Nasuh Mahruki: 'Türban Laikliğe Aykırı, Kur'an'da da Yok'

FluTv isimli YouTube kanalında İlker Canikligil'in konuğu olan bağımsız Beşiktaş Belediyesi başkan adayı Nasuh Mahruki, türban ile ilgili sözleriyle gündem oldu.

Everest Dağı'na tırmanmayı başaran ilk Türk olması ve Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kuruluşunda yer almasıyla tanınan ve İstanbul Beşiktaş'tan da bağımsız belediye başkan adayı olan Mahruki o anlarda, “Ben bir Kemalist olarak tabii ki sonuna kadar laikliği savunmakla yükümlüyüm. Türban laikliğe aykırı, Kuran’da da yok. Bu kadarını söyleyeyim” dedi.

Nasuh Mahruki'nin o sözlerine karşılık ise İlker Canikligil, "28 Şubat'ta enteresan bir yayın oluyor. Bunu söyleyebilecek politikacı yok şu anda Türkiye'de." dedi.

İşte o anlar: 👇

FluTv'de yayınlanan programın tamamını buradan izleyebilirsiniz: 👇

O sözlere gelen yorumlar: 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

İlginizi çekebilecek diğer videolar: 👇

'Türkiye'de Fakirsek Bu Bizim Salaklığımız Olabilir mi?' Diye Soran Kadın Gündem Oldu

👇

Dünyanın En İlginç Köyü: Bu Köydeki İnsanlar 'Uyku Hastalığı'na Yakalanıyor

👇

Felçli Olarak Dünyaya Gelen Buzağıyı İlgi ve Sevgi ile İyileştiren Güzel İnsanlar

👇

Aleyna Tilki ile Kerimcan Durmaz 'Yatak Odası Sohbeti' Yaptı: 'Cinsellikte Aynı Dili Konuşmak Önemli'

👇

'Çocuğuna İzinsiz Dokunan Erkeğe Tepki Gösteren Anne' Sosyal Medyayı İkiye Böldü

👇

'Rize Neden Çok Fazla Yağış Alır?' Sorusunu Uygulamalı Olarak Cevaplayan Mükemmel Coğrafya Öğretmeni

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
YORUMLAR
01.03.2024

yukarda asalak bir kız kuranda yoksa neden laiklikte yasak demiş. ulan asalak işte tamda bu yüzden, götünüzden uydurduğunuz için. emevi araplarının kültürünü din diye bellediğiniz için baş örtüsünü siyasal bir obje haline getirdiğin için yasak. kimsenin ne saçına ne başına karışırım çokta skmde ama sizin içi boş ideolojinizide sokarım.

01.03.2024

emevi araplarinin kulturu olan din hangisi bizi aydinlatirmisin ?

01.03.2024

Laik bir ülkede insanların kılık kıyafeti ve örtüsüne karışılmaz, ne zaman ki bunu siyaset malzemesi yaptılar o zaman laik olmaktan çıkar ve o zaman laikliği aykırı diyebilirsiniz. Laiklik zihin ve düşünce özgürlüğüdür aynı zamanda, dediğim dedik fanatik zihniyetten ayrıştırır. Atatürk'ü böyle şeylere alet ederek yapılmak isteneni yapıyor ve okları üstüne çekiyorlar bir nevi. Başörtülüyüm ancak laiklik ilkesini sonuna dek savunuyorum.

01.03.2024

Aynı politik görüşü savunmayan Müslümanın evini yakan da Müslüman ama laiklik konusu hep farklı şekilde gündeme geliyor nedense.

01.03.2024

adam özetle siyasal islama göz açtırmam demiş, bizim gerzekler bunu anlamamış. Kuranda "türban" kelimesi geçmiyor, örtünmekten bahsediliyor. Bundan bahsederken de ana prensip olarak gösterişten kaçınmak hedefleniyor, tam bir tasvir yok. Farklı yorum olabilir ama hiç birinde kafanızdan aşağı çarşaf geçirin demiyor, ninja gibi peçe takın denilmiyor. Nur 31. ayet ve Azhab 59. ayetlerde bazı referanslar var ancak bu devletin içerisinde bu şekilde dolaşma serbestisi vermez(Yasaklanması da fikir olarak doğru değil ancak eylem olarak doğruluğunu siyasal islamcılar ispatladı).

01.03.2024

Biz islam hükümleri ile yönetilmiyoruz gençler! Devlet dini simgelere kafayı takarsa hiç bir işin altından kalkamaz. Türban'ın sorun olmasının en temel sebebi siyasal islamdır. Son 20 yılda bunun ispatıdır... Benim ödediğim vergi ile maaş alan devlet görevlisinin bana dini inancıma göre muamele çekmek haddine değildir! Ateist bir doktorun, sırf müslüman olduğunuz için sizi tedavi etmeyi reddettiğini düşünün! KPSS'de Türkiye derecesi yapan mühendislerimizin din bilgisi soruları ile elendiği gerçeğini de hatırlayın!

TÜM YORUMLARI OKU (52)