Neden Zayıflayamıyorsun? Kilo Vermeyi Neredeyse İmkansız Hale Getiren 14 Kötü Alışkanlık

Deneyip deneyip kilo veremiyorsanız bu asla vazgeçemediğiniz alışkanlıklarınızdan kaynaklı olabilir. Peki nedir bu alışkanlıklar? Gelin birlikte bakalım...

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın.

1. Geç saatlere kadar çalışmak.

Düzenli ve doğru uyku saatleri sadece gün boyunca enerjinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda daha zayıf olmanıza da yardımcı olur (K).

2. Muhtemelen hep bir stres içindesin.

Pazar gününüz Pazartesi gününü korkutmaktan ibaretse, işiniz dışında endişelenmeniz gereken başka bir şey daha var. Vücudun strese yanıt vermesine yardımcı olan bir hormon olan sürekli kortizol dalgalanmaları, açlık hormonlarınızla karışabilir ve kalorisi yoğun atıştırmalıkları rahatlatmak için kullanmanıza neden olabilir.

3. Öğün atlamak.

Öğün atlamanın kilo verme hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacağını düşünebilirsiniz, ancak popüler inanışın aksine, durum pek de öyle değil (K).

4. Düzenli ve sık sık alkol tüketmek.

Beslenme ve Diyetetik Akademisi Dergisi'nde yer alan bir raporda araştırmacılar, alkol tüketmenin insanların günde fazladan 384 kalori almasına neden olabileceğini iddia ettiler.

5. Acele yemek yemek.

Appetite'de yapılan bir araştırma, dikkatli olmaları nedeniyle yavaş yiyenlerin yemek başına 66 kalori daha az tükettiğini açıkladı.

6. Her öğlen dışarıdan yemek.

Her ne kadar dikkat etsen de restoran yemekleri de kullanılan yağ ve diğer malzemelerden dolayı fast-foodlar kadar kalori içeriyor! En güzeli evde yaptığını yemekleri yanınızda götürmeniz olabilir (K).

7. Yeteri kadar su içmemek.

Susuzluk aç hissetmenize ve fazladan kalori almanıza neden oluyor olabilir. Bu yüzden gün içerisinde bol bol su tüketin (K).

8. Uzun süre oturmak, hareketsiz geçirilen günler.

2011 tarihli bir araştırmaya göre, masa işlerinin popülerliğiyle birlikte, iş yerlerinde 50 yıl öncesine göre günde 100 daha az kalori yakıyoruz. Bu bir yıl içinde fazladan 10 kiloya eşit! (K)

9. Diyet programını sürekli değiştirmek.

Düzenli yapılan diyet sağlıklı kilo vermenizi sağlar ancak yeterli süre dayanamadan işe yaramadığını düşünüp beslenme düzeninizi değiştiriyorsanız bu daha fazla kilo almanıza bile sebep olabilir (K).

10. Sürekli az yağlı-diyet ürünler tüketmek.

Çoğu insan az yağlı veya hatta yağsız olarak pazarlanan yiyecekleri satın almayı düşünür.  Tipik olarak, bu seçenekler sadece birkaç ekstra kalori tasarrufu sağlar ve zararsız yağları yavaş performans gösteren karbonhidratlarla değiştirir.Bunlar hızlı bir şekilde sindirilir, kısa zaman sonra aşırı acıkmaya sebebiyet verir (K).

11. Çalışırken yemek yemek.

Genellikle ofiste öğle yemeklerini bu şekilde yiyenlerdenseniz beliniz için hiç iyi bir şey yapmadığınızı belirtmem gerek. 2013 tarihli bir incelemeye göre, bu yöntem dikkatiniz dağılmış bir şekilde bir şeyler tüketmenize, bu da normalden yüzde 50 daha fazla kalori almanıza neden olabilir (k).

12. Yoksa hala beyaz ekmek mi tüketiyorsun?

Beyaz ekmeğin kilo verimini neredeyse imkansızlaştırdığını zaten biliyorsunuzdur. Bu sizin için bir uyarı olsun.

13. Düzenli olarak şekerli ürünler tüketmek.

Tüketilen az miktarda bitter çikolatanın kimseye zararı olmasa da yediğiniz her tatlı size kalori olarak yansıyor.

14. Ağır akşam yemekleri...

İşten eve geç geliyor ve harika bir yemeğin hayalini kuruyor olabilirsiniz. Ancak geç saatlerde yediğiniz ağır yemek ve sonrasındaki hareketsizlik sizin için oldukça zararlı.

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR

En önemlisi tiroid. O düzelmedimi hayatta kilo verilemez.

09.07.2020

Millet nasıl kilo alıyor arkadaş ya? Benim yaş 26 ve kilo 55, öyle ki benden 7 yaş küçük kardeşimden bile zayıfım, üstelik hiç spor yapmadığım halde. Muhtemelen aşırı yemek seçtiğimden olsa gerek, normal bir insanın yediği şeylerin %50'sini yemiyorum. Ayrıca anksiyete bozukluğundan da muzdaribim, sınav haftalarında az yeme durumum "hiç yememe" halini alıyor, öyle ki 72 saat boyunca tek bir lokma dahi yemediğim oldu; çünkü düzenli ders çalışmama rağmen sürekli "Ya sınavdan kalırsam?" korkusunu yaşıyorum, bazen bu korku, ders çalışmamı dahi engelliyor. Her neyse, stresli olmadığım dönemde bile yemek seçiyorum; ama alıştım artık, evde benlik bir şey yoksa gün boyunca bir şey yemeden de durabiliyorum.

09.07.2020

insülin de önemli onu kırana kadar neler çektim geçen sene

TÜM YORUMLARI OKU (4)