Nergis, Tespih, Anahtarlık Satarak Torununu Okutmaya Çalışan Elleri Öpülesi Nine: Pamuk Teyze

Adana'da yaşayan 70 yaşındaki Ayşe Zararsız isimli nine 'Pamuk Teyze' olarak tanınıyor. Pamuk Teyze torununun eğitim masrafları için sokaklarda nergis, tespih, anahtarlık gibi ürünler satıyor.

Küçük bir market seperinin içinde nergis, tespih, anahtarlık gibi ürünler satan Pamuk Teyze, kazandığı parayla üniversite öğrencisi olan torununu okutmaya çalışıyor.

Ancak kazandığı para torununun eğitim masraflarına yetmiyor...

Pamuk Teyze kazandığı para yetmediği için Artvin'de eğitim gören torununa burs verilmesini istiyor.

İlerlemiş yaşına rağmen çaışmak zorunda olduğunu belirten yaşlı kadın, 'Hiçbir yerden başka gelirim yok. Tek derdim torunumun üniversite okuduğu Artvin´de sıkıntı çekmemesi. Buradan kazandığım paranın bir kısmıyla kendim geçinmeye çalışıyorum bir kısmını ise torunuma yolluyorum. Ama onun ihtiyaçlarını da tam anlamıyla karşılamıyorum. Kimse torunuma burs vermiyor' dedi.

'Hayatını kurtarmasını istiyorum!

'Ben buradan yetkilere sesleniyorum. Kendime hiçbir yardım istemiyorum. Sadece torunuma bir burs versinler. O hayatını kurtarsın. Özellikle yurt parasını karşılamakta sıkıntı yaşıyorum. 4 aylıktı bugünlere getirdik büyüttük. Şimdi tarih öğretmeni olacak inşallah.'

Pamuk Teyze'nin o konuşması:

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
YORUMLAR

Aynı kaderimi paylaştık diyeyim bilemiyorum... Babaannemin yanına terkedilip yıllarca bana bakması için okutması için çalışmasını didinmesini izledim. Yıllar geçti ben çalıştım ona ben baktım ama eninde sonunda ellerimin arasından kayıp gitti toprak arasına. Dışarıda, haberlerde böylesine insanlar görünce yüreğimden bir parça kopuyor sanki hepsine yardım edebilsem diyorum...

Bu teyzeye nasıl ulaşabiliriz. Ufak da olsa torunun yurt parasına ortak olmak istiyorum

Cidden samimiyim. Eğer bir şekilde tanıyan varsa gokhankocaoglu2@gmail.com mail atması yeterli.

20.01.2019

ben onun torunu olsaydım o yaşta onun bu şekilde çalışıp bana yardım etmesini asla ve asla istemezdim.üzülür kahrolur ezilir bin parçaya bölünürdüm.çünkü bir öğrenci olarak yaşadım tüm bu olumsuzlukları..Samsun 19 mayıs üniversitesinde okurken memleketten kuruş para istemedim.yoktu çünkü,nasıl isterimki...her okul çıkışında koluma sandığımı alıp karış karış samsun caddelerinde lahmacun satıp okulu bitirdim..bu ninenin yaptığı onurlu bir hareket ve ellerinden öperim..amma velakin onun torunu bu olaya bakış açısını bilmek isterim..bilmeden fikir sahibi olmadan yargılamak yakışmaz..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ