Nereden Geldiği Bilinmeyen, Doğada Daha Önce Hiç Görülmemiş Mineral: Edscottite

Daha önce hiç görülmemiş bir keşfin parçası olmak isteyenler buraya!

Güzel keşiflerle dolu bir gün daha... Doğada daha önce görülmeyen bir mineral keşfedildi!

Avustralya'nın Wedderburn kasabasında, 1951 yılında bulunan Wedderburn göktaşının sırrı sonunda çözüldü... 

Caltech’de mineral bilimci olan Chi Ma ve ekibinin araştırmalar sonucunda, bu ilginç taşın daha önce doğada hiç görülmemiş bir mineral olduğunu keşfetti. Uzmanlar, nadir minerale 'edscottite' adını verdi. İsmini başarılı bilim insanı Edward Scott anısına almış. O zaman biz de kocaman bir vay be diyelim!

Eee ne işimize yarayacak bu mineral dediğinizi duyar gibiyiz.

Doğada kendi başına oluşan minerallerin sayısı 6.000'den az ve bu eşsiz mineralin yapısında bulunan altın ve demir birleşiminin yanı sıra hiç karşılaşmadıkları elementlerden oluştuğu çözümlenmiş. Bileşenleri sebebiyle oldukça nadir bulunan bu türün, formülasyonu da daha önce görülmemiş bir yapıya sahip.

Dahası normalde minerallerin içinde bulunmayan, ince demir karpit yongalar bulundu. Kısacası dostlar, oldukça nadir bulunan bu parça belki ileride birçok yeniliğin ilk adımı olacak!

Yıllardır bilinmeyeni keşfetmemizi sağlayan mineral, gizemlerle dolu uzay boşluğuna ilk adım olabilir mi?

Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde çalışan gezegen bilimci Geoffrey Bonning’e göre; bu mineral, antik bir gezegenin kızgın ve basınçlı çekirdeğinde oluşmuş olabilir. Tam olarak bulunduğu bölgeye nasıl geldiği çözülemeyen gizemli mineralin, beraberinde bilim dünyasında neler getireceği merak konusu. Belki de yeni bir gezegen keşfetmek için ilk adım olacak! Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu ilginç mineral hakkında daha fazlasını merak edenler için...

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
YORUMLAR
12.09.2019

İyide sayın editör, bunun özelliği neymiş süper iletken mi, ultra hafif mi, yalıtkan mı, manyetik mi? Ne yani özelliği. Sanırım kendide anlamamış video izleyin demiş :)))

12.09.2019

:))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ