Netflix’e 5 Milyon Dolarlık Queen's Gambit Davası: 'Beni Yanlış Resmettiler'

Gürcistan kökenli satranç büyükustası Nona Gaprindaşvili, Queen's Gambit'te kendisi hakkında geçen yalan ve gerçeği çarpıtan cinsiyetçi ifadelerle ilgili, dijital yayın platformu Netflix’e 5 milyon dolarlık dava açtı.

Açılan davaya gerekçe gösterilen replik, dizinin 'End Game' adlı final bölümünde yer alıyor. Anya Taylor-Joy'un başrol olarak canlandırdığı Beth Harmon Moskova'da bir müsabakadayken, bir yorumcu şu ifadelere yer veriyor:

Dizide kendisinin daha önce hiç erkeklere karşı müsabakaya çıkmadığına dair ifadelerin yer aldığını fakat bunun gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gaprindaşvili, dizide kendisinin Gürcistan’da doğduğunu fakat dizide Rus olarak tanıtıldığını da vurguladı.

"Dizide cinsiyetçi bir tavır vardı"

Dizide kendisini cinsiyetçi bir şekilde resmettikleri için rahatsız olduğunu söyleyen Gaprindaşvili Anya Taylor-Joy’un yer aldığı dizinin son bölümündeki final maçında spiker, “Onun hakkındaki tek olağandışı şey aslında cinsiyeti. Aslında bu Rusya’da çok da özgün bir şey değil. Nona Gaprindaşvili de var. Kadın satrancının dünya şampiyonu fakat o da asla erkeklerle mücadele etmedi” demişti. Ünlü satranç büyük ustasının (grand master) bu sözlerden rahatsızlık duyduğu belirtildi.

Netflix sürece itiraz edecek

Dizinin geçtiği 1968’de 59 erkekle profesyonel satranç maçı yaptığını söyleyen Gaprindaşvili bunların 28’ini de arka arkaya yendiğini dile getirdi.

Netflix ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Netflix yönetimi, iddiaları kabul etmediklerini ve yasal sürece itiraz edeceklerini duyurdu.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
17.09.2021

iddiaları kabul etmedi ne kadının hayatı uyduruyo mu yani :)

17.09.2021

madem dizi çekiyorsunuz biri hakkında ve bu kişi hala hayatta, kendisini de sürece dahil edin, fikrini alın, senaryoyu birlikte yazın.

17.09.2021

Netflix dizileri hiçbir zaman ilginç gelmedi . Gerçek hayattan alinit dedikleri dizilerde bile gerksiz temalar bulunduruyorlar... Spy diye sanirsam bir dizi izliyorum yahudi adam suriyeye ajan olarak egitiliyor filan birisini kovaliyor gece vakti orda 2 tane öpüşen eş cinseli koymuş, adam casusluk egitimi görüyor orda sevişen çiftler filan gösteriyor hay amk yeter dedim rahatsiz olmuyorum ama adam bunlari mi anlatmiş mi? adam zaten hayatini anlatamadan idam edilmiş hangi ara bu ayrintilari söylemiş? Cidden sadece görsel ve hikaye açisindan ilginç hale getirmeye çalişiyorlar gerçeklik filan hiç önemli degil. Netflix çok abartiliyor.

17.09.2021

Kardesim adi ustune “dizi” ne bekliyorsun? Tabiki icinde dram ogesi, hikayenin temposunu arttirabilecek ogeler ekliyorlar! He eger sen o kisinin hayatini birebir anlatam bir sey izlemek istiyorsan o isi yapan tur belgeseldir. Acarsin belgeselini izlersin sadece onemli bilgileri edinirsin.

TÜM YORUMLARI OKU (6)