"Neden Sürekli Yorgun Hissediyorum?" Diye Üzülen Herkesin Uygulaması Gereken Yöntemler

Fiziksel ve bazen zihinsel yorgunluk insanın hayat kalitesini düşürüyor ve standartlarımızı şaşırtıyor. Yataktan bitkin kalkıyor, gün içinde enerjisiz hissediyorsanız vücudunuzda ters giden bir şeyler, bazen doğru beslenme ile halledebileceğiniz şeyler olabilir. Sizler için birkaç önerimiz var!

Sağlığınız ile ilgili sorunlarınız olduğunda mutlaka doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

1. Dehidrasyon

Yeterince su içmediğinizde, vücudunuz sıvıyı kaybeder ve bu da kan basıncını azaltır. California Üniversitesi'nde biyomühendislik profesörü olan Ben Smarr, bu durumun kalbinizin kas ve organlarınıza oksijen ve besin sağlamak için fazladan baskı uyguladığını söylüyor.

2. Yeterli kalori almamak.

Günde 1000 kaloriden daha az yemek, metabolik hızınızı yavaşlatabilir ve yetersiz enerji seviyeleri nedeniyle yorgunluğa neden olabilir. ABD Sağlık Bakanlığı, yetişkin erkeklerin günde 2.000 ila 3.000 kalori tüketmesini ve yetişkin dişilerin yaş ve aktivite düzeyine bağlı olarak günde 1.600 ila 2.400 kalori tüketmesini öneriyor.

3. Rafine gıdalar ve yüksek glisemik indeksli yiyecekler tüketmek

Rafine karbonhidratlar üzerinde atıştırmak size geçici bir enerji artışı sağlayabilir, ancak daha sonra aç hissetmenize neden olabilir. Vücudunuz rafine karbonhidratlar yediğinizde kan şekeri seviyenizi düşürmek için insülin salgılar. Bu insülin salınımı, kan şekerinde ani bir düşüşe neden olur ve bu da kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir.

4. Stres, anksiyete, depresyon

Stresli olduğunuzda vücudunuz kortizol hormonu salgılar. Bu hormon uyku problemlerine yol açabileceğinden sizi sürekli yorgunmuşsunuz gibi hissettirir.

5. Yetersiz protein tüketimi

Yeterli protein olmadan vücut kas yapamaz. Bu durum yürüyüşe çıkmak gibi basit eylemlerin yorgunluğu tetiklemesine neden olabilir.

6. Kansızlık

Demir eksikliği anemisi gibi sık görülen kansızlık nedenleri vücut dokularına giden oksijenin azalmasına bağlı çabuk yorulma, baş dönmesi, üşüme, çarpıntı gibi belirtilere yol açar.

7. Alkol kullanımı.

Düzenli alkol tüketenlerde vücudun toksik ürünlerden kurtulması ve karaciğerin temizlenmesi için daha fazla zamana ihtiyaç vardır. Bunun sonucunda yorgunluk, tükenmişlik ve zihinsel odaklanma güçlükleri yaşanabilir.

8. Uykusuzluk

Günde yedi saatten az uyumak yorgunluk nedeni olabilir. Yeterli uyku süresi kadar uykunun kalitesi de önemlidir. Uyku öncesi saatlerde çok ışıklı bir ortamdan ve elektronik cihazların ekranlarından uzak durmak, uyunan odanın karanlık ve serin olması gibi önlemler uyku kalitesinin artırılmasında faydalı olabilir.

9. Yanlış insanlarla beraber olmak.

Eğer takıldığınız insanlar yanında negatif ve enerjinizin emildiğini hissediyorsanız yanlış insanlarla birliktesiniz demektir. Bu insanlarla aranıza mesafe koymak daha az bitkin ve halsiz hissetmenizi sağlayacaktır. Ruhunuza iyi gelen ve size mutlu hissettiren insanlarla takılmaya özen gösterin.

10. Diyabet

Yüksek kan şekeri düzeyleriyle karakterize olan şeker hastalığı glukozun etkin biçimde kullanılamamasından ötürü hücrelerin enerji metabolizmasında meydana gelen bozukluklar yorgunluğa neden olur.

11. Obezite

Fazla kilolar vücudun taşımak zorunda olduğu aşırı yük nedeniyle kasların çabuk yorulmasına neden olur. Kalp ve dolaşım sistemi de bu durumdan olumsuz etkilenir.

Anemi Hastalarına Soğuk Havalardan Daha Az Etkilenmeleri İçin Tüketmeleri Tavsiye Edilen 9 Yiyecek
Gün İçinde Sürekli Yorgun ve Halsiz Hissetmenize Sebep Olan Şeyler Neler?
Her Gün Aynı Dert! Kaç Saat Uyursak Uyuyalım Neden Dinlenmiş Uyanamıyoruz?

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
YORUMLAR
26.02.2021

6'ncıdaki minnoş kan çok tatlı kdoxnsoxns :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ