'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 24 Haziran Cuma Günü İçin Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan 24 Haziran Cuma günü için yüksek puanlı film listemize geçelim...

Beasts of the Southern Wild (2012)

IMDb: 7.2

Özet: Maceralarla dolu bir filmle başlıyoruz listemize. Cimcime, New Orleans'ın kıyılarında Bathtup isimli fakir ama mutlu toplulukta babasıyla birlikte yaşayan altı yaşında sevimli bir çocuktur. Hafif çatlak babası Wink bir gün gizemli bir hastalığa yakalanınca işler bir anda sarpa saracaktır...

Oyuncular: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly

Yönetmen: Benh Zeitlin

Girl, Interrupted (1999)

IMDb: 7.3

Özet: Yazar Susanna Kaysen'in kitabından uyarlanan Girl, Interrupted filmi, 1960'ların sonlarında bir akıl hastanesinde tam tamına 18 ay kalan genç bir kadının hikayesine odaklanıyor.

Oyuncular: Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall

Yönetmen: James Mangold

Minari (2020)

IMDb: 7.4

Özet: Minari, Aslen Kore kökenli olan Amerikalı David'in ve babası Jacob’un annesi ve kardeşi ile birlikte  Arkansas’a taşınmasını konu alıyor.

Oyuncular: Steven Yeun, Yeri Han, Alan Kim

Yönetmen: Lee Isaac Chung

Juno (2007)

IMDb: 7.5

Özet: Asla planlanmadığı bir hamilelikle bir anda karşı karşıya kalan genç bir kadın, doğmamış bebeğiyle ilgili olağandışı bir karar verecektir.

Oyuncular: Elliot Page, Michael Cera, Jennifer Garner

Yönetmen: Jason Reitman

Oculus (2013)

IMDb: 6,5

Özet: Cinayetten yargılanan erkek kardeşini aklamak için eski aile evlerinde bir deney düzenleyen genç bir kadın, yıllar önce ailesinin katledilmesine neden olan olayın aslında eski bir ayna olduğunu düşünür. Yıllar sonra aynayı bulan kadın, o günü tekrar yaşamak için harekete geçer.

Oyuncular: Karen Gillan, Brenton Thwaites

Yönetmen: Mike Flanagan

Death Note (2006)

IMDb: 7,6

Özet: Light Yagami (Tatsuya Fujiwara) normal, seçkin bir üniversite öğrencisidir - ta ki tuhaf bir defter keşfedene kadar. Çok geçmeden defterin sihirli güçleri olduğunu keşfeder: Yazar o kişinin yüzünü hayal ederken üzerine birinin adı yazılırsa, o kişi ölecektir. Yeni tanrısal gücüyle sarhoş olan Light, yaşamayı hak etmediğini düşündüklerini öldürür. Ancak sadece L (Ken'ichi Matsuyama) olarak bilinen gizemli bir dedektif, saltanatını durdurmaya kararlıdır.

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Ken'ichi Matsuyama, Asaka Seto, Erika Toda

Yönetmen: Shusuke Kaneko

Remember Me (2010)

IMDb: 7.1

Özet: Tyler abisinin intiharı ile birlikte büyük bir depresyona girer ve intihar olayından sonra Tyler ve ailesinin, özellikle de babasının arası eskisi gibi olmaz. Bir gün Tyler hiç aklında yokken Ally ile tanışır. Tanıştıktan sonra birbirlerini çok iyi anlayabilmelerin de etkisiyle aşk yaşamaya başlarlar. Tyler Ally sayesinde hayatın tadını çıkarmaya, mutlu olmaya başlar. Ancak Tyler her ne kadar iyileşmiş gibi dursa da bir gün travması yeniden vücut bulur.

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper

Yönetmen: Allen Coulter

Carol (2015)

IMDb: 7.2

Özet: 1950'lı yıllarda sancılı bir boşanma süreci yaşadığı için kendisini aşka kapatan ve tüm sosyetenin kendisine karşı hayranlık beslediği Carol ile bir butikte çalışan Therese'nin bir yolculuk sırasında aralarında geçen beklenmedik aşk konu edinilir.

Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler

Yönetmen: Todd Haynes

Eastern Promises (2007)

IMDb: 7,6

Özet: Londra'da bir hastanede hemşire olan Ana bir fahişenin doğum sırasında ölümüne tanık olur. Bunun üzerine Ana fahişenin hayatını araştırmaya karar verir. Araştırma sırasında karşısına çıkan Rus mafyası ile işler derinleşir.

Oyuncular: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel

Yönetmen: David Cronenberg

The Cremator (1969)

IMDb: 8.0

Özet: Bu müthiş tüyler ürpertici film, Nazi işgali sırasında Prag'da geçiyor. Son derece tuhaf bir krematör olan Karl Kopfrkingl, ölü yakmanın dünyevi acıları hafiflettiğine inancına kendini kaptırıyor ve dünyayı kurtarmak için işe koyuluyor.

Oyuncular: Rudolf Hrusínský, Vlasta Chramostová, Jana Stehnová

Yönetmen: Juraj Herz

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

IMDb: 8,2

Özet: Eddy, Bacon, Tom ve Soap 4 kişilik bir arkadaş grubudur. Para kazanmak için kumar oynamaya karar veren grup 100 bin pound'u aralarından en iyisi olan Eddy'ye verirler. Eddy kumar masasındaki bir hile yüzünden parayı kaybeder ve mafyaya borçlanır.

Oyuncular: Jason Statham, Nick Moran, Dexter Fletcher

Yönetmen: Guy Ritchie

Pete's Dragon (2016)

IMDb: 6.7

Özet: Pete, New England'da pek de memnun olmadığı ailesiyle beraber yaşayan küçük bir çocuktur. Bu kötü kalpli ebeveynlerinden kaçmak isteyen 9 yaşındaki Pete, yetim kalma pahasına yola koyularak bilmediği bir maceraya adım atmıştır. En iyi arkadaşı çizgi film ejderhası olan küçük çocuk ve Elliott adındaki ejder, başarılı bir şekilde sorunlarını çözerek özgür bir hayata adım atarlar.. Artık bu ikili, Nora adındaki bir deniz feneri bekçisi ve onun babası olan Lampie'nin yanında mutlu bir hayat yaşamaya başlamıştır. Ancak Terminus adındaki kötü kalpli bir doktor, tıbbi amaçlar için kullanmak istediği Elliott'u bulmak üzeredir. 

Oyuncular: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley

Yönetmen: David Lowery

A Series of Unfortunate Events (2004)

IMDb: 6.8

Özet: Violet, Klaus ve Sunny çok zengin bir ailenin 3 çocuğudur. Ancak bu çocuklar, anne ve babalarının yangında ölmeleri ile yetim kalmışlardır. Kalan miras ise yaşları dolayısı ile onlara verilmemektedir. Çocukların bu mirası alabilmesinin tek yolu, en büyük kardeşlerinin uygun bir yaşa gelmesidir. Beklemekten başka çaresi olmayan çocukların hayatı, Count Olaf adındaki uzak akrabalarının yanına gidişleri ile değişmeye başlayacaktır. Bu kötü kalpli adamın asıl amacı, çocukların mirasını kendi zimmetine geçirerek zengin olabilmektir. Akrabalarının niyetini çok geçmeden anlayan çocukların bazı alışkanlıkları, başlarına gelecek durumlarda işlerine yarayacak mıdır?

Oyuncular: Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law

Yönetmen: Brad Silberling

Cinderella (2015)

IMDb: 6.9

Özet: Ella, annesinin trajik ölümünden sonra tüccar babasının evlendiği yeni bir kadın ve üç kızıyla aynı evde yaşamaya başlar. Fakat bir gün Ella'nın babası da aniden ölünce, bu üç zalim kadın ve kızı ile baş başa kalır. Zalim kadınlar, Ella'yı kısa bir zaman sonra kendi evinde hizmetçi olarak kullanmaya başlar. Umutsuzluğa kapılan Ella'nın tek kurtuluş yolu, saray tarafından düzenlenen kentteki tüm genç kızların katılacağı o balodur. 

Oyuncular:  Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden

Yönetmen: Kenneth Branagh

A Monster Calls (2016)

IMDb: 7.4

Özet: Conor'ın ailesi oldukça tuhaftır. Hasta annesi ve tuhaf büyükannesi ile yaşayan küçük çocuğun babası ise Amerika'ya yerleşmiş ve ondan kilometrelerce uzaktadır. Bu sırada okul arkadaşları da bu yorucu hayata eşlik ederek küçük çocuğa birçok zorbalık yaşatmaktadır. Tüm bu olanlardan kaçmak için hayal dünyasına sığınan Conor, bu dünyada küçük bir yolculuğa çıkar. Artık 13 metrelik bir porsuk ağacı her gece onu ziyaret etmektedir. Bu ağaç, Conor'a hikayeler anlatarak onun bunları hayal gücünde yaşatmasını istemekte oldukça ısrarcıdır. Vahşi bir kişiliği olan bu canavar, Conor için rehber niteliğindedir.

Oyuncular: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Dev Film Arşivi! 'Ne İzlesem' Diyenlere 20 Farklı Kategoriyle Gelmiş Geçmiş En İyi Film Listeleri
2021 ve 2022'nin En İyileri de Listede! Ölmeden Önce Mutlaka İzlenmesi Gereken Başyapıt Niteliğindeki Filmler

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!