Ne Gül Al Ne de Canımı! Erkek Sevgisinin Her Gün 3 Kadını Öldürdüğü Toplumumuzda 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Neyi Unutmamalıyız?

Aslında başlık her şeyi anlatıyor. Kadınların canı bu kadar yanarken, her gün ölümle burun burunayken, şiddet, taciz ve tecavüz tehditi altındayken sırf bir gün bunları unutturabilir mi? İşte içeriğimizde de bundan bahsettik. 

Buyrun içeriğimize; 

Sevgilinizle planlar yaptığınız, birbirinizi hediyelere boğduğunuz, doya doya aşkınızı yaşadığınız, AVM'lerin kırmızılara boyandığı ve sevgi sözcüklerinin havalarda uçtuğu bir 14 Şubat geliyor.

Bir günlüğüne mutlu olmak, şımartılmak istiyorsun belki de... Belki de yaşadığın acı şeyleri anlık olarak unutmak istiyorsun ya da bunlar unutturulmak isteniyor.

Hayır efendim unutmayalım! Yaşadığın eşitsizliği, şiddeti ya da kız kardeşinin yaşadığı şiddeti unutmayalım.

Sevgililer Günü'nde eski eşinin barışma teklifine hayır yanıtı veren ve öldürülen Zuhal Kırlangıç'ı,

Sevgililer Günü'nde tartıştığı erkek arkadaşı tarafından öldürülen Yağmur Çırpan'ı,

Sevgililer Günü'nde eski eşi tarafından öldürülen Yasemin Kadı'yı ve binlerce kadını unutmayalım.

Soralım size hangi aşk bu yaşananları unutturabilir?

Türkiye'de kadınlara uygulanan gerek fiziksel gerekse psikolojik, cinsel, duygusal şiddet gün geçtikçe artarak devam ederken, her gün kadın cinayetlerine uyanırken, adım attığımız her yerde eşitsizlikle karşılaşırken bu günü normal bir şekilde geçirebilir miyiz?

Kısacası, erkeklerin sevgisinin her gün 3 kadını öldürdüğü zamanlarda 14 Şubat'ların hiçbir anlamı yok arkadaşlar.

Kadınların özgürlüğünün kısıtlanmadığı, şiddetin, "yapamazsınların" olmadığı, eşitliğin olduğu bir aşk varsa ancak o zaman Sevgililer Günü var!

Ve bu nedenle de 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kadınlar sokağa çıkıyor!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
12.02.2019

"erkek sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor" ne kadar iğrenç ve cinsiyetçi bir başlıktır ya ? en azından basına karaktersiz , pislik , şerefsiz v.s gibi bi sıfat koysaydınızda kapsamasaydı herkesi zihniyetsiz , karaktersiz yobazlar işliyor cinayetleri normal erkekler değil 40 milyondan fazla erkek var bu ülkede ve yılda 2500 civarı cinayet işleniyor , geçen sene de 363 ü kadındı suçlu kesimin ne kadar dar ve suçladıgınız kesimin ne kadar geniş olduğunun farkındamısınız? sevgilisi / eşi için fedakarlıklar yapan , canını veren okadar çok erkek var ki , onlara bakarken bu sözü yazmaya utanmadınız mı ? babanızdan abinizdendemi utanmadınız , her gün sizi korumak için uğrasan askerdendemi utanmadınız , sehitlerdendemi utanmadınız? yanlis anlasilmasin yuruyusu destekliyorum. eşitlik için yürüyüş yapın tabiki ancak başlık değiştirilmeli sonra niye feministlere erkek düşmanı muamelesi yapılıyor....

16.02.2019

Şşşşşş. Eğer erkekler suçluysa cinsiyetçilik yapılabilir(!)

12.02.2019

Yine cinsiyetçi boş bir içerik. Ölduren şey erkek sevgisi değil. Leş ve psikopat erkek sevgisi. Elbette kadınların öldurulmesi Bu çok çirkin bir şey. . Ancak kadınların her şeyde genelleyerek erkeklere nefret kusması midemi bulandırıyor artık. Biz ister miyiz kadınların ölmesini.İster miyiz tacize uğramasını. Yarattığınız algı çok itici.

12.02.2019

atacağınız başlığı s...eyim!

TÜM YORUMLARI OKU (6)