Nasıl Korunabiliriz? Siber Dolandırıcılar Netflix Temalı Mesajlarla Kimlik Avında

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dolandırıcılar da farklı yöntemlerle farklı platformlarda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Kimlik avına çıkan dolandırıcıların son yöntemi ise Netflix temalı elektronik postalar. 

Detaylara ve 'dolandırıcılıktan kendimizi nasıl koruyabiliriz?' sorusunun cevabına birlikte bakalım. 

Uyarı, Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu’ndan geldi.

Dünya'nın aktardığı bilgiye göre, dolandırıcılar, yayın devi Netflix’e aitmiş gibi görünen sahte sayfalarla kullanıcıları aldatmaya odaklanıyor.

Küresel antivirüs yazılım kuruluşu ESET, kimlik avı amaçlı e-postalar yoluyla kişisel bilgi ele geçirmeye çalışan bu dolandırıcılığı mercek altına aldı.

Dolandırıcılık‚ ‘ödeme bilgilerinde sorun var‘ denilerek başlıyor.

Netflix temalı bir dolandırıcılık türevi olan bu yöntem, ‘ödeme bilgilerinizde sorun olduğunu ve hesabınızın askıya alındığını öne süren sahte bir mesajla başlıyor. Oysa bu, çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerinde yaygın şekilde başvurulan ve kullanıcıları anlık mesajla harekete geçirmeye yönelik yöntemlerden biri.

Diğer toplu dolandırıcılık faaliyetlerinde olduğu gibi, burada da kişisel bir selamlama yerine, "Merhaba Sevgili Üyemiz" benzeri genel bir selamlama yer alıyor.

Bu bile tek başına, mesajın meşru bir kuruluş tarafından gönderilmediğini işaret eden bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

Süreç nasıl işliyor?

Kullanıcıya iletilen e-postada, ‘mevcut fatura bilgilerinizle ilgili bir sorun var‘ denilerek, hızlıca bunun düzeltilmesi talep ediliyor, ödeme bilgilerinin güncellenmesi isteniyor. Sonrasında düzmece bir bağlantı, oturum açma bilgilerini isteyerek, onları ele geçirecek sahte bir giriş sayfasına götürüyor. Bağlantıya veya mesaj ekine tıklamak, genellikle kişisel bilgilerin toplanması için kötü amaçlı yazılımların indirilmesi veya çalıştırılmasına yol açıyor.

Bilgilerimizi ve bilgisayarımızı korumak için ne yapmalıyız?

Birdenbire gelen mesajlarda hiçbir şeye tıklamamak en iyisidir. İletinin ve gönderenin meşru olup olmadığını iki kez kontrol edin. Bunun için örneğin servis sağlayıcıyla iletişime geçebilirsiniz. Ancak dikkat, sahte teklifte yer alan iletişim bilgilerini dikkate almayın. Ayrıca güncel ve proaktif bir güvenlik yazılımı sizi sahte yazılımlara karşı uyaracaktır.

Popüler İçerikler

TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
YORUMLAR
29.01.2019

bunların yerli versiyonları twitter'da reklam veriyodu. vizyonsuzluğa gel çay demle...

30.01.2019

bu tarz dolandırıcılığa düşmemek için salak olmamanız yetiyor.

30.01.2019

Salaklıkla ilgili ama her zaman değil. Bu gibi tuzaklara düşen aklı başında ve bilgili tanıdıklarım var. Günün öyle yoğun bir anında denk geliyor ki dikkat etmiyorsun. Kimisi hatırlamıyor bile, onca iş arasında doldurdum geçtim diyor. Adamlar zaten yüz binlerce kişi gönderiyorlar. binde bir ihtimalle böyle insanın dikkatsiz anına denk getirseler zengin oluyorlar zaten.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ