Netanyahu: 'Türkiye ile İlişkileri Normalleştirmek İstiyoruz'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasında yakında bir görüşme daha olacağını ve bu görüşmenin iki ülke ilişkilerinin düzelmesi için olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İsrail basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için yürütülen görüşmeler hakkında şunları söylediği belirtildi:

'Biz her zaman Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istedik ve bu ilişkilerin yönünü değiştiren biz değildik. Eğer mümkünse ilişkileri normalleştirmek istiyoruz. (Türkiye ile) Temaslarımız sürüyor ve bu temaslarda ilerleme sağlanıyor. Yakında bir görüşme daha olacak ve bu görüşmenin ilişkilerin tamamen düzeltilmesi için olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ediyorum.'

Açıklamada, Netanyahu'nun, Beyoğlun'daki terör saldırısı hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili olarak da 'Türkiye ile İsrail arasında iyi bir iş birliğinin olduğunu ve bu konuda hiçbir şikayetlerinin bulunmadığını' ifade ettiği aktarıldı.

'İlişkilerin normalleşmesi' için görüşülüyor

İsrail ile Türkiye, Aralık ayında ilişkilerin normalleşmesi için ön anlaşmaya varmıştı. Üst düzey Dışişleri yetkilisi, 'İsrail ile görüştüğümüz doğru, ama ilişkiler onarılmadı. Fakat bunun yakın olduğunu söyleyebilirim' demişti.

Kısa bir süre önce İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısında 3 İsrailli vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Genel Direktörü Dore Gold, İstanbul’a gelmişti.

İsrailli Yetkiliden Türkiye'ye Teşekkür

Mavi Marmara'dan sonra Türkiye'ye gelen en üst düzey İsrail yetkilisi olan Gold, 'Yaralılarımızı ve cenazelerimizi İsrail'e gönderme sürecimizde yardımcı olan Türkiye hükümetine teşekkür ediyorum' demişti.

Gold ile Türk yetkililerin görüşmesinde, İsrail ile Türkiye ilişkilerin de ele alındığı belirtilmişti.

AA ve Onedio

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
24.03.2016

Ortadoğu'da doğru düzgün olarak addedilebilecek iki stabil ve görece özgür devlet Türkiye ve İsrail. İlişkilerinin normalleşmesinden öte ittifak olmaları hem ekonomik hem de siyasi olarak iki ülkeyede yarar sağlar. Nitekim AKP öncesi dönemde Türkiye'nin İsrail'le arası iyidir, hatta ilk tanıyan devletlerden biriyiz İsrail'i. Öyle bedevi müslümanlığı ile Osmanlıcılık oynamaya benzemiyor Osmanlı olmak. AKP'lilerin Osmanlı hakkındaki cehaleti dahi anti-semitik davranışlarından belli.

24.03.2016

Bilmeyenler için: Engizisyon mahkemeleri gerçekten uzak Kan Suçlaması (blood libel) gerekçesi ile yahudileri yakarken II.Bayezid tarafından bizzat İspanya'dan kurtarılmıştır pek çok yahudi. Üstüne Macaristan gibi karadan gelebilecek yahudiler içinde bizzat padişahlar Osmanlı hahambaşlıklarıyla mesaj yollatmıştır. Hatta Bayezid bu konuyla ilgili "siz Ferdinand(İspanya kral'ı)'a bilge dersiniz ama o kendi ülkesini fakirleştirip benimkini zenginleştirir." demiştir. Kanuni döneminde "Kan Suçlaması"'nın kadılarca gerekçe edilmesi yasaklanmıştır. Süleyman ve Kaptan-ı Derya Barbaros Paşa'da bizzat Bayezid gibi çok yahudi kurtarmış Osmanlı'ya getirmiştir. Üstüne üstlük kudüs'ün günümüzdeki şehir duvarlarınıda inşaa ettiren Kanuni Sultan Süleyman'dır, isteyen Osmanlı yahudileri taşınabilsin diye yapmıştır. Bedevi ideolojisiyle Osmanlıcılık oynamaya çalışan modern Türkiye'yinin bu köklü kültürüyle böyle kültürsüz konumlara düşmesi kimin eseri ?

dost görünüp arkadan vuran filistin yerine neden niyeti baştan belli olan israilin yanında olmayız anlamıyorum

altında bi çapan oğlu varda o yüzden

24.03.2016

filistin meselesini öne sürmek bana göre artık dogru degil evet filistin de olanlar hepimizin vicdanını sızlatiyor ama bu denli zor bir dönemimizde israille ilişkilerimizi duzeltmemek bariz aptallık olur artık önce "biz" demeliyiz

TÜM YORUMLARI OKU (18)