‘Ne Zahmetli İşmiş Şu Meditasyon’ Diyenler İçin Meditasyon Hakkında Olmasa da Olurlar Neler?

Derin düşünme hali yani meditasyon, düzenli bir alışkanlık haline getirildiğinde iç huzura erişmenizi sağlıyor. Zihninize odaklanmak, anlamak ve hissetmek bedeninizi ve ruhunuzu sakinleştiriyor. Peki, meditasyon yaparken illa bağdaş mı kurmak gerekiyor? Tütsü yakmazsanız meditasyon yapmamış mı oluyorsunuz? ‘Ne zahmetli işmiş şu meditasyon’ diyorsanız, gelin meditasyon hakkında olmasa da olurlara bir göz atalım!😊

1. Bağdaş problemi

Meditasyon yaparken, nefes alışverişiniz için en doğru duruş şekli, bağdaş kurmaktır. Bağdaş kurarak meditasyon yapmak, nefesinizin bedeninizde doğru bir şekilde akmasına yardımcı olur fakat başka alternatifler de mevcut! Diz ve bacak ağrıları olan kişiler, meditasyonu uzanarak ya da sandalyede oturarak da yapabilir.

2. 'Yoga yapmayan meditasyon yapamaz!'

Meditasyonun yoganın bir parçası olarak görülmesinin sebebi, yoga yapan kişilerin pratiklerinde meditasyona sık sık yer vermesidir. Halbuki yoga yapmayan kişiler de rahatlıkla meditasyon yapabilir.

3. 'Ne kadar uzun meditasyon yaparsam o kadar etkili olur.'

Meditasyon için başlangıç seviyesindeyseniz uzun süren meditasyonlar yapmak size çok da etkili gelmeyebilir. Öncelikle 3-5 dakika uygulayarak başlayacağınız meditasyon pratiklerinizi, zamanla arttırabilir ve etkisini güçlendirebilirsiniz.

4. Tütsü meselesi!

Tütsü yakmak, meditasyon yapacağınız çevrenin güzel kokmasını ve bu güzel kokular ile daha rahat odaklanmanızı sağlayabilir. Negatif enerjiyi azalttığını düşünenler, meditasyon yaparken tütsü yakmayı tercih edebilir. Ama tütsü yakmazsanız da meditasyon olur, yeter ki yeterince içinize dönebilin.

5. Meditasyona ayıracak zamanım yok düşüncesi...

Meditasyon yapmak, sizi zaman ayırmaya zorlamamalı. Kendinize ayıracağınız anı önemli ve değerli görmelisiniz. Önce kısa zamanlarla başlamak, zaman yaratma konusunda sizi başarıya götürebilir.

6. Meditasyonun olmazsa olmazı: Mum yakmak

Meditasyon yapmak için gerekli olan şeyler sadece kendinize ayırdığınız zaman ve sakin bir ortam. Tütsü yakmak gibi mum yakmasanız da meditasyon yapabilirsiniz.

7. Ara sıra meditasyon yapmak

Her şeyde olduğu gibi meditasyon yaparken de istikrarlı olmanız çok önemli. Her gün kendinize ayıracağınız ufak zamanlar ile gittikçe daha da derinleşen meditasyonlar yapabilirsiniz.

8. Meditasyon yaparak her şeyden uzaklaşabileceğinizi düşünmek...

Meditasyon yapmak iç benliğinizle buluşmanıza ve hislerinizi dinlemenize yardımcı olur. Bu yüzden meditasyon, sizi yaşadığınız her şeyden uzaklaştırmaz. Hissetmeye başladığınız farkındalıkla benliğinize daha da yaklaşırsınız.

9. 'Gözlerim kapalı meditasyon yapmalıyım.'

Meditasyon sırasında gözlerinizi kapatmakta zorlanıyor ya da istemiyorsanız, açık da yapabilirsiniz. Hissedin yeter!

10. Meditasyon sırasında nefesini unutmak!

Meditasyon sırasında zihninizi dinlemeye kapılabilir ve nefes alışverişinizi unutabilirsiniz. Ara ara nefesinize odaklanarak meditasyon yapmalısınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!👇

Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi! Hızlı ve Etkili Şekilde Meditasyon Yapmanın Yolları
Günlük Yaşamın Tüm Stresine İlaç Gibi Gelecek 11 Çok İyi Meditasyon Uygulaması
Meditasyon Yapmaya Başlamanız İçin Geçerli 20 Bilimsel Sebep

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı