Nedir Bu 4C Kuralı? Pırlanta Tektaş Yüzük Fiyatlarının Nasıl Belirlendiğini Anlatıyoruz

Pırlanta tektaş yüzük, birçok kadın tarafından beğenilen yüzük çeşitleri arasında yer alır. Kıymetli bir parça olan tektaş pırlanta yüzük, göz alıcı ve ışıl ışıl görüntüsüyle kendisine hayran bırakır. Tabii ki tektaş yüzük seçerken yalnızca görüntüsüne bakmak yeterli olmaz. Pırlantanın, 4C kuralına uyup uymamasına dikkat etmek gerekir. Pırlanta tektaş yüzük fiyatları belirlenirken de bu kural göz önünde bulundurulur.

Fiyat Belirlemede 4C Kuralı

Pırlanta bir ürün satın almayı düşünüyorsanız; dikkat etmeniz gereken ilk şey pırlantanın 4C kuralına uyup uymamasıdır.

Pırlanta 4C kuralı, dünya standartlarına uygun olarak elmasın kıymetini belirler.

4C kuralının içerdiği özellikler: Karat ağırlığı (Carat Weight), Renk (Color), Berraklık (Clarity) ve Kesim (Cut).

Kesim (Cut):

Pırlantanın kesimi ne kadar kusursuz olursa pırlanta o kadar kaliteli gözükecektir. Diğer özelliklere nazaran kesim, insan eliyle ve teknolojiden yardım alınarak yapılır. Pırlantanın ışıltısının parlak olması için, kesim açıları ve oranları oldukça önemlidir. Bunların da belli teknikleri vardır.

Pırlantanın kesimi, ideal ölçü ve oranlarda yapılmış olmalıdır. İdeal oranlarla kesilmiş pırlantanın en önemli özelliği; mükemmel bir orana sahip olmasından dolayı tabla ve külahdan ışığı geri yansıtmasıdır.

Renk (Color):

Doğal bir taş olan elmas, yıllar içinde birçok elementle temas halinde olduğundan; bu durum elmasta renk çeşitliliğine yol açmıştır.

Elmas; kırmızı, pembe, mor, mavi, sarı, yeşil, siyah gibi birçok rengi içinde barındırır. Siyah ve gri dışındaki renkler, nadir bulunur ve oldukça kıymetlidir.

Pırlanta için kesilmiş elmasların renkleri arasında en uygun olanı, şeffaf yani renksiz olandır. Fakat bu renksizlik tamamen şeffaf olma durumu değildir. Doğal bir taş olmasından kaynaklı içerisinde hafif renkli izler mutlaka bulunur. Bu renkler D harfinden başlayarak Z harfine kadar sınıflandırılır. D rengi, en pahalı ve parlak sınıftır. H ile D arasında kalan renkler ise beyaz sınıfındadır.

Berraklık (Clarity):

Pırlanta, doğal bir taştan yapıldığı için doğadan pek çok izi üzerinde barındırır. Bu izler, pırlantanın berraklık derecesiyle ilgilidir. Berraklık derecesi, pırlantanın kalitesini önemli ölçüde belli eder. Pırlantanın üzerinde ne kadar az iz varsa; o kadar kalitelidir. Pırlantanın berraklık seviyesi, IF veya FLI’ den başlayarak VS, VSI şeklinde devam eder.

Karat Ağırlığı (Carat Weight):

Karat, 4c kuralı içinde yer alan özellikler arasındadır. Pırlantanın ağırlığı karatla ölçülür. Pırlantanın karatı arttıkça fiyat yükselir ve kalite, belli ölçüde artar. Karat, pırlantanın büyüklüğünü değil; ağırlığını ölçer.

Bir Aşk Var Bir de Lizay

Aşkınıza anlam katacak, ışıl ışıl görüntüsüyle tektaş pırlanta yüzükler, Lizay Pırlanta’da beğenilerinize sunuluyor. Birbirinden eşsiz özgün tasarımları ve göz alıcı ışıltısıyla tektaş pırlanta yüzük seçenekleri Lizay Pırlanta internet sitesinde sizleri bekliyor.

Bakım garantisi, ürün sertifikası, özel şık paketiyle güvenli alışverişin adresi Lizay Pırlanta!

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Adliyede 'Deli' Numarası Yaptı: "Beni Serbest Bırakın"