Ne Söyledilerse Tersini Yaptılar: 'Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek' Denilen Salda'nın Son Hali ve Gelen Tepkiler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 'Tek çivi dahi çakılmayacak' Salda'da kıyıya yakın bölgeye ahşap üniteler yerleştirildi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda göl civarına pek çok yapının yerleştirildiği görüldü.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, ahşap ünitelerin millet bahçesi için konulduğunu söyleyen Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, “Beyaz Adalar bölümüne 9 tane bina yerleştirmişler, halk plajı denilen yerde ise ahşap binaların sayısı oldukça fazla. Toplamda yaklaşık 60’a yakın ahşap ünite yerleştirildi” diye konuştu. Şakar, şirketlerin sokağa çıkma yasaklarını fırsat olarak gördüğünü dile getirdi: “500 metre geriye çektik diyorlar ancak öyle bir şey yok. Sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde bu binaları yapmışlar. Biz sokağa çıkamazken şirket projesine devam ediyor. Salda’nın korunması lazım. Ancak yapılan millet bahçesi projesiyle bölgeyi ziyarete gelen insanlar olduğu sürece göl zarar görecek.”

Bakan 'Tek çivi dahi çakılmayacak' diyerek millet bahçesi projesini savunmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçesi projesinin ihaleye açılmasıyla gündeme gelen Salda Gölü ile ilgili olarak, 'Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz' demişti.

Bakan Kurum: 'Millet Bahçesi Projemizle Salda Gölü'nün Çevresinde Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz'

Salda Gölü'ndeki yapılaşma ile ilgili sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi...

Popüler İçerikler

Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.12.2020

yalan söylemedikleri bir konu varmı?

22.12.2020

Ben sözümün arkasındayım. Bu yapılarda 1 tane bile çivi yoktur. Olduğunu ispatlayın siyaseti bugün bırakırım... Hepsi vidalıdır.

22.12.2020

Bunların derdi artık para falan değil. Ülkenin yerli ve milli bütün değerlerini elden çıkarmak yetmedi, kültürel ve manevi değerlerini de yok etmeye and içmişler.

TÜM YORUMLARI OKU (30)