Netflix’ten Bir İlk Daha: Yapay Zeka Tarafından Yazılan Korku Filmi Yayında

Senaryosu yapay zeka tarafından yazılmış ilk korku filmi “Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive” Netflix imzasıyla yayınlandı.

Senaryosu yapay zeka tarafından kaleme alınan korku filmi Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive yayınlandı. Netflix, dijital çağda yeni bir kapıyı daha araladı.

Yapay zekanın makale yazması, rap şarkısı için söz hazırlaması, resim yapması, yıllar önce yapılmış tablolardaki gizemleri çözmesi ya da bir Nirvana şarkısı hazırlaması artık sıradan bir hâl alıyor. Dijital yayın platformu Netflix de, senaryosunda sadece yapay zekanın imzasının yer aldığı bir kısa korku animasyonu hazırladı.

Kayıp Rıhtım'dan Devrim Beyaz'ın derlediği habere göre, yapay zeka, bu filmi yapmak için toplam 400 bin saat boyunca korku filmi izledi. Netflix, Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive (Mr. Puzzles Daha Az Canlı Olmanı İstiyor) adını taşıyan filmin türünün ilk örneği olduğunu savunuyor.

Mr. Puzzles Wants You to be Less Alive adındaki kısa animasyon ilhamını Testere (Saw) serisinden ve serinin ikonik karakteri Jigsaw’dan alıyor.

Popüler İçerikler

Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Yaşamını Yitirdi
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi
YORUMLAR
04.11.2021

yapay zekaya gercek zeka demek icin henuz erken. su anki yapay zekanin zekasi zekadan cok istatistik. ortadaki eser yaratici bir urun gibi gozuksede aslinda cok buyuk miktarda datanin analizinden cikartilmis istatiksel sonuclar. yani burdaki senaryo simdiye kadar basarili olmus insan yapimi eserlerin ortalamasi karisimi gibi bir sey. tabi burda netflixin ciddi sansurler koyduguna eminim. keza insanlagin ortalamasi bazen hic hoslanmiyacagimiz cirkinliklerle karsilasmamiza neden olabiliyor. zamaninda microsoftun'du sanirim otomatik tweet atan yapay zekasi vardi, sorulara cevap veriyodu. sosyal medyada uzun sure egitildikden sonra irkci hakaret dolu soylemler yazmaya baslamisti, kisa surede kapatilmisti. burdaki yapay zekaninda beklenmiyen cirkinlikler cikardigina adim kadar eminim ama hepsi temizlenip traslanmistir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ