NATO, Ukrayna İçin Toplandı: 'Rusya Bedel Ödeyecek'

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna'daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere telekonferans yoluyla bir araya geldi. NATO, Ukrayna zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, 'Putin'in saldırı kararı korkunç stratejik bir hata' dedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Topyekün bir işgal görüyoruz. Kiev'e silah yardımı yapılacak' ifadelerini kullandı.

Stoltenberg’in açıklamalarından satır başları:

  • Bu hata yüzünden Rusya bedel ödeyecek. Burada daha fazlasını yapmak için hazır olmalıyız. Biz de bedel ödeyebiliriz, ona rağmen yapmalıyız çünkü uzun bir süreç bu. 

  • Rus vatandaşlarına çağrım; Bu Rusya'yı dünyada daha saygın hale getirmeyecek, çocuklarınız için daha güvenli hale getirmeyecek. 

  • NATO karşılık gücü unsurlarını, karada denizde faal hala getiriyoruz. Müttefiklerimiz binlerce daha fazla askeri ittifakın Doğu kanadına gönderdi.

  • Biz her müttefiki korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. 

  • Gürcistan, Moldova ve Bosna Hersek gibi ülkelere daha fazla destek vermeliyiz. Kendi özgür iradeleriyle seçtikleri yolu desteklemeliyiz. Güçlü bir transatlantik bağı olmadan Avrupa güvende olamaz.

NATO'dan Ukrayna'ya hava savunma sistemi

Öte yandan Stoltenberg, İttikfak'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah vereceğini söyledi.

  • Şu anda gördüğümüz tam teşekküllü bir işgal. Havadan, karadan ve denizden saldırı yapıyorlar. Şu anda Kiev'e yaklaştıklarını görüyoruz. Aynı zamanda verilen mesajları duyuyoruz. Bunlar ciddi şekilde amaçlarının hükümeti değiştirmek yönünde olduğunu gösteriyor. Durumu yakından takip ediyoruz ancak hala akışkan bir durum olduğunu söyleyebilirim. Ukrayna güçleri cesurca savaşıyor ve aslında işgal eden Rus güçleri üstünde ciddi hasarlar yarattılar. Ancak akışkan bir durum ve sürekli değişiyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
25.02.2022

Rusya Ukraynayı vurdu fakat asıl Yıkılan NATO oldu.

25.02.2022

Nato kafa nato mermer

25.02.2022

İnsanlar NATO'dan ne bekliyor anlamıyorum. NATO Rusya'ya asker mi göndersin ? Bu durumda Türkiye dahil bütün NATO ülkeleri Rusya ve müttefikleriyle savaşa girer. Bu da 3. Dünya savaşı demek. Silah yardımını el altından zaten yapıyordu. Şimdi açık açık yapacak. Bir de AKP sürekli NATO'yu suçluyor. Yahu "sen ne yaptın da suçluyorsun ?" demezler mi adama.? Kapat hadi boğazları görelim ne kadar destek verdiğini..

25.02.2022

Nato'nun tek şansı top yekün savaş. Kırım'ı kesti aldı ses yok. Donetsk Luhansk işgal edildi ses yok. Ukrayna'ya girildi ses yok. İsveç Finlandiya Nato'ya giremez dedi gene ses yok. yarın NATO'yu dağıtın bana tehtidsiniz diyecek. sonra hepsini voyvoda kazığına oturturacak. ucu bize de dokunacak. ya bana uyun yada Kars Ağrı benim toprağımdı diyecek. direniş olmadıkça genişler. Cengiz han da böyle imparatorluğu böyle kurdu. direniş yok o zaman devam. tek şans üçüncü dünya savaşı. çok acı ama gerçek. işte bu yüzden NATO.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ