Neden Çamaşırları Farklı Sıcaklıklarda Yıkamamız Gerekiyor?

Çamaşır yıkamanın da bir bilimi var. Çoğu kişi tenezzül etmeden her şeyi makineye sıkıştırıyor olabilir; peki bu ne kadar doğru? Hiç değil! Hatta çoğu zaman gereksiz su ve para israfı bile yapıyor olabilirsiniz... Sizler için çamaşır yıkama rehberi oluşturduk. 👇

Her şeyi soğuk suyla yıkayamazsınız.

Bazı insanlar kolaya kaçıp her şeyi soğuk su ile yıkayarak işi hallettiklerini düşünüyor. Bu basit bir yöntem olsa da, soğuk su kendi başına temizlemek için yeterli değil. Çamaşır yıkarken kurmanız gereken bir denge var.

Eğer tüm ısıl enerjiyi alırsanız, soğuk suda deterjan çok az kimyasal tepki gösterir. Yani soğuk su kullanarak, daha fazla deterjan kullanmak ve daha uzun süre yıkamak zorunda kalıyorsunuz. Bu da size daha fazla zarar olarak dönüyor!

Ne zaman sıcak su kullanmalısınız?

Sıcak su, beyaz renkli çamaşırlar için birebir. Çünkü lekeler affetmez, mutlaka çıkarılmaları gerek! Ayrıca sıcak su, çok kirli veya yağlı kıyafetlerde, kot gibi sağlam kumaşlarda kullanılmalıdır.

Bir lekeyi özellikle çıkartmak için sıcak su kullanmak önemlidir. Mesela yatak çarşaflarını ve kumaş bezleri sıcak suyla yıkanması gereklidir.

Ne zaman soğuk su kullanmalısınız?

Soğuk su, solmaya eğilimli çok açık ve koyu tonlu kıyafetler için idealdir. Ayrıca iç çamaşırı, ipek ve saten gibi çamaşırlarda da kullanıma uygundur.

Eğer bir kıyafetin çekmesini istemiyorsanız, soğuk suda yıkamak daha güvenli olacaktır. Kıyafetlerinizi soğuk suda yıkamadan önce lekeleri kontrol edin. Soğuk suda yıkamadan önce lekeleri çıkartmak için uğraşmanız daha iyi olacaktır. Ayrıca soğuk suda yıkarken bol deterjan kullanmak ve uzun süreli yıkamak isteyebilirsiniz.

Ne zaman ılık su kullanmalısınız?

Doğal olarak, ılık su orta yolu bulmak isteyenlerin seçimi. Hem renk solmasını hem de kırışmayı ortalamak için ideal bir seçenektir. 

Ilık suyu çok da kirli olmayan kıyafetler, solmayacak açık renkliler, havlular, kotlar, çarşaflar ve sentetik kumaşlarda tercih edebilirsiniz.

Soğuk suda durulayın.

Durulamanın amacı temizlemek değildir; sadece deterjanı kıyafetlerden temizler. Sıcak suyla durulayıp, enerji israfı yapmanın lüzumu yok. Çoğu kişi çamaşır makinelerinin durulama ayarlarını ayarlamıyor. Siz siz olun, israf etmeyin! 💙

İlginizi çekebilir:

Bir İnsan Gerçekten Gülmekten Ölebilir mi?
İnsanlar Nezaketi Neden Zayıflık Olarak Görür?
Harvard Üniversitesi'nden Sağlık Problemlerini Azaltan Beslenme Yöntemleri

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR

Beyazlari genelde 60 bazen de 90da yikarim, havlular nevresimler 60 derece.. renkli ve koyu renklileri 40 ta yikiyorum tul perde gibi seyleri 30da 🤌🏻

23.01.2023

Leğende yıkamak için sanırım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ