Netflix'in İzleyici Tercihlerini Çok Etkileyen 'Zevk Uyumu' ile İlgili Bir İddia Gündeme Geldi

Dünyanın en popüler dizi ve sinema içeriklerinin yayınlandığı platform olan Netflix, hizmet politikasında dikkat çeken bir değişikliğe gidiyor. Independent'e yer alan habere göre Netflix, izleyicilerin izleme seçeneklerini önemli ölçüde etkileyen "eşleşme" puanını platformdan kaldırabilir.

Sıkı bir Netflix kullanıcısı olanlar bilir ki bu "eşleşme" puanı izleyicilerin daha önce izlediği içerikler baz alınarak hangi dizi ve filmleri izlemekten daha çok zevk alabilir bakış açısına göre tasarlanmış bir opsiyon.

Eşleşme puanı ilk olarak 2021 yılında devreye girmişti ve "Şaşırt Beni" seçeneğinin devamı olmuştu. New York Times'ın haberine göre bu özellik de kullanıcıların kafasını bi' hayli karıştırmıştı.

Netflix, kullanıcılarda kafa karışıklığı yaratmamak için son zamanlarda "etiketleme" özelliğine odaklanmış durumda. Örneğin dizi ve filmleri "sürükleyici", "merak uyandıran", "muzip", "acı tatlı" gibi etiketlerle tanımlıyor ve platformda yaklaşık 3 bin etiket var.

Netflix'e göre etiketler seyircinin bir içeriği izleyip izlememesini önemli ölçüde etkiliyor. Çünkü film ve dizilerin görsellerinin, adının ve etiketlerin izleyiciyi 'oynat' tuşuna basmaya itmesi için geçen sürenin ortalama 53 saniye olduğu tahmin ediliyor. Etiketler ise bu konuda oldukça faydalı.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Henry Cavill'in Başrolde Oynadığı 'Argylle'ı Yazan Yazarın Taylor Swift Olduğu İddiası Kafaları Karıştırdı
Oppenheimer ve Succession'ın Damga Vurduğu 2024 Critics' Choice Ödülleri Sahiplerini Buldu!
Oppenheimer'ın Barbie'yi Solda Sıfır Bıraktığı 2024 BAFTA Ödüllerine Aday Olan 'En İyi'ler Açıklandı!

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR

burayı bir netfilix yetkilisi okursa die yazıyorum arkadaşım izlediğim ile uyumlu olduğunu iddia ettiğiniz dizilerin de filmlerin de çoğunlukla izlemiyorum başladıklarımı da bitirmiyorum çünkü alakasız şeyler öneriyorsunuz acı tatlı ne demek hala anlamadım çok saçma bimetiket

Ben bir diziyi fimi izlemeye fragmana göre karar veriyorum bir de filmin başı ilgimi çekmezse izlemiyorum yani bir filmim ilk 10dk sı beni sarmazsa izlemiyorum

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ