Netflix'in Yerli Yapımı Kulüp'ü İzleyen Bir Sefarad Yahudisinin Görüşlerini Anlattığı Etkileyici Paylaşımı

Netflix'in yeni yerli dizisi Kulüp'te Unesco'nun tehlike altındaki diller arasında gösterdiği ve kökenleri İspanya'ya uzanan Sefarad Yahudilerinin 500 yıldan uzun süredir konuştukları Ladino dili ile tanıştık. Diziyi izleyen bir Sefarad Yahudisi Twitter kullanıcısı da diziyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Detaylar içeriğimizde;

Dijital yayın platformu Netflix’in, yeni yerli dizisi "Kulüp" 5 Kasım'da izleyicilerle buluştu. Gökçe Bahadır, Barış Arduç, Salih Bademci, Fırat Tanış, Metin Akdülger, Asude Kalebek gibi isimlerin yer aldığı dizi yayına girdiği günden itibaren gündemden düşmedi.

Konusu, karakterleri ve başarılı oyunculuklarla diziye büsbütün hayran kaldık. Bunların yanında 1950'li yılların Türkiye’sini anlatan dizide Unesco'nun tehlike altındaki diller arasında gösterdiği ve kökenleri İspanya'ya uzanan Sefarad Yahudilerinin 500 yıldan uzun süredir konuştukları Ladino dili ile tanıştık.

Sefarad Yahudisi olan @gbehiri isimli Twitter kullanıcısı da diziyi izledikten sonra görüşlerini paylaştı. Yazdıkları karşısında etkilenmemek elde değil...

Bu ülke ne çok rengini soldurmuş... Yorum sizin!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

'Normalleştirmeyi Bırakmamız Gereken Bir Şey Söyleyin' Dediğimiz Takipçilerimizden Gelen Sorgulatan Yanıtlar
Yıllardır Çözülemeyen Yaya Geçidi Sorunuyla İlgili Düşüncelerini Paylaşan İnsanlardan Tartışmalı Yorumlar
Camdaki Kız'da Nalan Karakterini Canlandıran Burcu Biricik'in Diziden Ayrılacağı İddia Edildi!
Evli Olduğu Erkek Tarafından Defalarca Şiddete Uğrayan Kadının İçini Döktüğü Paylaşım

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
09.11.2021

Yazıyı okuyunca hüzünlendim, yüzyıllardır beraber yaşadığımız halde, bir sürü dil(Ladino, gerçek Lazca, Hemşince, ve daha belkide hiç bilmediğimiz diğer diller)yok olma tehlikesiyle bir karşıya kalıyor artık. Şuan kullandığımız Türkçe bile ağır bir yozlaşma ile karşı karşıya. Seferad Yahudisi olarak toplumda hep kendilerini yobazlardan korumak için hep kendi kimliklerini belkide saklamak zorunda kalmışlar. Zamanında Alevilere ve diğer azınlık dinlere sahip toplumlara ne çeşit vahşilikler yaşandığını, yakın tarihi araştıranlar iyi bilir. Acaba farklı kültürlere, dinlere ve dillere saygı duymayı ne zaman öğreneceğiz!

Bu dizi büyük bir yapım. Yani belli ki büyük paralar harcanarak yapılmış. Yani arkasında İplikçi Nedimler, Tefeci Salamonların, MOSSAD ajanı Moselerin kesin. Dizide tam manası ile Türk Devleti aleyhtarlığı yapıldığı gibi aynı zamanda Türklük de sinsice aşağılanmaktadır. Dizi içinde bulunan bütün Türk tipleri aşağılık ve kötü tiplerdir. Bütün gayrimüslimler ise masum, mazlum ve iyi şekilde limite edilmişlerdir. Dizi gerçeklere yansıtmak yerine tam manasıyla semitist bir propaganda aracı olarak çekilmiştir. Hayasızca yalan ve yanlışlarla doludur.

12.11.2021

O dönemde bunları bir bir yaşadınızz mı acaba? 6-7 eylul olaylarını arastirmanizi oneririm...

11.11.2021

Bu ülke kendi tarihiyle adam akıllı yuzlesmeden hic bir sey yapamaz. Abi o zaman sizin de elinizde din kisvesi altında öldürülen, uzuvlarindan olan, recmedilen insanların kanları var. Aaa ama dur o başka dimi? Neden farklılıkları negatif olarak görmek zorundasınız ki? Ben muhacirim benim anneannem anlatıyor ya geldiklerinde komşularından neler yaşadıklarını. Hadi onlar- dizide bahsi geçenler- gayrimüslimdi. E benim atalarım dedelerim müslüman? Kısaca sizden olmayanı sizin gibi düşünmeyeni, yabancıyı sevmiyorsunuz neden itiraf etmiyorsunuz? Sizin gibi at gözlüklülerin yüzünden bu halde bu ülke -siyasi parti ayırmıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (5)