Nefeslerinizi Tutun! Uçurumda Sallanan Bu Hamaklar Barışı Simgeliyor

Sobadsogood'da karşılaştığımız uluslararası macera kampçıları, hamaklarını kapıp her yıl dostluk ve barış çağrısı için İtalya Monte Piana'da bir araya geliyor. 

Fakat uçurumda sallanan bu hamaklar, biraz nefeslerimizi kesen cinsten.

İki dağ arasındaki ip boyunca dizilen, yerden yüzlerce metre yüksekteki hamaklarda maceraperestlerimiz müzik aletlerini bile yanlarından ayırmadan barışı destekliyor.

2012 yılından beri gelenekselleşen kamp için özellikle bu dağın seçilmesinin tarihsel nedeni ise Birinci Dünya Savaşı sırasında Monte Piana'da 18 bin askerin hayatını kaybetmesi.

'Monte Piana, sadece yüzyıl önce birçok bomba ve acıya tanık oldu' diyen etkinlik organizatörü d'Emilia ve Holzer, 'Bizim amacımız burada dostluğu ve barışı yeniden deneyimlemek; güzel dileklerimizi paylaşmak ve büyüleyici sessizlikte barış içinde uyuyabilmek.' diyor.

Her yıl birçok insan yaşananları anmak ve bu inanılmaz zihinsel macerayı deneyimlemek için bir araya geliyor.

Fotoğrafçı Sebastian Wahlhütterne nefesleri kesen, barış dostu maceraperestlere katıldı ve bizim için inanılmaz kareler yakaladı.

Wahlhüttern'e göre uçurumda sallanan hamaklar göründükleri kadar korkutucu değil. 

' Uçuruma karşı oturduğum ilk anı hatırlıyorum , gerçekten etkileyici bir deneyimdi. Bir kez hamağa oturduğunuzda, bu gerçekten mükemmel. Kendinizi özgür, her şeye karşı çıplak ve problemsiz hissediyorsunuz.'

Göz atmak isteyenler için

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
YORUMLAR
20.05.2016

bizden birileri olsa ipnelik olsun diye o hamaklari sallardi bide agagagagaga diye gulerdi kesin net.

20.05.2016

Ben iki ağaç arasındaki hamakta yanımda başkası varken yatamıyorum daha, rahatsız ediyor başkasının hareketleri, ne bileyim kolunu kaldırsa gereksiz sallanıyorsun. Düşünsene bir ipte 10 kişi dizilmişsiniz, ortadaki durmaksızın ayağını sallıyor, herkes titreşimde. Döverim ben o adamı. Barışı çağrısı olur sana savaş çağrısı sonra.

20.05.2016

sonra biri uçurumdan düşecek hepsi zırıl zırıl ağlayacak bu ne ya hayır stil olcam tarz olcam diye şeyini çıkarmışlar bence

20.05.2016

ipe bağlılar düşemezler

TÜM YORUMLARI OKU (10)