Neden Böyle Davrandıkları Belli Oldu: İnsanları Çılgına Çeviren TikTok Hediyelerini ve Kazanılan Paraları Öğrenince Şok Olacaksınız

TikTok'ta insanların bu kadar delirmesinin sebebi de paraymış meğer.

Sosyal medyada ünlü olmanın en büyük kazanımı para biliyorsunuz.

Son yıllarda çeşitli platformlarda fenomen olan pek çok isim, inanılmaz paralar kazanıyor. Biz sadece daha küçük bir grubu görsek de aslında sosyal medyadan sadece ün ile para kazanan insan sayısı azımsanmayacak kadar çok.

YouTube dışında hiçbir sosyal medya platformu üyelerine para ödemesi yapmıyor. Ancak takipçi sayısı çok yüksek olan kullanıcılar, reklam ile para kazanıyor.

Sosyal medya fenomenlerinin en büyük geliri reklamlar. Reklam anlaşmalarıyla normal bir insanın bir aylık maaşını tek story atarak kazanan çok fazla isim var.

TikTok'un ise başından beri insanların kafasını karıştıran bir sistemi var.

Bu platformdan da direkt para kazanmak mümkün olmadığı için, insanların neden bu kadar abartılı hareketler sergilediği ve daha çok izlenmeye çalıştığı anlaşılamıyordu. İzlenmek için her şeyi yapmanın mübah olduğu uygulamada bu kişilerin de fenomen olarak reklam toplama amacında olduğu düşünülüyordu.

Uygulamaya uzak olan insanlar, TikTok kullanıcılarının canlı yayın videolarında neden böyle delirdiğini de anlamıyordu haliyle.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Canlı yayınlarda arada beliren çiçekler, böcekler, ayıcıklar aslında izleyicilerden gelen bağışlar.

TikTok'tan para kazanma şekli de bu izleyici bağışları veya hediyeleri.

TikTok'ta para birimi jeton. Her hediyenin alış ve satış fiyatı değişiyor, çünkü uygulama bu hediyelerden komisyon kesiyor.

Gördüğünüz gibi sanal hediyelerin geneli oldukça uygun fiyatlı. Ancak yat ve spor araba gibi daha pahalı hediyeler de var.

Yat fiyatı 850 TL iken, spor araba fiyatı 3200 TL. Ancak gönderilen kişi bu paraları almıyor. Yat hediye alan kişi 350, spor araba alan kişi 1300 TL kazanmış oluyor.

Bu gibi hediyeler çok sık gönderilmiyor. Sık gönderilen hediyeler genellikle yukarıdaki listenin ilk sıralarında yer alan ucuz ürünler ve bunları defalarca kez göndermek daha fazla tercih edilen bir durum.

Peki insanlar neden canlı yayınlarda hediye gönderiyor ve hediye kazananlar üç kuruş için bile inanılmaz hareketler sergiliyor?

Bunun sebebinin bilmek güç ancak bazı ön görüler var. İnsanlar takipçi sayısı yüksek kişilere hediye gönderdiğinde o sırada yayında olan binlerce insanın dikkatini çekmiş oluyor ve böylece takipçi kazanmış oluyor. Hediye gönderme amacının takipçi kazanma ve hediye gönderilen kişiyle özel iletişim kurma çabası olduğu söylenebilir. Hediye alanların sevinmesi ise büyük hediyelerde anlaşılıyor; ancak küçük hediyelerde kesilecek komisyonu bilmiyor veya daha fazlasını talep etmek için bu kadar seviniyor olabilirler.

Bu sistemin farklı yanları da var. Özellikle ellerinde cep telefonu olan küçük çocuklar bu tür hediyeleri gönderme konusunda daha rahat.

Esra Erol'un programında bu konu işlenmiş, TikTok'ta insanlara hediye gönderirken binlerce liralık telefon faturası yüzünden ailesiyle arası bozulan gençler programa konuk olmuştu. Bu programda hediye gönderme sebebi olarak takipçi kazanma isteği vurgulanmıştı.

Sadece TikTok değil; günümüzde popüler canlı yayın uygulamalarında bu tür bağışlar çok yaygın.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu durum ortaya çıkınca çok büyük bir gizem olan insanların neden TikTok'ta abuk subuk hareketler sergilediği sorusu da yanıt bulmuş oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Ekrana Uzun Uzun Baktıracak Yeni Bir Akımımız Var: TikTok Kadınlarından Kafanın Üstüne Eşya Koymalı 'Aşırı Seksi Dans Akımı'
Kendi Moda Akımlarını Yaymayı Başaran TikTok'ta Neredeyse Tüm Tiktoker'ların Giydiği Kıyafetler
2020 Yılında İnternetin Her Köşesinde Karşımıza Çıkan En Popüler TikTok Şarkıları
"Yarasa Çorbasından Daha İğrenci Olamaz" Diyenleri Şaşırtacak Birbirinden Garip Uzak Doğu Yemekleri

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
13.11.2020

Çorabını yırtan abla senin adına ben utandım değer mi üç kuruşa bu hareketler bu yaşa kadar hiç mi bişey öğrenmediniz?Bedenini pazarlayandan farkınız ne?

13.11.2020

Hayretler içerisinde izledim, demek ki realde 1000 tl versen köpeğin olur bunlar. Bu nasıl bir gerizekalılıktır hala şoktayım amk

13.11.2020

sokakta görsek hanımefendi, beyefendi diye sesleneceğimiz insanlar sanal alemde, kaybolan çorabımın diğer teki kadar anlamsız ve gereksizmiş.

TÜM YORUMLARI OKU (16)