NBA Finalinde Golden State Seride 3-1 Öne Geçti

NBA finalinde serinin 4. maçını kazanan taraf son şampiyon Golden State Warriors oldu. Curry'nin sahneye çıktığı maçla beraber seride durum 3-1' geldi: 108-97

Golden State Warriors üst üste ikinci şampiyonluğuna oldukça yaklaştı. Quicken Loans Arena'da Cleveland'a konuk olan Warriors, seri boyunca arka planda kalanStephen Curry'nin yıldızlaştığı gecede seriyi 3-1'e getirdi ve şampiyonluğa sadece 1 galibiyet uzakta kaldı.

İstatistiklere göre Warriors şampiyonluğu neredeyse garantiledi. Bugüne kadar NBA finalinde seriyi 3-1'e getiren 32 takımın hepsi şampiyon oldu.

Stephen Curry maçı 38 sayı ve 6 asistle kapattı

Golden State Warriors'ta son iki sezonun MVP'si Stephen Curry 38 sayı ve 6 asistle yıldızlaştı. Yıldız oyun kurucuya en büyük destek her zamanki gibi Klay Thompson'dan geldi. Thompson geceyi 25 sayıyla kapattı.

Cavaliers'ta LeBron James triple-double'ı 1 asistle kaçırırken, 25 sayı, 13 ribaunt ve 9 asistlik performansı takımını mağlubiyetten kurtaramadı. Ev sahibinde en skorer isim 35 sayı üreten Kyrie Irving oldu.

Serinin beşinci maçı pazartesiyi salıya bağlayan gece TSİ 04:00'te San Francisco'da oynanacak. Warriors bu maçı kazanması hâlinde üst üste ikinci şampiyonluğunu ilan edecek.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı