta yetmez araya Asyalı da karıştırır hatta bilindik öykülerini aslını değiştirir tüm karakterleri siyahi yapar peki neden bakın biz faşist falan değiliz gayet barışçıyız demek için.

12.12.2023

Hollywood da yeni moda. Tarihte ya da romanda olmasa da ille siyahiler ve cinsel tercihi farklı olan oyuncular olacak. Adına eşitlik diyorlar. Her ikisine de karşı olduğumdan değil de, insanın izlerken keyfi kaçıyor. O yüzden Zaman Çarkı, Vakıf (en beteri de bu) Güç Yüzükleri gibi nice diziyi pas geçiyorum

TÜM YORUMLARI OKU (7)