Neden Tüm Güzelliklere Düşmansınız? Muğla'nın Dünyaca Ünlü Akbük Koyu'nda Ağaç Katliamı

Muğla'nın Gökova Körfezi'nin Akbük Koyu'ndaki menengiç ağaçlarının kesilmesiyle ilgili bölgede kamp alanı işleten S.T. ve yanında çalışan M.T., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İkilinin evlerinde yapılan aramalarda, motorlu testere ele geçirildi.

DHA'da yer alan habere göre, Menteşe ilçesinin kırsal Sarnıç Mahallesi'ndeki Akbük Koyu'na, dün sabah saatlerinde balık tutmaya gidenler, ağaçların kesildiğini fark etti.

Yapılan ihbarın ardından bölgeye, Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü Akbük Günübirlik Alanı'nda kalan koyda yapılan incelemede, yaklaşık 30 menengiç ağacının kesildiği belirlendi.

2 kişi gözaltına alındı

Jandarma ekiplerince olayın ardından çevredeki güvenlik kameralarının kayıtları incelendi. Görüntülerden, şüphelilerin Akbük Koyu'nda kamp alanı işleten S.T. ve yanında çalışan M.T. olduğu belirlendi. İkili, dün evlerine düzenlenen operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. S.T. ile M.T.'nin evlerinde yapılan aramalarda, motorlu testere ele geçirildi. S.T. ve M.T.'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Muğla ve Menteşe Belediye Başkanları da konuyla ilgili açıklama yaptı 👇

Sosyal medyadan da yapılan bu katliam sonrası tepkiler geldi...

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
08.04.2019

Sıradan biri de çıkıp kendi çiftliğiymiş gibi kafasına göre ağaçları kesebiliyor artık. Koylarda sahillerde işletmelerin çevreye verdiği zararlar zaten saymakla bitmez. Kıyı kanunun dan 2b arazi kanunlarına üstten aşağı şirketler hükümetler derken doğa bu sonradan görme küçük esnaflardan da alacaktı nasibini. Bu işletmeleri eşine dostuna kiraya veren kurumların denetim yapıtığına görmezden gelmediğine inanıyor musunuz? Yaz sezonu şezlongunu atıp nol bol instagram paylaşımı yapacak duyarlı arkadaşlara şimdiden iyi tatiller.

08.04.2019

Ağaç olmayan bir koyu ne yapacaksınız ya? Ağaç olmadan nasıl güzel olabilir dünya, bu neyin hırsı hiç mi bir ağacın gölgesinde uyumadınız ya?

08.04.2019

her yaz o ağaçların altında serin serin günümüzü geçirirdik.Tabi bu durum civardaki bazı işletmelerin işine gelmiyordu.Şezlong şemsiye satamıyorlardı, önlerini kapatıyordu.Kafaya bak ağaçları kesersek daha çok para kazanırız mantığıyla kıydınız o ender ağaçlara. Verilecek en güzel ceza ömür boyu menengiç ağacı yetiştirme cezası ve ömür boyu koruma görevi olur.

TÜM YORUMLARI OKU (18)