Çok değil, sadece iki milyon yıl önce Afrika’da birçok insan türü bulunuyordu. Yıllar önce onların hüküm sürdüğü zamanın çok uzağındayız ve şu an burada sadece biz varız. Bütün yakın akrabalarımız tek tek yok olurken biz nasıl oldu da hayatta kalmayı başardık?
Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, hadi zamanda yolculuğa çıkalım!
Bilimde şans diye bir şey olmaz, kanıt olur! Erectus, Neandertal, Sapiens ve Florensis insan türleridir. Bu insanların birbirleriyle üreyip türemelerinden ve nesiller arasında kültür alış verişi yapmalarından daha doğal birşey olamaz. Maymunlarla insanlar arasında bir akrabalık olsaydı maymunlarla da türeme olurdu ve ortaya melez canlılar çıkardı. Çünkü aynı tür değiller, akraba değiller, genetik olarak hücrelerin birbirleriyle döllemesi, eşleşmeleri imkansızdır. Buna bilimde gen sınırı denir. İnanmayanlar araştırabilirler. Evrimin bilimsel olarak hiçbir değeri yoktur, hayali kurgular ve varsayımlar üzerinden maymunlarla insanları aynı katagoride göstererek dini ve yaratılışın olmadığını, herşeyin olaslıklar ve tesadüfler sayesinde varolduğu gibi eski yunandan gelen materyalist bir düşünceyi bilim olarak anlatıyorlar.
ne ilgisi var. allah ademle havvayı yarattı. sonra cennetteki bir ağacı gösterip "bundan yemeyin" dedi. bunlar yediler. allah da "ben size ondan yemeyin demedim mi?" diye kızıp cennetten kovdu. dünyaya gönderdi. benim bildiğim bu. sapiens mapiens kafa karıştırmayın
homo sapiens'in iletişim kabiliyeti gelişmişti ve bu da örgütlenmeyi kolay hale getiriyordu. bu sebeple daha güçlü olan neandertal'leri yok edebildiler. teke tekte neandertal alırdı tab2si.