Nebati 'RADAR'dan İzliyor: YouTube, Twitch, TikTok Yayıncıları Vergi İncelemesinde

Maliye, YouTube, Twitch ve TikTok gibi platformlarda yayın yaparak gelir elde edenleri yakından takip ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi ile yapılan analizde 65 bin kişiden 50 bininin tam bildirim yapmadığını tespit ettiklerini söyledi.

"Youtube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp'ta inceleme yapıldı"

Sosyal medya üzerinden elde edilen reklam gelirleri, canlı yayın platform gelirleri, içerik üretim gelirleri, çevirimiçi oyun gelirleri yani kısaca sosyal medya gelirlerinin vergisel yükümlülüklerini yakından izlediklerini aktaran Nebati, “Bugüne dek Youtube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp mecraları üzerinden yapılan analizler sonucu, 65 bin kişi analiz edildi” dedi.

"588 kişi için işlem başlatıldı"

Bunlardan 50 bininin sosyal medya aracılığı ile elde ettiği gelirler üzerinden vergisel yükümlülüklerini yerine getirmediğini tespit edildiğini belirten Nebati, 3 bin 500’ü için saha denetimlerine başlandığını kaydetti. Önümüzdeki süreçte bu alanın çok daha yakından izleneceği bilgisini veren Bakan şöyle devam etti: “E-spor sektöründe elde edilen oyuncu, turnuva, kulüp, reklam bazlı tüm gelirler RADAR sistemi tarafından yakından izleniyor. Bugüne dek yapılan çalışmalar kapsamına giren 3 bin kişilik analizde 588 kişi için işlem başlatıldı.

Evden çalışanlar da yakın takipte

Nebati ayrıca uzaktan çalışma yolu ile gelir elde eden dijital göçebelerin de kayıt dışı ile mücadelede yakın takibe alındığını vurguladı ve ekledi: “Serbest çalışan yazılımcılar, grafik ve tasarım gibi hizmetler veren dijital göçebeler, aracı platformlar üzerinden tespit edilmiş olup, gerekli işlemler başlatılmıştır.

Nebati'ye Göre Ekonomi 'Tıkırında': Hiç Olmadığı Kadar Güçlü Bir Kredibiliteye Ulaşacağız

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
09.09.2022

Milyonlarca dolar vergi borcunu sildiğiniz iş adamlarını bi inceleseniz önce

09.09.2022

Elin gavuru dünya çapında yatırım yapsın dünya insanları bundan nasiplensin ama biz maliye olarak çorbada tuzumuz olmadan vatandaşlarımızın neyi var neyi yoksa ortak olalım... Zaten adamlar işsizlikten ya tutarsa misali girişti bu işlere

09.09.2022

gram hizmeti yok youtube'ta tiktokta ama vergi alınıyor. saçmalığın daniskası.

TÜM YORUMLARI OKU (11)