Neşe Karaböcek 'Türkiye Hiçbir Ülkeden Geri Değil' Dedi ve Ekledi: 'Erdoğan Sanata ve Sanatçıya Değer Veriyor'

Türk müziğinin efsane isimlerinden olan Neşe Karaböcek, bir gazeteye gündeme ve kendine ait açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini söyleyen Karaböcek, 'Erdoğan, ülkemiz için çok şey yaptı, ulaşım ve iletişim hiçbir ülkeden geri değil' dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtlayan Karaböcek, çocukluğundan beri sahnede olduğunu söyleyerek bunun herkese nasip olmayacağını söyledi ve dolu dolu bir hayat yaşadığını şöyle anlattı:

'Herkese nasip olmayacak dolu dolu bir hayat geçirdim ama bulunduğum noktaya çok çalışarak geldim. 3.5 yaşında başladım sahneye çıkmaya. Tiyatro da yaptım, operada da oynadım, bale de yaptım. Çocuk bile olduğumu anlamadan sahnelerde büyüdüm ama içimde de uhde kalmadı. Evcilik oynayanlara ya da bebeklerle oynayanlara da imrenmedim. Benim hiç oyuncak bebeğim olmadı mesela.'

'Türk müziğine aşığım, çünkü bizim özümüz'

En fazla müziğe sahip olan sanatçılardan biri olan Karaböcek, 18 altın plağıyla da bir rekora sahip. Bu başarılarıyla tarihe geçen Karaböcek, başarının nedenlerini şöyle aktarıyor:

'İlk önce sesim, sonra kendime özel yorumum, azimli olmam ve ileriye dönük çalışmalar yapmam. Özel bestelere de imza attım. Türk müziğine aşığım, çünkü bizim özümüz. Onun gelişmesi için de çaba sarf ettim. 70'lerde sahnede senfoni orkestrasıyla birlikte Itri, Dede Efendi, Sadettin Kaynak'ın şarkılarını seslendirmiştim. Dünyada müzik alanındaki gelişmeleri de takip ediyorum. Mesela new age müziği Türkiye'ye ilk ben getirdim.'

'Türkiye büyük bir ilerleme kaydetti, bunu kimse sarsmaya kalkmasın'

Kalçık'ın 'Türkiye'deki gelişimi nasıl buluyorsunuz?' sorusuna ise Karaböcek, ülkenin son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor:

'Sayın Erdoğan ülkemiz için çok şey yaptı. Türkiye gerçekten de son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetti, bunu kimse sarsmaya kalkmasın. Ulaşım, iletişim hiçbir ülkeden geri değil. Fakat beni asıl memnun eden, topluma sunulan sosyal hizmetlerin üst düzeyde olması... Örneğin; bugün devlet hastaneleri, pahalı özel hastaneler kadar modern donanımlı. Sağlık sisteminde bazı yönlerimizle Amerika'dan daha ilerideyiz. Cumhuriyetten beri Türkiye hiç gerilemedi, artan bir hızla ilerliyor. Türkiye dünyada artık hem daha tanınır, hem de daha güçlü bir ülke konumuna geldi.

'Erdoğan, sanata ve sanatçıya önem veriyor'

Erdoğan'ın sanata ve sanatçıya önem verdiğini söyleyen Karaböcek, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da böyle bir yönü olduğunu anlattı:

'Söz sayın Erdoğan'dan açılmışken; kendisinin beni mutlu eden bir yönü de sanata ve sanatçılara çok değer vermesi. Rahmetli Turgut Özal da kıymet verirdi. Telif haklarımızı korumak için bandrol uygulaması önerimi götürdüğümde onu tanıyıp sevdim. Önerimi kabul etti, yasalaştırdı ve müzik üreticilerinden kitap yayınevlerine kadar telif haklarını korumaya başladı.'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
29.10.2018

Ablacım paran bittiyse söyleseydin, aramızda toplardık 3-5 işin görülürdü, ne gerek vardı böyle şeylere.

29.10.2018

hahaha giderayak ne vurursam kardır demiş :)

29.10.2018

Nasıl iyiye gidiyor biraz daha detay verseydi keşke.Donarak ölen askerlerimizi anlatsaydı, kafası kesilen askerlerimizi, herkesten posta yediğimizi.Kafasına çuval geçirilen ordumuzun adına verdikleri müzik notasını anlatsaydı.Bop eşbaşkanlığını, (sözde) kürdistanın yıldızı olan Diyarbakır’ı anlatsaydı.Beyaz torosçu başbakanımızı, bu patlamalarla oyumuz artıyor diyenleri, milletin orasına koyacağız diyenleri anlatsaydı.Ordusunun başkomutanına terörist diyenleri, sırlarını ifşa edenleri ve bunları bağırsak temizliği görenleride (bok muamelesi yapanlarıda) anlatsaydı.Keşke Yunan galip gelseydi diyen fesli delileride anlatsaydı.Adası denizi ülkenin bokunda boğulacak ülke tarafından nasıl işgal edilmiş onu anlatsaydı.Ekonomik dururumuzu anlatsaydı biraz daha eriyip giden Tl yi anlatsaydı.Hergün gelen zamlarda nasıl iyi gittiğimizi anlatsaydı.Açlık sınırının altındaki asgari ücreti, çocuğuna pantolon alamadı diye intihar eden babayı anlatsaydı.Çocuk istismarcılarını, yobaz hale gelen kitap okumayanları, dindar gençliğimizide anlatsaydı biraz.Şort giyen kızlara, katledilen Özgecan’a yapılanları.Yurtlardaki yaşananları, cemaatleri,dergahları anlatsaydı.Badeleyici hocaları anlatsaydı.Feto denen yavşağa mektup yazan milyonluk mercedesi olan zatı anlatsaydı.Nasıl geliştiğimizi daha iyi anlardık mesela.Hayvan tecavüzcülerine ve katillerine verilen cezaları anlatsaydı biraz.Sporumuzu anlatsaydı, sporcularımızı anlatsaydı.Silahla gezen milletin karısına kızına sarkıntılık eden sporcularımızı.Karısının yatak görüntülerini servis eden sanatçılarımızı anlatsaydı sayın Karaböcek.Çok merak ediyorum acaba daha ne anlatıcaktı.Nasıl geliştiğimizi daha iyi anlardık...

29.10.2018

Teyzenin parasi bitmis herhalde,trt muzik vs. gibi yerlerde bulunur dezeem merak etme sen dezeeem

TÜM YORUMLARI OKU (63)