Neler İzlediğimizi Hatırlayalım mı? İşte Son 20 Yılın Sene Sene En Popüler Dizileri

Bakalım yıllar içinde izleme alışkanlıklarımız nasıl değişmiş?! Nostalji tüneline hoşgeldiniz 😊

Böyle mi Olacaktı

97'de bizi Hande Ataizi, Berna Laçin gibi oyuncularla tanıştıran dizi, Böyle mi Olacaktı'ydı. Tv tarihimizde entrikanın bu yoğunlukta işlendiği belki de ilk diziydi...

Sıcak Saatler

97 yılında Sıcak Saatler de çok popülerdi. Bu dizinin en önemli özelliğiyse bize belki Türk TV dizi tarihimizin en uyumlu çiftini armağan etmeseydi: Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ.

İkinci Bahar

98 yılında Tv dizilerimizin kalitesinde belirgin bir yükseliş vardı. Bundaki aslan payıysa İkinci Bahar'a aitti. Senaryosu ve çekimleri açısından devrim niteliğinde olan İkinci Bahar, oyunculuklar açısından da uzay seviyesindeydi: Türkan Şoray, Şener Şen, Güven Hokna, Özkan Uğur gibi usta oyuncuların yanında sonradan yıldızı parlayacak Ozan Güven, Nurgül Yeşilçay gibi oyuncular için adeta bir okul gibiydi.

Deli Yürek

Osman Sınav'ın yazıp yönettiği Deli Yürek dizisi de başka bir alanda yeniliğe imza atıyordu. İlk defa siyasi gündem yaratmasının yanında, günümüze kadar gelen bir tarzın belki de ilk temsilcisi oluyordu. Turgay Atacan, Ağabey, Yusuf Miroğlu, Bozo, Kuşçu gibi ikonik karakterlerse dimağlarda hala tazedir.

Eyvah Babam & Ruhsar

98 yılında drama açısından yeniliklerin yılıyken; komedi/sit-com alanında hala yüzümüzde gülümseme yaratan işler yapılıyordu. Absürt tarzıyla hala bile kendini izleten Ruhsar ve Haluk Bilginer'in kırıp geçirdiği Eyvah Babam 98'de çok popülerdi.

Bu yıl Emrah'ın Unutabilsem dizisi de kaydadeğer bir popülerliğe sahipti...

Ayrılsak da Beraberiz

Ancak sit-com alanında ilk süper iş Ayrılsak da Beraberiz'di. 99 yılında günlük konuşma diline de yansıyan bir sürü kalıp ifadesi, bir sürü jargonu vardı: 'Yırttık Abicim Yırttık', 'oh mon dieu' gibi :) Bunun yanında Dijital Binali, Laptop Recai, TSM dinleyince dirilen Yesari Bey karakterleri de Tv tarihimizin en komik karakterlerindendi.

Yılan Hikayesi

Komiser Memoli, Köylü Kızı Zeyno'nun aşkını işleyen dizide bana göre en harika karakter kesinlikle Yılan Kürşat'tı :)

Yedi Numara

2000 yılının tartışmasız en iyi dizisi Yedi Numara'ydı. Çoğumuzun üniversiteye gitmesinde Kampüsistan'la birlikte Yedi Numara'nın payı da büyüktür. Bu dizide parlayıp sonradan efsane işler yapan birçok oyuncu var: Çağlar Çorumlu, Olgun Şimşek gibi oyuncuları örnek verebiliriz. TV dünyasında devam etmeyip tiyatroda devam eden de birçok oyuncusu var. Bakkal Vahit Emmi'si, 'Fakat Ama Lakin' repliği, 'Amanının Mor Koyun, Mee' türküsü hala aklımızdadır.

Evdeki Yabancı

2000 yılının günümüzde de hatırlandığında insanda güzel hisler bırakan bir dizisi de Tardu Flordun ve Berna Laçin'li Evdeki Yabancı'ydı. Jenerik müziğini hatırlamayan liselidir :)

Dadı

2001'in en dikkat çeken dizisi Dadı'ydı. Gülben Ergen, Kenan Işık, Haldun Dormen, Seray Sever ve Sinem Kobal'lı kadrosu çok sağlamdı. Özellikle Pertev'le 'Aptal Sarışın Suzan'ın atışmaları çok eğlenceliydi...

Yeditepe İstanbul

Değeri bi' tık sonradan anlaşılsa da Yeditepe İstanbul, değil 2001 yılının, Türk Tv dizi tarihinin en önemli işiydi. Böyle bir kadro bir daha bir araya gelemez. Ancak Yeditepe İstanbul'un bir önemi de şundandı: O zamana kadar dramalarda mutlaka yakışıklı baş-aktör ve güzel baş-aktrist olması klişesi üzerinden gidiyordu. O zaman çok da popüler olmayan ve sadece oyunculuklarını ön plana çıkaran insanlarla çalışması bakımından da çok değerliydi...

Asmalı Konak

2002 yılı, Türk dizilerinin gümbür gümbür geldiğini belli eden seneydi. Evet memleketin en büyük sektörlerinden biri olacaktı ve dünyaya ihraç ettiğimiz belki de tek şey olacaktı.

Asmalı Konak tam bir fenomendi. Kapadokya'nın yerli turist sayısında patlama yaşamasını sağladı. Dicle, Seğmen, Bahar gibi isimler çocukların ismi olmaya başladı. Asmalı Konak tam bir çılgınlıktı. Ama güzel diziydi be :)

Çocuklar Duymasın

Şimdilerde adeta İsa'nın Çilesi tadında devam eden dizi, bilmeyenler için söylüyorum, çok çok iyiydi. Çoğumuz tarafından 1. sezonun 100 defa tekrarı aynı zevkle izlenmiştir. O kadar iyiydi.

Ekmek Teknesi

Absürtlükle mahalle komedisini güzel bir dengede harmanlayan diziyi ilerleten o zamana kadar alışılagelmemiş ve orijinal karakterleriydi: Kirli, Lan Jale, Ölü, Nusret Baba, Heredot Cevdet!..

Gülbeyaz

Bizi Nejat İşler ve Şevval Sam'la tanıştıran dizi yine alışılagelmedik bir aşk hikayesi üzerinden ilerliyordu. Ama bu dizide akılda en çok kalan şey Kazım Koyuncu tabii ki :(

Koçum Benim

70'lerin efsane dizisi Beyaz Gölge'nin uyarlaması olan Koçum Benim'in yeri; o zamanlarda çocukluk ve gençliğini yaşayan insanlar için çok başkadır. Tarık Akan, Ozan Güven, Ebru Cündübeyoğlu'nun baş rollerini üstlendiği dizide yan rol ve hatta figürasyon yapan oyuncular sonradan çok ünlü oldular. Engin Altan, İsmail Hacıoğlu'nun buna örnek verebiliriz.

2002'te Tatlı Hayat, Yarım Elma, En Son Babalar Duyar gibi diziler de kayda değer bir popülariteye sahipti.

Kurtlar Vadisi

2003'te ivmelenen dizi sektörü, 2004'te de tam gaz devam ediyordu. Ama bu sene öyle bir dizi ortaya çıktı ki, belki de en çok dikkat çeken ilk 3 diziden biridir diyebiliriz. Özellikle ilk sezonu hem kurgusu, hem senaryosu, hem dokunduğu noktalar ve hem de oyunculukları açısından muhteşem bir seviyedeydi. Yan rolününün yan rolleri bile ikonikti. Halen bile açılır izlenir...

Serseri

2003'ün en popüler dizilerinden biri de Serseri'ydi. Birbiriyle çok iyi anlaşan ama aynı zamanda can düşmanı olan Ömer ve Bülent karakterleri çok tatlıydı. Ama Okan Yalabık daha tatlıydı <3

Hayat Bilgisi

Koçum Benim'den sonra gençlik-lise-üniversite dizilerine de zam gelmişti. Ama Hayat Bilgisi'nin yeri ayrıydı şimdi. Kopil, Afet Öğretmen (Hoca Değil), Pikaçu, Ortega, Törpü, Barbi, Var mısın Arif gibi karakterler sizce de çok eğlenceli değil miydi?! :)

Lise Defteri...

Ve Kampüsistan bu furyadandı.

Ancak yukarıda da söylediğim üzere Kampüsistan bir nesli üniversiteye özendirmesi de bakımından önemlidir :))

Sihirli Annem

Sihirli Annem'se hedef kitlesi ve izleyicisi açısından diğerlerinden farklıydı. Şu anda akılda sadece 'Sihirli Annem Oyuncuları'nın Son Halleri' tadındaki içeriklere konu olmaktan başka bir özelliği yok :)

Bir İstanbul Masalı

Bir İstanbul Masalı da 2003'te çok izlenen diziler arasındaydı; ancak muadili dizilere göre entrika eksikliğinden istenilen izlenme seviyesine ulaşamadı. Yine de oyuncu kadrosu açısından yüksek bir seviyedeydi.

Avrupa Yakası

2004 yılında hayatımıza giren en ikonik dizi, tartışmasız Avrupa Yakası'ydı. Gülse Birsel'in ilk bu çaptaki projesi olan Avrupa Yakası'nın en güçlü yanıysa halen güldürme potansiyeline sahip karakterleriydi. Ama Burhan Altıntop'un yeri her zaman ayrıdır :)

Çemberimde Gül Oya

Çemberimde Gül Oya, anlatım tarzı bakımından zamanına göre çok yenilikçi bir diziydi. 80'lerin gündelik ve siyasi hayatını anlatan dizi, bir bölümü de günümüzde geçiyordu. Melisa Sözen, Tuba Büyüküstün, Özge Özberk gibi şimdilerin başarılı oyuncularını çoğumuzla bu dizi tanıştırmıştır.

Aliye

Çoğumuz bu diziyi hatırladığında 'güzel diziydi bee' tepkisi veririz. Ve Aliye'yle empati yapıp aynı çelişkileri yaşamayanamız da yoktur.

Yabancı Damat

Antep-Atina arasında geçen sımsıcak bir hikayeydi. Ama her şey yalan Binnur Kaya ve İlker Aksum gerçekti...

Ihlamurlar Altında

2005'te çıkan diziler, biraz 2004 ve 2003'te başlayan dizilerin gölgesinde kaldığından istenilen başarıya ulaşamadı. Yine de kaydadeğer birkaç dizi vardı.

Gümüş

Çok başarılı bir diziydi; ancak istenilen patlamayı yapamamıştı. Yine de son 10 yılın Türk Dizi/Sinema sektörüne damga vuran Kıvanç Tatlıtuğ'u ortaya çıkarması bakımından önemliydi.

Bu yıl içinde Beyaz Gelincik, Aşk Oyunu, Hırsız Polis gibi diziler de akıllarda kalmıştı...

Arka Sokaklar

Değil 2006'nın tüm zamanların dizisi aslında 😬 Ama 2006'da başladığı için buraya dahil ettik.

Yaprak Dökümü

Entrika konusunda o zamana kadar yapılmış en iyi diziydi. Bir ara herkes ama herkes Yaprak Dökümü'nü konuşur olmuştu. Bunda aslan payı pislik gelin rolünü çok iyi bir biçimde üstüne giyen Deniz Çakır'dı. Toygar Işıklı sayesinde dizi müziklerinin önemi de çok artmıştı.

Doktorlar

Aslında sadece 4 sezon olmasına rağmen, defalarca tekrarı olduğundan hepimize 1000 yıl sürmüş gibi gelir. Kalite açısından vasat bir dizi olmasına rağmen, zamanında çok popülerdi.

Binbir Gece

Halit Ergenç - Bergüzar Korel uyumunun lokomotif olduğu dizi, içerdiği sorular bakımından çok konuşulmuştu. Canlı yayınlanan bölümü de TV tarihimizin en çok izlenen bölümlerinden biriydi.

2006'da bunlardan başka birçok dizi daha vardı. Ve Türk dizilerinin kalitesi düşük, süreleri çok uzun düşüncelerini doğru kabul edersek, bu, 2006'da olmuştur diyebiliriz.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
Terörist Fethullah Gülen’in Cenazesinde Yeni Skandallar: Protestan Şirket, 25 Bin Dolarlık Tabut, Doğum Tarihi
YORUMLAR
13.06.2018

onedio editorlerine bi sorum olacak. neden gerçek reyting verilerine gore degil de sadece ama sadece sizin dizi hakkındaki gorüşlerinize gore yorumlar yapiyorsunuz? bu dizi cok kalitesizdi bu dizi pek izlenmedi bilmem ne? bence bu sitenin sizin kişisel sosyal hesabiniz olmadigini ve dogru duzgun yorumlar yapabilmeyi ogrenmeniz lazim.

12.06.2018

Hayat Bilgisi'ndeki Afet Hoca benim lise öğretmenlerimden daha iyi öğretmendi.

Yedi Numara için ek: Olgun Şimşek orada değil Bir Demet Tiyatro'da tanınmıştı. "Fakat ama lakin" değil "herhalde galiba sanırsam" dı ünlü repliği. 2006 yılından Hatırla Sevgili dizisine de değinilebilirmiş. Genç kuşağa Deniz Gezmiş'i, darbeleri, sağ sol kavgasını öğreten, Okan Yalabık ve Beren Saat'in (ki oyunculuğu o zaman berbattı) popülaritesinin tırmanışa geçtiği diziydi. Bir diğer eleştiri de, Binbir Gece üzerine. 2007'de başladı ve iki yıl sürdü. Bir de Sıdıka var; 1998 ve 2003'te yaz dönemlerinde yayınlanmış ve kısa sürmesine rağmen çok sevilmişti.

TÜM YORUMLARI OKU (19)