Ne Kadar Erken Başlarsanız O Kadar İyi: 30'lu Yaşlara Kesinlikle Taşınmaması Gereken 13 Kötü Alışkanlık

Kaçını yapıyorsunuz?

1. Düzenli cilt bakımı yapmamak.

Gençken çoğumuz yaşlılığın bize uğramayacağını, istisna olduğumuzu düşünürüz. Sonra beyaz saçlar ve kırışıkları görmeye başlarız ve işin ciddiyeti yavaşça anlaşılmaya başlar. Cildi düzenli olarak temizleyip nemlendirici ürünleri kullanmak şart.

2. El ve ayak bakımını önemsememek.

O korkunç diye tanımlanan bakımsız ayaklar, tırnaklar bir günde olmuyor. Tırnak yeme, ayakları ihmal etme gibi alışkanlıkların zamanla önü alınamıyor. Tırnakları düzenli olarak kesmek, fırçalayarak temizlemek, ölü etleri kesmek veya itmek, son olarak da nemlendirmek tıpkı duş almak gibi düzenli bir alışkanlık olmalı.

3. Düzenli diş bakımı yapmamak.

Belki şu ana kadar düzenli bir diş bakım alışkanlığınız yoktu; ancak dişlerinizi uzun yıllar sağlam şekilde korumanın tek yolu düzenli temizlik. Düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazanmak için şarjlı bir diş fırçası edinebilir, tek kullanımlık diş iplerinden alabilirsiniz.

4. Eskisi kadar çok yemeye devam etmek.

Her 10 yılda bir önceki 10 yıldan daha az yemek yememiz gerektiğini biliyor muydunuz? Metabolizma yavaşladıkça kilo dengesini korumanın tek yolu bu. Gece yarısı yediğiniz fast food yemekler eğlenceli anılar olarak kalmalı.

5. Kötü alışkanlıklar.

Her yaşta zararlı; ancak vücudunuzun dayanıklılığı sebebiyle 20'li yaşlarda etkilerini görmemeniz olası. 30'larda hafta sonları geç saatlere kadar eğlenmek veya sabahlamak sağlığınızı kötü etkileyecektir.

6. Hiç egzersiz yapmamak.

Gençken vücut gücü, elastikiyet mükemmel olduğu için bunun kaybının üstüne pek düşünmüyoruz. Ancak hareketler kısıtlanmaya, fiziksel güç azalmaya ve çabuk yorulmaya başlayınca 'keşke zamanında vücudumu güçlendirseydim' diyoruz. 30 elbette geç değil, hafif egzersizlerle vücudunuzu çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

7. Yiyecekleri buzdolabında çürümeye terk etmek.

Bu yavaş oluşan bir alışkanlık olsa da, alışveriş ve tüketim alışkanlıkları buzdolabıyla başlar. Sağlıklı yiyecekler satın alıp tüketmemek, yemek yapmak için malzemeler alıp yapmamak zamanla yanlış bir yaşam tarzına yol açar. Buzdolabını temiz ve düzenli tutmak önemli.

8. Lavaboyu kirli bulaşıkları biriktirmek için kullanmak.

Öğrenci evinde belki, ancak lavabolar kirli bulaşıkların saklanma yeri değildir. Bir bardak bile olsa hemen yıkamak, zamanla bu alışkanlığı oturtacaktır.

9. Çarşaf ve havluları sık yıkamamak, değiştirmemek.

Temiz ve düzenli bir insan olmanın ilk adımlarından biri budur. Çarşafı ve havluları pis bir insan hakkında ne düşünürseniz, aynısı sizin için de geçerli.

10. Ufak dahi olsa çöpü hemen atmamak.

Anneniz haklıydı. Çöp evler hep birkaç çöpün ortalıkta bırakılmasıyla başlıyor. Bir şeker ambalajı veya içecek kutusu dahi olsa, hemen çöpe atmalısınız. Aksi halde bu sizi etkilemeye başlar ve kötü görünmesi de cabası.

11. Sevdiklerinizi aramamak.

Anne demişken, 30 yaşla birlikte artık ergenlik asiliğini geçmişin tozlu sayfalarında bırakmalısınız. Ailenizi ve sevdiklerinizi düzenli olarak arayıp, hatırlarını sorma ve onlara sevildiklerini hissettirme zamanı geldi.

12. Para biriktirmemek.

Yetişkin bir bireyin gelirinin %10 ila %15'ini biriktirmesi gerektiği tavsiye ediliyor. Bu elbette çok zor, ancak bazı alışkanlıkları değiştirip küçük miktarlarla da olsa başlamak lazım.

13. "İlk mesajı kim attı?" hesaplarına devam etmek.

Bunun yaşı yok ve herkes her yaşta küçük dramaların içine girebilir; ancak 30'larda artık gizli saklı oyunlar yerine ne istediğiniz konusunda çok daha açık ve dürüst olmalısınız. 

Bu kuralların hepsi daha sağlıklı ve mutlu yaşamanız için, unutmayın.

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı