Netflix'in Fauda Dizisi, Hamas-İsrail Savaşını Ta 2015 Yılında Tahmin Etmesiyle Tüm Dünyanın Gündemine Oturdu

Dünyadaki siyasi ve toplumsal olayların genelde önceden hep The Simpsons'ta işlendiği haberini okuruz. Bu sefer durum oldukça farklı. 2015 yılında yayınlanan Netflix'in İsrail yapımı dizisi Fauda'nın, Hamas-İsrail çatışmalarını önceden tahmin ettiği ortaya çıktı. Detaylar içerikte!

Hamas'ın 7 Ekim günü İsrail'e yönelik başlattığı saldırıların ardından İsrail de misilleme yapmış ve Gazze Şeridi'ni abluka altına almıştı.

Gazze'de şu an adeta bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere sivillere saldırıyor. Tüm dünya İsrail'in yaptığı saldırıları kınasa da Filistin'de akan kan henüz durdurulabilmiş değil.

Tüm gözler Hamas-İsrail çatışmasına dönmüşken bir dizi sahnesi geçtiğimiz günlerde viral oldu. Hepimiz biliyoruz ki ne zaman siyasi bir olay yaşansa bu olayı çok önceden bilen dizi hep The Simpsons olmuştur ama bu sefer tahmin başka bir diziden geldi.

2015 yılında yayınlanan İsrail yapımı Fauda dizisindeki bir sahne Gazze'de yaşananları ve detayları bilmesiyle gündem oldu. Dizideki İran ve Netanyahu detayı dikkatlerden kaçmadı.

Mynet'in haberine göre Netflix'in Fauda dizisindeki bir sahnede İsrail Başbakanı Netanyahu'nun savaşın başlangıcında yaptığı konuşmaya benzer bir ifade olduğu ortaya çıktı.

Karakterlerden birinin 'Vereceğimiz yanıt Orta Doğu'yu değiştirecek' repliği Netanyahu'nun cümleleriyle aynı.

Ayrıca dizide Hamas'ın askeri kanadının komutanı Abu Ahmad'ın yardımcısı Walid'e İsrail'de bir saldırı planladıklarını anlattığı bir sahne de var. O sahnede geçen ifadeler ise şu şekilde:

'Biz büyük bir saldırı yapacağız. İsrail savaş suçları işleyecek, İran da devreye girecek' replikleri savaşın başından beri yaşananları özetler nitelikte aslında.

Dizideki karakterin yaşanan olaylarla benzer replikleri ise şu şekilde:

'Saldırıyı sinagogda yapacağız. Şimdiye kadar yapılmış saldırılardan çok daha farklı olacak. Yahudiler hızlı şekilde ağır misilleme yapacak. Emsalsiz savaş suçları işleyecekler.'

Karakter konuşmasının devamında "Bu patlama Orta Doğu'daki bütün güç dengelerini değiştirecek. Tarihe geçeceğiz" ifadelerini kullanıyor.

Abu Ahmad, yardımcısı Walid'in 'Ama çok fazla kan akacak çok can kaybı olacak' sözüne ise 'Amaç da bu' yanıtını verdiği görülüyor.

2015 yılında yayınlanan Fauda'daki bu sahneler izleyenler arasında acaba yaşanan bu çatışmalar daha önceden planlanmış mıydı diye sorgulamaya neden oldu.

Hatırlarsınız dizinin oyuncularından İsrailli aktör Idan Amedi'nin çıkan çatışmalar sonrası İsrail ordusuna katıldığı haberi de gündeme bomba gibi düşmüştü.

Idan Amedi'nin neden savaşa katıldığını buradan okuyabilirsiniz.

Fauda Dizisindeki Rolü Gerçek Oldu: Idan Amedi İsrail Ordusuna Katıldığını Açıkladı

Peki Fauda dizisinin konusu ne?

Dizi, öldürdüğünü sandığı teröristin hayatta olduğunu öğrenen eski bir ajanın hikayesini anlatıyor. İsrail ajanı olan Doron Kavillio, Abu Ahmad adlı bir Hamas liderinin peşindedir. Abu Ahmad’ı öldüren Doron, işinden ayrılır ve yeni bir hayat kurar. Bir gün Abu Ahmad’ın aslında ölmediğini öğrenen Doron, yarım kalan işini tamamlamak için ajanlığa geri döner.

Bunlar da İlgini Çekebilir

İsrail, Hamas'ın Rehin Aldığı Kadın Askeri Kurtarmak İçin Milyonlarca Takipçili Taylor Swift'den Yardım İstedi
Zaferin Rengi Filminde Başrolde Olan Kubilay Aka, Rolüne Girmek İçin 2 Ayda Nasıl 16 Kilo Verdiğini Anlattı
"Gazzelilerin Türkiye'ye Yerleştirileceği" İddialarına İletişim Başkanlığından Açıklama Geldi

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
09.11.2023

Hepsi tamam da müdahale edecek islam devletleri nerede ?

11.11.2023

Onlar da bir şey mi. Yerli bir eser olan Düşgezer isimli kitapta hepsi yillar önce yazilmisti. Yerli ve milli öngörüler. Alıp okumanızı öneririm.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ