Neden Kilo Veremiyorsun? Metabolizmanın Yavaş Olduğunu Gösteren 13 İşaret

Bazılarımız ne kadar uğraşsa da kilo veremiyor ya da normalden çok daha yavaş amacına ulaşıyor. Metabolizmanın yavaş olmasının en bilinen göstergesi zaten kilo problemi ancak farklı sinyaller de size dikkatli davranmanız gerektiğini hatırlatıyor olabilir. 

Not: Belirtiler farklı ve ciddi bir rahatsızlığın sonucu da ortaya çıkıyor olabilir. En doğru bilgi, tanı ve tedavi için doktora danışın.

1. Kuru cilt

Yavaş bir metabolizmanız olduğunda, hücreleriniz olması gerektiği kadar aktif değildir, bu da uygun kan akışına sahip olamadıkları anlamına gelir. Ayrıca vücudunuz ısıyı korumaya çalışırken, fazla terlemezsiniz. Bu, cildinizi etkileyerek kurumasına ve çatlamasına neden olabilir.

2. Baş belası, sürekli kırılan tırnaklar

Yavaş bir metabolizmanın cildinizi etkilemesine benzer şekilde, vücudunuz tarafından emilen besin maddelerinin eksikliği nedeniyle de tırnaklarınız kırılıyor olabilir.

3. Tutam tutam dökülen saçlar 😢

Cildinizi ve tırnaklarınızı etkileyen aynı işlemler saçlarınızı da etkiler. Yavaş bir metabolizma saçınızın büyüme ve yenilenme yeteneğini etkileyebilir.

4. Sık sık ağrıyan baş.

Baş ağrısı ve migrenin bir nedeni de olabilir.

5. Unutkanlık, başa bela!

Metabolizmanızı düzenleyen çok az tiroid hormonu, zayıf hafızaya neden olabilir ve sizi unutkan bir insan haline dönüştürebilir.

6. Bazı insanlar vardır, herkesten çok daha fazla üşürler.

Isı vücudun metabolik aktivitesiyle üretilir. Yavaş bir metabolizma, hipotiroidizmin bir başka belirtisi olan çekirdek vücut sıcaklığının düşmesine neden olabilir.

7. Düşük libido

Düşük tiroid hormon seviyeleri, testosteron gibi düşük seks hormon seviyeleri anlamına gelebilir.

8. Sürekli bir depresyon hali

Hipotiroidizm vücudunuzdaki süreçleri yavaşlattığından, ruh halinizi de kötü yönde etkilemesi şaşırtıcı değil. Depresyon, yavaş bir tiroid ve bu nedenle yavaş bir metabolizmayla bağlantılıdır.

9. Düşük nabız

Kalp atışınızın yavaşladığını fark ettiyseniz, bunun nedeni yavaş bir metabolizma olabilir. Nabız hızı metabolizma ile doğru orantılıdır, bu nedenle bazal metabolizma hızını yavaşlatan koşullarda yavaşlamış bir nabız hızı oluşur.

10. Sürekli şeker ve karbonhidrat tüketme isteği

Ki bu kilo verememe de en etkili olan sorunlardan biri.

11. Döngünüz düzensizse veya normalden daha fazla kramp yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuza başvurun.

Yavaş metabolizmanın en yaygın nedeni tiroid bozukluğudur (hipotiroid). Tiroid bezi' ana kontrol bezi 'dir. Üreme hormonu fonksiyonları da dahil olmak üzere diğer hormonal fonksiyonların düzenlenmesine yardımcı olur. Üreme hormonları normal olarak üretilmiyorsa adet sorunları ortaya çıkabilir.

12. Kabızlık

Yavaş bir metabolizma, tuvalete ne sıklıkta çıkacağınız da dahil olmak üzere vücudun diğer süreçlerini etkileyebilir. Yiyeceklerin GI kanalından geçmesi ve uygun şekilde sindirilmesi daha uzun sürer, bu nedenle kabızlık meydana gelir.

13. Sürekli yaşanan yorgunluk hissi

Kilo problemlerinin yanı sıra, yorgunluk yavaş bir metabolizmanın en yaygın belirtisidir.

Doktorunuza danıştıktan sonra metabolizmanızı hızlandırmak için şu önerileri uygulamaya başlayabilirsiniz:

Metabolizmayı Hızlandırmaya ve Kilo Vermeye Yardımcı 20 Küçük İpucu

Popüler İçerikler

Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.06.2020

Yani kilo dışında hepsine genel olarak sahibim ve daha gençken pek çok test yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. Şimdi kilo problemiyle de boğuşmaya başladım tekrar gitsem bu sfr çıkar mı acaba merak ediyorum

25.06.2020

Butun belirtiler mevcut ve 45 kilo fazlam var. 🤦‍♀️

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ