Nasıl İnşa Edildiği Konusunda Yıllar Sonra BileTartışmaların Devam Ettiği 10 Yapıt

Nasıl yapılmışlar diye insan düşünmüyor değil... 🕵

1. Baalbek Megalitleri

Beyrut kentinin yalnızca 86 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Beqa vadisinde efsanelere çok göre çok kutsal bir yer olarak anılan ve araştırmacıların asla gizemini çözemediği Baalbek Megalitleri yer alıyor. Harap haldeki bir höyüğün üzerine inşa edilen tapınak, bu nedenden dolayı Yunan ve Roma dönemi öncelerinde bile kutsal olarak nitelendirilmiş. En az 20.000 yıllık bir tarihe sahip olan megalitlerin en ilgi çekicisi ise 22 metre uzunluğunda ve 2 bin ton ağırlığındaki Trilithon megaliti! Araştırmacılar, bu megalitlerin temel taşlar olmadıklarını ve birileri tarafından üst üste koyulduklarını, fakat bunun nasıl başardıklarını bilmediklerini açıklamıştır.

2. Gunung Padang

Dünya üzerinde gerçekleştirilen en tartışma yaratan keşiflerden biri olan Gunung Padang, 20.000 yıl önce Endonezya'da yükselmiş, fakat tarihten bir anda silinmiş bir uygarlığa ev sahipliği yapmış. Bu büyük medeniyetin arkasında bıraktığı kalıntılar ise kesinlikle nefes kesici! Bunun yanı sıra pek çok araştırmacı bu yerin bir aldatmaca olduğunu savunuyor.

3. Piri Reis'in Haritası

1929 yılında Topkapı Sarayı'nda yapılan bir restorasyon çalışması esnasında bulunan Piri Reis'in Haritası, Amerika kıtasının coğrafyasını tamamen benzer şekilde içermektedir. Çizildiği dönemde hava fotoğrafçılığı gibi bir şey olmadığı için bir kıtanın yukarıdan nasıl göründüğünü bilebilmek elbette ki imkansızdı. Bu nedenle Piri Reis'in bu denli detaylar verebildiği haritayı ortaya koyması hala merak konusu...

4. Giza Piramidi

Dünya üzerinde hala en gizemli yapı olan Giza Piramidi, aynı zamanda en büyük piramit! Taşlarının doğru hizalanması, dört yüzü hafif iç bükey şeklinde yapılan piramidin nasıl yapıldığı, kim tarafından yapıldığı ve kaç yılında yapıldığı hala gizemini koruyor.

5. Sacsayhuaman

Sacsayhuaman Antik Kalesi, en az 1000 yıl öncesine dayanan bir site yerleşim merkezi. Dünya üzerindeki en eski tarihi yapılardan olan Sacsayhuaman, megalit komplekslerden oluşuyor. Sacsayhuaman'daki insanların bu devasa taşları kesmesi, bir alan toplaması ve üst üste devasa boyuta gelene kadar dizmesiyle nasıl bir teknolojiye sahip oldukları merak ediliyor.

6. Antikythera Mekanizması

Dünya üzerinde keşfedilmiş en eski cihaz olarak anılan Antikythera Mekanizması, araştırmacılara göre Eski Yunan'da icat edilmiş. Bir fırtına esnasında 1900'lü yıllarda dalgıçlar tarafından bulunan Antikythera, M.Ö. 65 yıllarında batırılmış bir Roma gemisinin enkazından çıkarıldı. Temel olarak bakıldığı zaman ahşap ve bronzdan oluşan mekanizma, dişlilerden oluşan bir işleyişe sahip. Aynı zamanda mekanizmanın dış kısmında çeşitli astronomik yazıtlar yer alıyor. Biri arkada biri önce iki kapağı olan mekanizmanın ne işe yaradığı tam anlamıyla bilinmiyor.

7. Göbeklitepe

Deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikte bulunan Göbeklitepe, Neolitik açıdan son derece kutsal bir mekan olarak görülüyor. 1993 yılında keşfedilen Göbeklitepe, bir çoban olan Savak Yıldız tarafından bulunuyor. Pek çok araştırmacı Göbeklitepe'denin 12.000 yıllık olduğunu söylüyor. Bu durum sonucunda da Göbeklitepe, uygarlığın başladığı yer olarak nitelendirilir.19 metrelik devasa sütunların olduğu Göbeklitepe'nin nasıl ve kim tarafında yapıldığı tam anlamıyla merak konusu!

8. Nazca Çizgileri

Uzaylılar tarafından yapıldığına inanılan Nazca Çizgileri, arkeologlara göre Nazca halkı tarafından 1. ve 8. yüzyıllar arasında yapılmış. Çöl yüzeyinde kırmızı oksit çakıl taşlarıyla oluşturulmuş olan Nazca Çizgileri, pek çok farklı şekilde görülüyor. Bu şekillerin bir şeyler anlatıyor olabileceği de araştırmacıların dikkatini çekse de hala nasıl yapıldıkları bilinemiyor...

9. Ollantaytambo

Güney Peru'nun 45 km kuzeybatısında yer alan bir antik kent olan Ollantaytambo, bir zamanlar Kutsal Vadi olarak adlandırılan bir bölgede konuşlanmış. İnkaların yaşamlarını sürdüğü bu yer, İnka İmparatoru olan Pachacuti tarafında inşa ettirilmiş. Zaten çok eski bir şehrin üzerine tekrardan inşa edilmesinden dolayı kökeni tam olarak bilinemeyen Ollantaytambo, en fazla inşaatında kullanılan devasa taş blokların o dönem nasıl kaldırılıp dizildiği konusunda merak uyandırıyor. Bunun yanı sıra şehrin yerleşim şekli oldukça karmaşık ve planlaması zor...

10. Puma Punku

Andes Dağları'nda yer alan Puma Punku, arkasında pek çok antik kalıntı bırakmıştır. Bazıları 100 metre uzunluğundaki megalit taşların nasıl taşınarak inşaatta kullanıldığı ise hala bir sır! Tiahuanaco adında ve pek çok insanın bilmediği bir medeniyete ev sahipliği yapan Puma Punku'daki karmaşık taş işçiliği için gelişmiş ve hassas bir teknoloji kullanıldığı düşünülüyor. Bunun yanı sıra Puma Punku'da bulunan insan kafatasları ve iskeletlerine bakılarak o dönem yaşayan insanların uzamış kafataslı, geniş burunlu ve hem ince hem de kalın dudaklı olduğu tespit edilmiş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Türkiye Topraklarında Yıllara Meydan Okuyan 10 Tarihi Yapı
Edirne'de Görülmesi Gereken 15 Tarihi Eser
Türkiye'de Bulunan En Etkileyici 15 Arkeolojik Eser

Popüler İçerikler

Abdullah Öcalan’ın İsteği Belli Oldu: Saygı Öztürk, Abdullah Öcalan’ın Talebini Yazdı
Ferdi Tayfur Hayranlığı ile Tanınan Talha Siraç Paylaştığı Video Sonrasında Tutuklandı
Bakanlık Bir Süt Markasını Daha İfşa Etti, Ürünler Toplatılıyor
YORUMLAR
23.11.2020

Bunlardan açıklanmayan mı kaldı. Baalbek Megalitleri ile ilgili 3 bölüm belgesel var. Otur izle. Keza Nazca Çizgileri'nin 3-4 kişi ve basit aletler ile ile kolayca nasıl yapıldığını, Yer altı suları ile obruklar ile ilgili olduğunu anlatan onlarca araştırma ve belgesel var. Keza Puma Punku ve Sacsayhuaman aynı şekilde. Antikythera Mekanizması zaten örnekleri vs hepsi yapıldı. Piramitleri zaten es geçiyorum artık. Stargate'e bağlamının artık hiç anlamı kalmadı. Piri Reis'in Haritası'nın ne olduğunu portolan haritaları araştırsın.

23.11.2020

4. maddeyi tekrar araştırmanızı istiyorum. Diğerlerini de araştırırsanız zarar etmezsiniz. Piramitlerin artık şuan nasıl yapıldığı bilim insanları tarafından biliniyor. Sizin bundan yıllar öncede gizem olarak bahsettiğiniz şeyler artık efsane oldu. Piramitlerin yapımı rampa sistemi adı verilen bir düzenek sayesinde taşların üst üste konulması ile inşa edilmiştir. Tabi bunun için oldukça yüksek bir çalışma gücü ve fazla kişi sayısı lazım. Üstelik piramitlerin yakınlarında bulunan mezarların içinden çıkan her beş kişiden birinin 3 ünün çalışma esnasında sakatlandıklarına dair bilgiler var. Bu da piramitlerin insan yapımı olduğunu daha da güçlendiriyor. Bununla birlikte o dönemdeki insanlar tarafından duvara çizilmiş resimler de benim bahsettiğim bu konuyu daha da güçlendiriyor.Kimin yaptığına gelince, Mimar Imhotep ve binlerce çalışanı tarafından yapılmıştır. Bir arkeolog olarak konuşuyorum. Övünmek yok. Bilin diye söylüyorum.

23.11.2020

Nasıl inşa edildikleri anlaşılalı epeyce oldu. Lütfen arkeologların çalışmalarını ve detaylı açıklamalarını inceleyiniz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ